Noutati de la PayPal. Serviciul iubit de romani intra in jocul criptomonedelor
criptomonedepaypalplati digitale
PayPal vine cu noutati. Compania va permite unei anumite categorii de utilizatori sa cumpere, sa detina si sa vanda monede digitale, incepand din aceasta saptamana.
Este vorba, pentru inceput, despre utilizatorii serviciului din Marea Britanie.
Conform unui anunt al companiei, incepand de saptamana aceasta, acesti clienti vor putea efectua tranzactii cu monede digitale. Practic, vor putea sa cumpere, sa detina si sa vanda criptomonede.
Acesta marcheaza prima expansiune internationala a produsului criptografic PayPal, care a fost lansat pentru prima data in Statele Unite ale Americii, in octombrie anul trecut.
Jose Fernandez da Ponte, directorul general PayPal pentru blockchain, cripto si monede digitale, se declara multumit de evolutia serviciului din Statele Unite, de cand a fost lansat si pana in prezent.
"S-a descurcat foarte bine in SUA", a declarat pentru CNBC oficialul PayPal.
"Ne asteptam ca va merge bine in Marea Britanie", a mai spus acesta.
Functia de criptare PayPal permite clientilor sa cumpere sau sa vanda bitcoin , bitcoin cash , ethereum sau litecoin cu doar 1 GBP. De asemenea, utilizatorii pot urmari preturile criptografice in timp real si pot gasi continut educational pe piata.
La fel ca versiunea americana a produsului, PayPal se bazeaza pe Paxos, o companie de moneda digitala reglementata de New York, pentru a permite cumpararea si vanzarea criptelor in Marea Britanie.
"Monedele exista de ceva vreme, dar trebuia sa fii un utilizator relativ sofisticat pentru a putea accesa acest lucru", a mai spus oficialul PayPal.
Marile companii tech ale lumii se implica in criptoactive, desi exista mari temeri cu privire la acestea
Multe companii tech ale lumii, printre care Facebook, Visa sau
Mastercard, s-au implicat in ultima vreme in piata crypto. Totusi, nu putine sunt vocile in randul economistilor care sustin ca monedele digitale nu merita titlulatura de "active", pentru ca sunt, in fapt, niste elemente speculaitve, fara valoare reala.
Investitiile in astfel de "active" sunt extrem de riscante, ele avand un caracter foarte volatil si nefiind controlate si reglementate asa cum sunt, de exemplu, institutiile bancare.
Riscul de a pierde tot este mare si inevitabil, spune Roubini. Miscarile volatile ale pretului pot elimina orice marja de profit a unui comerciant in cateva ore. ''Eu estimez ca actuala bula se va sparge pana la urma'', avertizeaza economistul.
''Nu sunt un mijloc de plata scalabil: cu bitcoin puteti face cinci tranzactii pe secunda, in timp ce reteaua Visa face 24.000'', mai puncteaza Roubini.