In contextul dezbaterilor privind starea finantelor publice din Romania si perspectivele fiscale ale tarii, o serie de discutii recente cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) au starnit interesul opiniei publice. In urma acestor discutii, premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, a oferit unele clarificari cu privire la posibilitatea impunerii unor noi taxe si impozite pentru a acoperi eventualele deficite bugetare.
In urma concluziilor prezentate de catre FMI, premierul Ciolacu a subliniat ca este convins ca nu va fi necesara instituirea unor noi taxe in Romania. Cu toate acestea, acest lucru vine cu o conditie importanta: Guvernul trebuie sa isi respecte promisiunile si sa continue procesul de reorganizare in ministere. Acest angajament pentru eficienta si gestionarea rationala a resurselor publice ar putea sa contribuie la mentinerea stabilitatii financiare a tarii.
„Am avut o discutie cu FMI, ne-am uitat si pe documentul pe care urma sa il prezinte. Eu am explicat programul pe termen scurt si lung. Sa nu confundam reforma fiscala cu masurile luate. Au fost bucurosi ca am pornit prin aceste masuri si am creat cadrul general pentru a crea reforme si, cu adevarat, trebuie sa fim atenti si pe acest sfarsit de an si anul viitor, astfel incat cheltuielile sa nu fie scapate de sub control, cum s-a mai intamplat. Eu zic ca, fiind mai mult solidari unii cu altii, vom depasi si acest moment. Daca ne tinem de planul pe care deja l-am pornit, nu crede ca vor trebui alte masuri”, a declarat recent pe aceasta tema premierul Marcel Ciolacu.
Mai mult decat atat, seful social-democratilor se declara extrem de optimist in ceea ce priveste viitorul economic al tarii noastre. “A trecut emotia razboiului, deja sunt foarte multe investitii straine directe, avem record in acest sens. Eu sunt ferm convins ca Romania va avea si de aceasta data a doua crestere economica din Europa, lucru care se va cimenta si mai bine macroeconomic”, a transmis el la mijlocul acestei saptamani.
Premierul Ciolacu a subliniat, de asemenea, importanta accelerarii procesului de digitalizare al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Digitalizarea este considerata un element-cheie pentru modernizarea sistemului fiscal si pentru imbunatatirea colectarii de taxe si impozite. Mai mult, premierul a mentionat ca pentru a implementa un sistem de impozitare progresiva in Romania, este necesara o baza solida de date fiscale si o infrastructura digitala adecvata.
Teste rezolvate pentru examenul de definitivare Limba si literatura engleza Editie noua
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si