In contextul in care puterea de cumparare a scazut in ultimul an, multi romani se vad nevoiti sa gaseasca solutii pentru a face fata provocarilor financiare. In aceste conditii, din ce in ce mai multi iau in considerare un al doilea job. Mai mult sau mai putin surprinzator, posibilitatile nu sunt deloc putine. Cu un pic de efort si vointa, multi oameni pot profita de oportunitati de promovare si de castiguri mai mari.
Intr-o perioada in care veniturile dintr-un singur loc de munca nu mai acopera nevoile de zi cu zi, locurile de munca part-time reprezinta o solutie viabila pentru tot mai multi bani care isi doresc sa castige bani suplimentari. Cei care se gandesc sa isi ia un al doilea job ajung in cele mai multe cazuri sa lucreze ca soferi de taxi, casieri sau lucratori comerciali.
In plus, meditatiile private, activitatile freelance si serviciile de curierat sunt optiuni populare in randul romanilor in cautare de venituri suplimentare. Domeniile precum social media, traduceri, programare si design grafic ofera oportunitati de lucru la distanta prin intermediul platformelor online, fiind o alternativa pentru cei dornici sa isi valorifice competentele si sa castige bani suplimentari.
Totodata, multi isi indreapta atentia catre sectorul HoReCa, sector in care sunt disponibile mereu posturi precum cel de bucatar, ospatar, barman sau receptioner. Sunt joburi care nu necesita neaparat o experienta foarte mare si care le pot rotunji veniturile celor interesati. Spre exemplu, din pozitia de ospatar poti ajunge sa castigi pana la 5.000 de lei pe luna, incluzand in aceasta suma si bacsisul.
Cu toate acestea, obtinerea de venituri suplimentare vine la pachet si cu un stres crescut, iar epuizarea fizica si psihica poate deveni o problema cat se poate de serioasa. Este important ca cei care opteaza pentru un al doilea job sa gaseasca un echilibru intre viata personala si profesionala pentru a evita burnout-ul. Potrivit specialistilor, alegerea unui al doilea job trebuie sa tina cont de calificari si abilitati, dar si de timpul liber destinat relaxarii.
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
5 accesorii de iarna pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina
7 sfaturi pentru incalzirea masinii corect in zilele recile – greseala pe care o fac multi
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate
Cauti personal pentru firma ta? Descopera aceste 5 intrebari neasteptate pe care orice angajator ar trebui sa le puna in interviuri
Cate tipuri de credite bancare exista si care e diferenta dintre ele? Ipotecar, de nevoi personale, imobiliar?
Partenerii nostri
Proiect - salariatii ar putea beneficia de doua zile libere PLATITE pentru a merge la medic
Declaratie pe proprie raspundere cu privire la functia de baza - MODEL
Salariat care a plecat in concediu de odihna, fara sa depuna cerere - PROCEDURA
Aspecte juridice critice in imbunatatirea managementului fortei de munca
Cele mai importante reglementari pentru institutiile de credit in 2024
Salariatul nu este apt pentru locul de munca: "Suntem obligati sa ii oferim alt post in firma?"
Te-ar putea interesa si
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate