Sfaturi de investitii de la directorul Bursei de Valori Bucuresti: care sunt cele mai potrivite active pentru a ne proteja banii
bursa de valori bucurestiinvestitiieducatie financiaraeconomisireactiveactiuni
In pofida dificultatilor economice si a crizei costului vietii, romanii cauta in numar tot mai mare solutii pentru a economisi si a-si proteja banii de inflatie, dar si modalitati prin care pot atinge independenta financiara pe viitor. Ei bine, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Adrian Tanase, ne ofera cateva sfaturi pretioase in acest sens.
Potrivit oficialului BVB, cele mai potrivite active pentru a-ti economisi banii sunt actiunile si obligatiunile listate.
Marele regret al acestuia este insa ca romanii nu investesc la
bursa. Desi ar putea ajunge independenti din punct de vedere financiar lansadu-se pe piata de capital, bursa inca reprezinta o mare necunoscuta pentru multi dintre conationalii nostri.
Conform acestuia, motivul retinerii multor romani este impresia gresita pe care o au despre piata de capital, anume ca ar fi un "loc al speculatiilor, doar al speculatiilor", aspect ce nu reprezinta un adevar pe deplin.
"Din pacate, romanii nu investesc la bursa. Au o anumita perceptie absolut eronata despre piata de capital si despre Bursa de Valori Bucuresti, ca este un loc al speculatiilor, doar al speculatiilor. Este si un loc al speculatiilor, bineinteles, dar nu este doar al speculatiilor", a mai transmis oficialul BVB.
Seful BVB, lectie de educatie financiara: "Nu conteaza doar sa faci bani, conteaza si sa stii sa-i pastrezi"
"Piata de capital nu este doar pentru cei care au background financiar. Piata de capital este accesibila oricarei persoane, indiferent de background-ul pe care il are. Este accesibila si arhitectilor, inginerilor, pictorilor (...) La scoala invatati sa faceti bani, sa capatati o anumita profesie.
Noi vrem sa va invatam sa ii si pastrati, sa ii gestionati intr-un mod eficient. Nu conteaza doar sa faci bani, conteaza si sa stii sa-i pastrezi, sa stii sa-i gestionezi astfel incat, in momentul in care nu vei mai putea sa faci bani - va trebui sa-ti continui viata la aceleasi standarde pe care le-ai avut in momentul in care ai fost competitiv", a mai subliniat Adrian Tanase.
Foto: pixabay.com