In contextul in care puterea de cumparare a scazut in ultimul an, multi romani se vad nevoiti sa gaseasca solutii pentru a face fata provocarilor financiare. In aceste conditii, din ce in ce mai multi iau in considerare un al doilea job. Mai mult sau mai putin surprinzator, posibilitatile nu sunt deloc putine. Cu un pic de efort si vointa, multi oameni pot profita de oportunitati de promovare si de castiguri mai mari.
Intr-o perioada in care veniturile dintr-un singur loc de munca nu mai acopera nevoile de zi cu zi, locurile de munca part-time reprezinta o solutie viabila pentru tot mai multi bani care isi doresc sa castige bani suplimentari. Cei care se gandesc sa isi ia un al doilea job ajung in cele mai multe cazuri sa lucreze ca soferi de taxi, casieri sau lucratori comerciali.
In plus, meditatiile private, activitatile freelance si serviciile de curierat sunt optiuni populare in randul romanilor in cautare de venituri suplimentare. Domeniile precum social media, traduceri, programare si design grafic ofera oportunitati de lucru la distanta prin intermediul platformelor online, fiind o alternativa pentru cei dornici sa isi valorifice competentele si sa castige bani suplimentari.
Totodata, multi isi indreapta atentia catre sectorul HoReCa, sector in care sunt disponibile mereu posturi precum cel de bucatar, ospatar, barman sau receptioner. Sunt joburi care nu necesita neaparat o experienta foarte mare si care le pot rotunji veniturile celor interesati. Spre exemplu, din pozitia de ospatar poti ajunge sa castigi pana la 5.000 de lei pe luna, incluzand in aceasta suma si bacsisul.
Cu toate acestea, obtinerea de venituri suplimentare vine la pachet si cu un stres crescut, iar epuizarea fizica si psihica poate deveni o problema cat se poate de serioasa. Este important ca cei care opteaza pentru un al doilea job sa gaseasca un echilibru intre viata personala si profesionala pentru a evita burnout-ul. Potrivit specialistilor, alegerea unui al doilea job trebuie sa tina cont de calificari si abilitati, dar si de timpul liber destinat relaxarii.
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea