In contextul dezbaterilor privind starea finantelor publice din Romania si perspectivele fiscale ale tarii, o serie de discutii recente cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) au starnit interesul opiniei publice. In urma acestor discutii, premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, a oferit unele clarificari cu privire la posibilitatea impunerii unor noi taxe si impozite pentru a acoperi eventualele deficite bugetare.
In urma concluziilor prezentate de catre FMI, premierul Ciolacu a subliniat ca este convins ca nu va fi necesara instituirea unor noi taxe in Romania. Cu toate acestea, acest lucru vine cu o conditie importanta: Guvernul trebuie sa isi respecte promisiunile si sa continue procesul de reorganizare in ministere. Acest angajament pentru eficienta si gestionarea rationala a resurselor publice ar putea sa contribuie la mentinerea stabilitatii financiare a tarii.
„Am avut o discutie cu FMI, ne-am uitat si pe documentul pe care urma sa il prezinte. Eu am explicat programul pe termen scurt si lung. Sa nu confundam reforma fiscala cu masurile luate. Au fost bucurosi ca am pornit prin aceste masuri si am creat cadrul general pentru a crea reforme si, cu adevarat, trebuie sa fim atenti si pe acest sfarsit de an si anul viitor, astfel incat cheltuielile sa nu fie scapate de sub control, cum s-a mai intamplat. Eu zic ca, fiind mai mult solidari unii cu altii, vom depasi si acest moment. Daca ne tinem de planul pe care deja l-am pornit, nu crede ca vor trebui alte masuri”, a declarat recent pe aceasta tema premierul Marcel Ciolacu.
Mai mult decat atat, seful social-democratilor se declara extrem de optimist in ceea ce priveste viitorul economic al tarii noastre. “A trecut emotia razboiului, deja sunt foarte multe investitii straine directe, avem record in acest sens. Eu sunt ferm convins ca Romania va avea si de aceasta data a doua crestere economica din Europa, lucru care se va cimenta si mai bine macroeconomic”, a transmis el la mijlocul acestei saptamani.
Premierul Ciolacu a subliniat, de asemenea, importanta accelerarii procesului de digitalizare al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Digitalizarea este considerata un element-cheie pentru modernizarea sistemului fiscal si pentru imbunatatirea colectarii de taxe si impozite. Mai mult, premierul a mentionat ca pentru a implementa un sistem de impozitare progresiva in Romania, este necesara o baza solida de date fiscale si o infrastructura digitala adecvata.
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!