ANALIZA: Raiffeisen Bank International, cea mai buna banca din Romania, potrivit GF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Raiffeisen Bank International, cea mai buna banca din Romania, potrivit GF ANALIZA: Raiffeisen Bank International, cea mai buna banca din Romania, potrivit GF
de Manager.ro la 28 Oct. 2012
Urmareste-ne pe Google News
analizaraiffeisen bank internationalrbibanciglobal financezona euro

Cele mai bune banci din lume, selectionate de Global Finance in editia din octombrie a clasamentului sau, au si probleme, dar in general si-au imbunatatit activitatile. GF a analizat "la sange" sectorul bancar global, de la un continent la altul, de la o tara la alta, oferindu-ne o imagine complexa a mecanismului financiar.

Bancherii nu traiesc, intr-adevar, cele mai bune timpuri. Costurile litigiilor sunt majore si autoritatile adopta noi reglementari costisitoare si restrictii, pentru a combate criza globala si cea a datoriilor suverane din Zona Euro. Dobanzile mici din unele tari, rezultate in urma concesiilor facute de banca centrala, transforma creditarea intr-o operatiune mai putin profitabila. In ciuda atmosferei sumbre, scrie GF, industria bancara este mai putin riscanta si se afla intr-o mai buna pozitie, fata de anul 2008.

Bancile europene inregistreaza rezultate bune si planurile de dezintermediere au progresat, sustin analistii Barclays Bank. Nu exista insa modificari in privinta avertizarilor precaute. Calitatea imprumuturilor continua sa se deterioreze si profiturile se situeaza sub asteptarile bancherilor.

In SUA, profiturile bancare au scazut cu 800 milioane in T2 2012 fata de primul trimestru, in ciuda americanilor, care s-au imprumutat tot mai des. Creditarea a crescut la 102 miliarde dolari in T2 2012, dar dobanzile mici inseamna un profit mai mic pentru banci.


In ultimii trei ani, castigurile bancilor americane au crescut timp de 12 trimestre la rand, de la an la an. Totalul de 34,5 miliarde dolari din T2 2012 a marcat o crestere cu 21% fata de T2 2011. Numarul bancilor din SUA cu probleme financiare a scazut de la 772 la 732, fata de trimestrul anterior.

Unele banci de succes au plecat din Europa, pentru a exploata pietele emergente. GF a identificat cele mai bune banci din 136 de tari si 8 regiuni, precum si cele mai bune 12 banci in functie de categorie. Criteriile obiective au fost diverse si solide: majorarea activelor, profitabilitate, extindere geografica, relatii strategice, dezvoltarea de noi business-uri si inovatia in privinta produselor bancare, bineinteles. Criteriile subiective au tinut mai degraba de credit ratingurile acordate de analisti si agentiile de rating, comentariile consultantilor bancari din industrie, precum si cele ale directorilor financiari.

Castigatorii nu sunt neaparat banci uriase, ci bune. Acestea detin acele calitati pe care companiile le cauta, atunci cand apeleaza la serviciile unei banci, atat de necesare. Aceste banci dispun de un sistem eficient de management al riscurilor si servicii excelente, scrie GF.

Decizia nu a fost usoara, spun analistii. Multe banci au fost acuzate de manipularea Libor. Altele au platit amenzi uriase, pentru spalare de bani, evaziune fiscala si dezinformarea voita a investitorilor. GF a analizat bancile in functie de capacitatea lor de a-si multumi clientii, fie ei persoane fizice sau juridice. Potrivit clasamentului GF, Raiffeisen Bank International este cea mai buna banca din Romania, dar si din regiunea Europei Centrale si de Est.

BEST CORPORATE BANK

Deutsche Bank


Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, este un lider global in privinta serviciilor financiare. Are operatiuni in 72 de tari si o prezenta puternica in pietele emergente. O noua echipa de manageri a preluat conducerea bancii in iunie, dupa plecarea lui Josef Ackermann, care a condus DB timp de zece ani. DB este una din bancile investigate pentru manipularea Libor. Banca coopereaza cu autoritatile si a anuntat ca niciun membru al boardului sau nu a fost implicat in operatiune de manipulare. Din cauza operatiunilor la nivel european, DB a fost afectata de criza economica din regiune.

BEST CONSUMER BANK

HSBC


HSBC din Londra a obtinut doua treimi din profituri in regiunea Asia-Pacific. Castigurile sale din prima jumatate a anului, de 8,4 miliarde dolari, s-au situat in scadere cu 9% fata de anul anterior, deoarece banca a platit 700 milioane dolari, in urma unui proces privind spalarea de bani, desfasurat in SUA; de asemenea, HSBC a platit 1,3 miliarde dolari pentru a solutiona un conflict juridic in Marea Britanie, iscat pe marginea unor produse financiare "nepotrivite". HSBC isi concentreaza acum activitatile in Asia si America Latina.

