InfoCert vizeaza Romania: deschiderea unui punct de lucru direct pe o piata cu potential ridicat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
InfoCert vizeaza Romania: deschiderea unui punct de lucru direct pe o piata cu potential ridicat InfoCert vizeaza Romania: deschiderea unui punct de lucru direct pe o piata cu potential ridicat
de Redactia Manager la 10 Iun. 2020
Urmareste-ne pe Google News
dezvoltaredigitalizaretehnologiesecuritate

Decizia face parte din planul strategic de dezvoltare a afacerilor in Europa de Est. Solutiile digitale de incredere sunt ideale pentru companiile care se confrunta cu situatia de urgenta cauzata de COVID-19 si care doresc sa mentina competitivitatea, inclusiv in vederea redresarii economice.

Roma, 9 Iunie 2020 - InfoCert (Tinexta Group), cea mai mare autoritate de certificare la nivel european, anunta ca a deschis un punct de lucru in Romania pentru dezvoltarea pietei locale, considerata a avea un potential ridicat in ceea ce priveste digitalizarea. Decizia face parte din planul strategic de extindere internationala InfoCert, in special, in zona Europei de Est, unde compania este deja activa in tari precum Slovenia, Croatia, Polonia si Ungaria.

 

Piata digitala din Romania este una dintre cele mai dinamice si cu cea mai rapida crestere din zona Europei de Est, bazandu-se pe unul dintre cele mai dezvoltate si inovatoare sectoare bancare din zona si cu o prezenta istorica a principalelor grupuri bancare europene, care sunt deja clienti ai InfoCert.

 

Pe piata romaneasca, InfoCert ofera cele mai bune servicii si solutii digitale de ultima generatie de asigurare a increderii, cu care se afirma in toata Europa: solutiile InfoCert se bazeaza pe tehnologii de ultima ora si care respecta deja cadrul de reglementare european si cadrul de reglementare romanesc si sunt in masura sa satisfaca nevoile din ce in ce mai complexe ale clientilor, uneori fiind solicitate pentru a face fata unor provocari neasteptate si dificile, cum ar fi actuala situatie de urgenta in domeniul sanatatii la nivel mondial cauzata de pandemia de COVID-19 si explozia brusca a unor fenomene, cum ar fi munca inteligenta.

 

De fapt, mai mult decat oricand, solutiile pentru incheierea tranzactiilor digitale cu valoare juridica deplina - cum ar fi Semnatura digitala si Conservarea digitala - s-au dovedit a fi fundamentale pentru cei care trebuie sa-si gestioneze si sa isi promoveze afacerea actionand de la distanta: de exemplu, pentru banci si institutii financiare care le permit clientilor sa isi deschida conturi curente, sa obtina finantare sau sa isi reesaloneze online ratele pentru creditele ipotecare; pentru companiile de asigurari care pot semna in timp real politele de asigurare; pentru companiile de telefonie care le permit clientilor sa solicite si sa activeze o cartela SIM in mod foarte simplu; sau poate pentru un mic intreprinzator, care poate semna contracte cu clientii si furnizorii, fara sa fie nevoie de intalniri fata in fata.

 

Suntem de departe cel mai mare prestator de servicii de asigurare a increderii calificat din Europa, iar clientii nostri ne apreciaza pentru  capacitatea de a face ca transformarea lor digitala sa devina „pragmatica” . Acest lucru se intampla deja si in Romania, o piata cu potential mare de crestere.” declara Michele Lavizzari, director de dezvoltare internationala al InfoCert (Tinexta Group). „Avem obiective ambitioase si suntem convinsi ca le vom atinge, de asemenea, datorita competentei si entuziasmului unui manager precum Adrian Moraru, pe care l-am ales ca director de vanzari in Romania.”

 

Absolvent al Facultatii de Inginerie Electronica si Telecomunicatii din cadrul universitatii Politehnica Bucuresti, Adrian Moraru are o experienta considerabila in domeniul IT si in solutiile Digital Trust. In special, el a fost responsabil - in cadrul unor companii care isi desfasoara activitatea in acest sector - de dezvoltarea pietei, inclusiv de gestionarea unor licitatii si achizitii publice si de relatiile cu clientii existenti.

 

"Sunt convins ca Romania va aprecia calitatea si fiabilitatea serviciilor de asigurare a increderii oferite de InfoCert, cu atat mai mult intr-o perioada istorica precum cea actuala in care valoarea adaugata a acestora este si mai evidenta", a declarat Adrian Moraru, Director de Vanzari InfoCert Romania (Grupul Tinexta). „In special, semnificativ este interesul sectorului bancar si financiar fata de solutiile de integrare digitala si de creditare instantanee a clientilor. Este un domeniu in care ne mandrim deja cu referinte locale la nivel inalt: sucursalele nationale ale unor companii de credit globale. De asemenea, contacte si negocieri promitatoare sunt deja in curs de desfasurare cu diverse companii din domeniul asigurarilor, al sanatatii si al utilitatilor”.

