Dupa o crestere aproape nesemnificativa inregistrata in luna august in raport cu luna iulie, pretul apartamentelor la nivel national a scazut in prima luna a toamnei cu 0.9 procente. In aceste conditii, pretul unui mediu patrat util a ajuns sa coste in medie 1.304 euro, fata de 1.316 euro in luna august. Preturile apartamentelor din Capitala au ramas stabile in luna septembrie, in timp ce pretentiile celor care vand apartamente in Cluj-Napoca, Brasov si Constanta au crescut. In acelasi timp insa, preturile de pe piata imobiliara din Iasi si Timisoara au raportat o scadere usoara.
Pretentiile celor care vand apartamente in Capitala au scazut in luna septembrie cu doar 0.1% in raport cu luna precedenta, pretul mediu al unui metru patrat util ajungand acum la 1.355 de euro. Trebuie precizat insa ca locuintele din blocurile vechi s-au scumpit cu 1% in aceasta prima luna a toamnei, ajungand acum la o medie de 1.328 de euro pe metru patrat util, in timp ce locuintele recent construite s-au ieftinit tot cu 1%, un metru patrat util ajungand la o valoare de 1.376 de euro.
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, si locuintele din Brasov s-au scumpit in luna septembrie, pretul mediu al unui metru patrat util ajungand acum la 1.208 euro, in crestere cu 0.9% fata de luna august. Evolutii pozitive au fost raportate in acest caz pe ambele segmente de piata, preturile majorandu-se atat pentru apartamentele din blocurile vechi, cat si pentru apartamentele noi. Apartamentele vechi s-au apreciat in luna septembrie cu 0.5%, pretul unui metru patrat util ajungand la o medie de 1.184 de euro, iar apartamentele din blocurile noi cu 1.4%, pretul unui metru patrat util ajungand la o medie de 1.262 de euro.
Preturile apartamentelor din Cluj-Napoca raman in continuare cele mai mari din intreaga tara, pretentiile crescand chiar si in luna septembrie cu 0.8%. In aceste conditii, pretul mediu al unui metru patrat util pe piata imobiliara din Cluj-Napoca a ajuns la o valoare de 1.825 de euro. Pretul unui metru patrat util al unui apartament dintr-un bloc vechi a ajuns in prima luna a toamnei la o medie de 1.792 de euro, cresterea fiind de doar 0.1%. In schimb, preturile apartamentelor noi au crescut cu nu mai putin de 1.6%, pretul unui metru patrat util ajungand la o medie de 1.858 de euro.
In cele din urma, si preturile de pe piata imobilara din Constanta au crescut in luna septembrie, pretentiile celor care vand apartamente pe malul marii majorandu-se cu 0.9%. In aceste conditii, pretul unui metru patrat util a ajuns la o medie de 1.245 de euro. Apartamentele vechi s-au apreciat in luna septembrie cu 0.2%, pretul unui metru patrat util ajungand la o medie de 1.228 de euro, iar apartamentele din blocurile noi cu peste 2%, pretul unui metru patrat util ajungand la o medie de 1.282 de euro.
Iasi si Timisoara sunt singurele centre regionale unde pretentiile celor cand vand apartamente au scazut in luna septembrie in raport cu ultima luna a verii. Preturile apartamentelor din Iasi au scazut in luna septembrie cu nu mai putin de 2.1%, pretul unui metru patrat util ajungand la o medie de 1.057 de euro. In cazul pietei iesene, scaderi ale preturilor au putut fi remarcate pe ambele segmente de piata.
Si asteptarile celor care vand apartamente in Timisoara au scazut in luna septembrie, insa deprecierea este de doar 0.8% fata de luna precedenta. In aceste conditii, pretul unui metru patrat util a ajuns la o medie de 1.283 de euro. Si in acest caz au fost raportate scaderi ale preturilor atat in cazul apartamentelor din blocurile vechi, cat si in cazul celor din blocurile recent construite.
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si