In cele ce urmeaza, afli care sunt cateva dintre metodele prin care iti poti amenaja pensiunea de la munte, ca sa fie cat mai atractiva pentru turisti.
Oaspetii tai vor avea intotdeauna preferinte diferite in multe privinte, dar una dintre cele mai importante nevoi comune pe care o vor avea este confortul. Din aceasta perspectiva, designul interior functional, dar si deosebit din punct de vedere estetic are un rol esential. O idee interesanta ar fi sa personalizezi camerele din pensiune, astfel incat ele sa raspunda asteptarilor variate ale turistilor. De pilda, pentru oaspetii care au diverse alergii sau care au copii mici, poti amenaja anumite camere cu mocheta ce are proprietati antialunecare, antialergenice, care reduce emisiile de praf si contribuie la o calitate mai buna a aerului din incapere. In plus, un design cu o suprafata moale, placuta la atingere si care ofera izolare acustica si termica invita la odihna si relaxare.
Pe de alta parte, alegand diverse designuri de parchet din lemn care redau frumusetea naturala a lemnului autentic, poti amenaja unele camere din pensiune in stilul vintage, de pilda, cu pereti care sa pastreze textura pietrei de rau sau a caramizilor si televizoare sau radiouri, din anii ‘60-‘90, lampadare cu picioare din lemn sau fier forjat si abajur din material textil si macrameuri. Aceasta, in vreme ce pentru alte camere, poti opta pentru un design modern cu elemente rustice, cum sunt grinzile din lemn si mobila cu decoratiuni traditionale. Retine ca poti opta pentru o varietate de stiluri, insa tine totusi cont ca este indicat sa pastrezi o armonie vizuala pentru intreaga pensiune. Prin urmare, incearca sa combini indraznet elemente din stiluri cat mai apropiate cum sunt cel retro, vintage, modern, rustic, contemporan sau clasic.
Dincolo de atmosfera placuta si confort, unul dintre cele mai importante lucruri la care se vor gandi turistii care vor vrea sa vina la pensiunea ta este daca aceasta este un loc sigur. Prin urmare, investeste in sisteme de supraveghere video atat pentru interior, cat si pentru exterior si in sisteme de alarma, conectate la dispeceratele de politie. In plus, ofera-le oaspetilor tai posibilitatea de a-si pune lucrurile de valoare, in camera, intr-un seif cu cifru. Nu uita sa te asiguri si ca imprejurimile pensiunii sunt foarte bine luminate. Din acest punct de vedere, poti opta pentru sistemele inteligente de iluminat cu LED-uri care pot fi controlate cu ajutorul aplicatiilor, direct de pe telefonul mobil sau de pe tablete. Totodata, senzorii de lumina si de pozitie vor permite becurilor sa se aprinda si sa se inchida in functie de intensitatea luminoasa sau de prezenta miscarii in apropierea lor.
Totodata, mai ales in contextul actual, in care sanatatea a devenit o prioritate mai mare ca oricand, este important sa le oferi turistilor un mediu sigur in care sa-si petreaca vacanta. Prin urmare, angajeaza personal calificat si asigura-te ca pensiunea arata impecabil de la gradina si receptie pana la camerele din mansarda. Acorda o atentie deosebita bailor, bucatariei si restaurantului.
Facilitatile pe care le oferi pot reprezenta atuuri importante ca sa atragi cat mai multi turisti, pe tot parcursul anului. De pilda, serviciile de spa, sauna, o sala de biliard, de fitness ar putea fi investitii bune pentru ca pot fi folosite in orice anotimp, indiferent de vreme. Apoi, o curte in care sa se regaseaca locuri de joaca pentru copii, o piscina, un lac artificial in care se poate pescui sunt atractii importante pentru diverse categorii de turisti. Facilitarea transportului pana la obiectivele turistice din zona pentru oaspetii care nu au masina sau care nu vor sa conduca in timpul concediului poate fi un punct in plus fata de concurenta.
Dincolo de toate acestea, nu uita ca daca turistii sunt multumiti ei vor reveni la pensiunea ta si te vor recomanda si altor posibili clienti. Prin urmare, tine cont de faptul ca studiile au demonstrat ca o atitudine pozitiva le creeaza celor cu care interactionezi o stare de bine si ii determina sa construiasca alaturi de tine o relatie de durata, si instruieste-ti angajatii sa fie amabili, sa gestioneze situatiile dificile cu calm si chiar cu simtul umorului.
Amenajarea pensiunii de la munte, ca sa fie atractiva pentru turisti tot timpul anului, poate fi dificila, insa, cu putin efort, rabdare si luand in considerare cateva idei, cum sunt si cele de mai sus, poti transforma proiectul tau intr-unul de succes.
Sursa foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Cele mai grele 5 sfaturi financiare pe care putini romani le respecta
O mare companie da afara 17.000 de angajati, peste noapte: "Ne resetam" - spune conducerea
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici
Bill Gates: Nu este vina ta daca te nasti sarac, dar este vina ta daca mori sarac
Cum arata un INTERVIU de ANGAJARE la o MULTINATIONALA. Ce intrebari CIUDATE li se pun candidatilor, pe 9 din 10 ii blocheaza
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici