Cea mai mare banca din Romania a lansat Luna energetica in care acorda finantari pentru investitii in producerea de energie din resurse regenerabile
investitii energie verdecredite energie regenerabilacredite verzi
Oameni de stat si activisti de mediu se lupta, cel putin la nivel declarativ, sa salveze planeta de la distrugere prin incalzire globala. Si bancile comerciale vor sa contribuie la acest efort acordand credite pentru investitii in energii regenerabile.
Astfel, Grupul Financiar Banca Transilvania prin Banca Transilvania si BT Leasing sustine investitiile in producerea de energie din resurse regenerabile si eficienta energetica lansand campania Luna energetica la BT.
Aceasta aduce finantari intre 50.000 de lei si 5 milioane de euro, cu zero comision de acordare si durata de creditare negociabila.
Initiativa se adreseaza persoanelor juridice, indiferent de cifra de afaceri, cu proiecte si/sau investitii sustenabile, prietenoase cu mediul.
Investitii in orice surse de energie regenerabila
Printre aceste investitii, se pot numara centrale eoliene, sisteme fotovoltaice, pompe de caldura, cazane cu biomasa ori legate de energia solara termica (din categoria energie regenerabila), masini full electrice sau hibrid plug-in ori inlocuirea unui echipament, autoturism sau a unui utilaj vechi cu altul, pentru obtinerea unei reduceri de consum de energie cu minim 30%, cu conditia casarii/scoaterii din inventar/vinderii bunului vechi (eficienta energetica).
“Angajamentul nostru in zona ESG - sustenabilitate este ferm pentru toti stakeholderii Grupului Financiar Banca Transilvania.
Modul in care vom produce si consuma energia este determinant pentru succesul societatii in tranzitia catre o economie cat mai verde.
De aceea testam acum interesul clientilor companii pentru solutii mai ieftine, destinate cresterii eficientei energetice”, a declarat Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania.
Campania are doua etape, dintre care prima a inceput pe 22 noiembrie si dureaza pana pe 24 decembrie 2021. Clientii interesati trebuie sa se inscrie online in campanie.
A doua etapa se va desfasura intre 24 decembrie 2021 si 31 ianuarie 2022.
In cadrul acestei etape, echipa BT ia legatura cu clientii inscrisi, pentru detalii despre investitie, tipul acesteia, marime, aport propriu, necesarul de finantat si garantia, ca preambul la aprobarea creditului. 31 ianuarie 2022 este data pana la care este necesara depunerea cererii de credit sau de leasing.
Creditele pentru proiecte si investitii in producerea de energie din resurse regenerabile si eficienta energetica au 0% comision de acordare (redus de la standard 1,5%);durata de creditare negociabila, in functie de destinatia finantarii.
Perioada de implementare a investitiei trebuie sa fie de pana la 12 de luni, flexibil in functie de marimea investitiei;
Leasingul pentru proiecte si investitii in achizitia de masini full electrice sau hibrid plug-in si eficienta energetica aduce 0% taxa de leasing (redus de la valoarea standard, de 2,5%); durata de creditare este negociabila, in functie de destinatia finantarii.
BT vrea reducerea amprentei de carbon
Banca Transilvania este prima din Romania care a acordat finantari destinate eficientei energetice in sectorul rezidential din Romania, din fonduri BERD, in 2017.
Banca a facut primii pasi in acest sens acum 10 ani, prin sustierea cresterii eficientei energetice a activitatilor economice a IMM-urilor, precum si a unor proiecte de crestere sustenabila derulate de institutii publice.
Pe langa finantari din parteneriate cu BERD in cadrul programului RoSEFF, respectiv cu IFC si EEEF, Grupul Financiar Banca Transilvania sustine proiecte prietenoase cu mediul inclusiv din surse proprii si are modele complexe de evaluare a riscului de mediu.
Unul dintre obiectivele strategice BT este reducerea amprentei de carbon generate de portofoliul finantat de banca si de celelalte companii ale Grupului Financiar BT.
Foto: pexels.com