 

 

InfoCert SpA

InfoCert, Tinexta Group, este cea mai mare autoritate de certificare la nivel european, activa in peste douazeci de tari. Compania ofera servicii de digitalizare, eDelivery, Semnatura digitala si servicii de conservare digitala si este operator acreditat AgID privind identitatea digitala in cadrul SPID (Sistemul public de gestionare al identitatii digitale). InfoCert investeste in mod semnificativ in cercetare si dezvoltare si in calitate: detine un numar important de brevete, iar certificatele privind asigurarea calitatii ISO 9001, 27001 si 20000 atesta angajamentul sau la cele mai inalte niveluri in ceea ce priveste furnizarea de servicii si managementul securitatii. Sistemul de management al securitatii informatiei InfoCert este certificat ISO/IEC 27001:2013 pentru activitatile EA: 33-35. InfoCert este liderul european in oferirea serviciilor Digital Trust in conformitate cu cerintele Regulamentului eIDAS (Regulamentul UE 910/2014) si cu standardele ETSI EN 319 401 si isi propune sa creasca tot mai mult la nivel international, inclusiv prin intermediul achizitiilor. Incepand din anul 2018, compania detine 51 % din Camerfirma, una dintre principalele autoritati de certificare spaniole si 50 % din LuxTrust, o companie lider in domeniul serviciilor digitale de asigurarea a increderii din Luxemburg. In cele din urma, InfoCert detine 80 % din actiunile Sixtema SpA, partenerul tehnologic CNA, care ofera solutii tehnologice si servicii de consultanta pentru IMM-uri, organisme profesionale, intermediari financiari, cabinete profesionale si institutii.

 

Grupul Tinexta

Tinexta S.p.A. listata pe segmentul STAR al bursei din Milano, a raportat urmatoarele rezultate consolidate la 31 decembrie 2019: Venituri de 258,7 milioane EUR, EBITDA de 71,3 milioane EUR si profit net de 28,8 milioane EUR. Tinexta Group se numara printre cei mai importanti operatori din Italia in cele trei domenii de activitate: Servicii digitale de asigurare a increderii, informatii privind creditul de consum si management, precum si servicii de inovare si marketing. Unitatea operationala Digital Trust ofera, prin intermediul companiilor InfoCert, Visura, Sixtema, al companiei spaniole Camerfirma, precum si prin intermediul societatii mixte luxemburgheze LuxTrust, produse si servicii privind digitalizarea, facturarea electronica, posta electronica securizata (PEC) si semnatura digitala, precum si servicii pentru profesionisti, asociatii si IMM-uri. In Unitatea operationala Informatii privind creditul de consum si management, Innolva ofera servicii pentru a sprijini procesele de luare a deciziilor, cum ar fi informatiile privind societatile si informatiile imobiliare, rapoartele agregate, evaluarile sumare, modelele de decizie, evaluarea si recuperarea creditului, iar RE Valuta ofera servicii imobiliare, inclusiv expertize si evaluari. In Unitatea operationala servicii de inovare si marketing, Warrant Hub este lider in consultanta facilitata in domeniul finantelor si inovarea industriala, iar Co.Mark ofera consultanta in domeniul gestionarii temporare a exporturilor in ceea ce priveste IMM-urile, pentru a le sprijini in extinderea comerciala. La 31 decembrie 2019, personalul Grupului ajungea la aproximativ 1.293 de angajati.

 

* * *

 

Pentru informatii suplimentare:

InfoCert

Press Relations Advisor

BMP Comunicare InfoCert

team.infocert@bmpcomunicazione.it

Pietro Barrile +393207008732 - Michela Mantegazza +393281225838 – Francesco Petrella +393452731667

www.infocert.it

Tinexta S.p.A.

Corporate & Financial Communications

Lawrence Y.Kay

lawrence.kay@tinexta.com

Carla Piro Mander

Tel. +39 06 42 01 26 31

carla.piro@tinexta.com

Media Advisor

Barabino & Partners S.p.A.

Foro Buonaparte, 22 - 20121 Milano

Tel.:+39 02 7202 3535

Stefania Bassi:+39 335 6282 667

s.bassi@barabino.it

Specialist

Intermonte SIM S.p.A.

Corso V. Emanuele II, 9 - 20122 Milano

Tel.:+39 02 771151


Ultimele NOUTATI

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese

today17 Apr. 2024
Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service

today17 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie...

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x