Antreprenorii au depus 10.000 de proiecte pentru a primi finantarea promisa de stat. Dupa prima etapa, de evaluare au mai ramas doar 8.500 de proiecte, urmand ca proiectele castigatoare sa primeasca finantarea.
Prima etapa a fost incheiata cu succes, antreprenorii au prins incredere in programul Start up Nation si au asteptat sa primeasca finantarea. Din pacate, programul a fost oprit si tinerii afaceristi nu au primit banii. Avand in continuare incredere in stat, unii antreprenori au ales sa faca credite bancare, mergand pe ideea ca isi vor primi banii si vor putea acoperi creditul.
La inceputul anului 2018, din 8.500 de proiecte castigatoare, doar 23 au fost finantate. Eroare sau fapt voit?! Oficialii IMM-urilor au motivat acest lucru printr-o incurcare de finantare. Cum este posibil sa se incurce finantarea pentru un program lansat cu surle si trambite? Explicatia este ca: aceasta finantare trebuia inclusa in bugetul de stat, prin rectificare bugetara. Acest lucru nu s-a intamplat si antreprenorii nu si-au primit banii.
In consecinta, unii antreprenori care nu mai au incredere in acest program au decis sa isi vanda afacerea pe internet, altii asteapta inca finantarea si altii se lupta zilnic cu statul si bancile de unde au luat credit.
A fost sau nu Start Up Nation o teapa data de stat? Asta vom vedea, pentru ca oficialii nu dau nici un raspuns logic.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si