BEST PRIVATE BANK

Julius Baer


Banca elvetiana Julius Baer si-a intarit pozitia pe piata serviciilor private bancare globale in august. JB a cumparat divizia de management al averilor (non-SUA) a Merrill Lynch, de la Bank of America. In iulie, JB s Bank of China au semnat un acord strategic de colaborare. In octombrie 2011,, JB a format un parteneriat cu Macquarie Group din Australia, in urma caruia a transferat divizia asiatica de PWB (private wealth business) catre banca elvetiana. In primele 6 luni din 2012, Julius Baer a atras investitii de 5,6 miliarde dolari.

BEST ISLAMIC FINANCIAL INSTITUTION

Al Baraka Bank


Cu operatiuni in Libia, Tunisia, Sudan, Algeria, Liban si Egipt, grupul bancar international si-a pus amprenta asupra Orientului Mijlociu si Africii de Nord. Grupul are birouri in Orientul Mijlociu, Africa de Sud, Turcia, Indonezia si Pakistan. In Egipt, banca planuieste sa se extinda masiv in urmatorii cinci ani.

BEST EMERGING MARKETS BANK

Standard Chartered


Standard Cartered este prezenta in Asia, Africa si Orientul Mijlociu. Profiturile bancii au crescut in S1 2012 cu 9%, la 3,95 miliarde dolari. In august 2012, SC a platit o amenda de 340 milioane dolari unei autoritati financiare din New York, DFS (Department of Financial Services), care a amenintat institutia cu retragerea licentei, sub aspectul unor acuzatii privind spalarea de bani in favoarea Iranului.

BEST ASSET MANAGER

BlackRock


BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, care administreaza active in valoare de 3,6 trilioane dolari, a prosperat chiar si pe timp de criza. BlackRock a recuperat actiuni in valoare de un miliard de dolari de la Barclays Bank in T2 2012.

BEST CUSTODY BANK

BNY Mellon


BNY Mellon are in custodie active de 27,1 trilioane dolari. Veniturile bancii in T2 au scazut cu 37%, fata de perioada similara a anului trecut. Banca a forma to noua divizie in iunie, care va include o noua platforma tehnologica de management financiar, care poate procesa derivate, imprumuturi colatarale, schimburi de portofolii etc (in mai multe valute).

BEST INVESTMENT BANK

Goldman Sachs


Goldman Sachs a depasit asteptarile analistilor in T2 2012, obtinand castiguri de 962 milioane dolari, in scadere insa cu 11% fata de perioada similara a lui 2011.

BEST CASH MANAGEMENT BANK

Citi


Citi Transaction Services este foarte activa in plan international. Banca a platit recent o despagubire de 590 milioane dolari in cadrul unui proces, unde un actionar a acuzat institutia ca nu l-a informat cu privire la expunerea pe produsele cu ipoteci subprime, inainte de criza financiara.

BEST TRADE FINANCE BANK

Citi


O afacere excelenta pentru Citi. Citi ofera servicii de schimburi financiare in 86 de tari si profita din plin de globalizare.

BEST FOREIGN BANK - Deutsche Bank
BEST SUBCUSTODY BANK - Citi

Castigatori regionali

BEST BANK IN NORTH AMERICA - JPMorgan Chase
BEST BANK IN WESTERN EUROPE - Santander
BEST BANK IN NORDIC COUNTRIES - SEB

BEST BANK IN CENTRAL & EASTERN EUROPE

Raiffeisen Bank International

RBI si-a construit o reputatie puternica in 15 tari din Europa Centrala si de Est, printre care si in Romania (cea mai buna banca din Romania, potrivit clasamentului Global Finance). Datorita faptului ca s-a concentrat asupra pietelor din ECE, RBI a fost mai putin expusa la criza din Zona Euro. Chiar daca a fost nevoita sa subscrie unele datorii in Kazakhstan si Ucraina, in alte regiuni RBI s-a descurcat excelent - imprumuturile cate clienti au crescut cu 8%, iar depozitele acestora cu 15%. Veniturile RBI de la an la an au crescut cu 13,9% in S2 2012.

BEST BANK IN LATIN AMERICA - Banco Santander
BEST BANK IN ASIA - PACIFIC - Standard Chartered
BEST BANK IN THE MIDDLE EAST - National Bank of Kuwait
BEST BANK IN AFRICA - Ecobank



Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x