Interviu cu Ionut Andrisan, Business Partner la HR Cloud: Externalizarea serviciilor HR: avantaje si dezavantaje pentru companiile mici si mijlocii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Interviu cu Ionut Andrisan, Business Partner la HR Cloud: Externalizarea serviciilor HR: avantaje si dezavantaje pentru companiile mici si mijlocii Interviu cu Ionut Andrisan, Business Partner la HR Cloud: Externalizarea serviciilor HR: avantaje si dezavantaje pentru companiile mici si mijlocii
de Ana Tudor la 28 Mar. 2017 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
hr cloudservicii hrexternalizare servicii hrionut andrisan

Activitatea departamentului de Resurse Umane din companiile mari, dar si din cele mijlocii si mici nu a fost nicicand mai complexa si mai dificila cum e in 2017, cand mai multe modificari legislative au intrat in vigoare si au schimbat proceduri importante privind salarizarea, programul Revisal sau concediul pentru cresterea copilului. Practic, in 2017 putem sa vorbim despre o multime de nevoi de acoperit ce tin de departamentul de Resurse Umane, in mod special in cadrul companiilor mici si mijlocii.

In aceste conditii, cum reusim sa facem fata cu brio birocratiei? Cum reusim sa ne asiguram ca toate dosarele angajatilor sunt  puse la punct, conform legislatiei in vigoare - de asemenea in continua miscare?

Cum ne asiguram ca avem angajati motivati, ca le evaluam corect performantele si ca identificam in timp util solutii pentru dezvoltarea si promovarea lor?

Raspunsul vine de la unul dintre jucatorii importanti din piata, in domeniul Resurselor Umane – Ionut Andrisan, Business Partner la HR Cloud, care ne-a povestit intr-un interviu acordat in exclusivitate Manager.ro de ce este necesar pentru companii sa externalizeze serviciile de HR:


Ana Tudor: Despre povestea HR Cloud stim ca a inceput in 2013, ideea fiind de a face accesibile solutii de top de Resurse Umane,  in general folosite de companiile mari,  companiilor locale. Inainte de a intra in detalii, ne-ar placea sa aflam de ce ati ales sa investiti timp, energie, bani in zona de Resurse Umane si nu in alte domenii, precum contabilitate, fiscalitate, marketing etc.?

Ionut Andrisan: In prezent, pe piaá¹­a exista doua tipuri de companii care se ocupa de Resurse Umane - jucatorii mari si companiile care fac activitatile de Resurse Umane ca pe un serviciu complementar, la pachet cu SSM-ul sau contabilitatea.

Primii ofera servicii integrate, complexe, insa, colaboreaza in general doar cu companii cu bugete mari, care-si permit sa plateasca destul de mult pentru serviciile lor. ÈŠn ceea ce priveá¹£te a doua categorie, atat timp cat trateaza Resursele Umane ca pe un serviciu complementar, atentia oferita aici e foarte limitata si se rezuma doar la a face minimul legal - niste dosare de personal, un template de regulament intern si, cam atat. Iar nevoia e mult mai mare, chiar si la companiile mai mici.  Noi am vazut È‹n nevoia asta o oportunitate nu doar pentru noi, de a face ceea ce ne place si stim cel mai bine, ci mai ales pentru companiile locale, cei care, poate, beneficiaza de cel mai putin sprijin pe partea asta.  



Ana Tudor: Ce inseamna, mai exact, Resurse Umane si de ce au companiile romanesti nevoie de acest serviciu?

Ionut Andrisan: Noua ne place sa spunem ca serviciul de Resurse Umane este cel care are grija de oameni. Am primit de foarte multe ori intrebarea asta á¹£i chiar am scris, la un moment dat, un articol despre ce inseamna HR-ul (din en “Human Resources” - Resurse Umane) pentru companiile locale. Acum, ca rezumat: inseamna sa recrutezi oamenii potriviti, sa pregatesti si sa administrezi dosarul de personal si toate documentele ce tin de angajati, inseamna sa evaluezi performanta si sa gasesti solutii pentru imbunatatirea acesteia, inseamna sa platesti salarii corecte, sa te asiguri ca toti au sanse egale de dezvoltare, de promovare, ca angajatii sunt mereu motivati si antrenati si sa asiguri un plan de dezvoltare pentru fiecare. A avea grija de oamenii din afacerea ta e acelasi lucru cu a avea grija de afacerea ta. Si asta este principalul rol al serviciului de resurse umane. Daca tratezi toate astea superficial, atunci asteapta-te la rezultate pe pe masura.

Ana Tudor: Care dintre serviciile pe care le ofera HR Cloud sunt cele mai cautate/apreciate de catre clienti si de ce?

Ionut Andrisan: Aici clar vorbim de serviciul de administrare de personal. E cel mai cautat si apreciat din cauza ca e o mare bataie de cap pentru manageri. Administrarea de personal e un urias consumator de timp si energie - sunt o multime de documente, o multime de lucruri care se schimba si trebuie documentate, modificari legislative, drumuri la ITM, controale, contracte, acte aditionale, decizii, programari, procesari in Revisal, rapoarte etc. De toate astea, in mod normal, orice antreprenor vrea, si chiar este indicat, sa scape. Iar varianta cea mai eficienta este externalizarea acestui serviciu.  

Ana Tudor: Care ar fi avantajele si care ar fi dezavantajele pentru o companie care opteaza pentru externalizarea serviciilor de Resurse Umane?

Ionut Andrisan: Un avantaj al celor care au un angajat intern dedicat activitatii de resurse umane, e ca intotdeauna, la secunda este cineva care poate ajuta.  La externalizarea serviciului e un timp de raspuns, timp de solutionare. Noi, desi ne asumam un timp de raspuns de 72 de ore, pana acum am raspuns intotdeauna oricarei solicitari in aceeasi zi si toti clientii nostri pot confirma asta.  Un alt avantaj al celor care aleg sa nu externalizeze serviciul de HR e ca pot folosi persoana responsabila cu HR-ul si la alte sarcini.  Cu toate astea, un bun specialist in HR nu va accepta niciodata sa proceseze facturi sau sa prepare cafele in loc sa-si faca meseria.
De cealalta parte, avantajele celor care aleg sa externalizeze serviciul sunt multe. In primul rand vorbim de costuri.

 Cheltuielile cu fiecare persoana dedicata pentru activitatile de Resurse Umane depasesc bine 1000 de euro lunar. Nu vorbim doar de salarii - vorbim de taxe, cheltuieli cu echipamente, licente, traininguri, beneficii, cheltuieli cu locatia, suportul si asa mai departe.  Noi reducem cheltuiala asta cu aproximativ 80%.  Apoi vorbim de calitatea muncii. Un om e limitat. Nu poti sa ai pretentia de la el sa stie si legislatia muncii si training si recrutare si salarizare si raportare, compensatii si beneficii si asa mai departe. Cand ai contract cu o companie, de fapt ai la dispozitie intreaga expertiza a companiei. Si in loc sa ai un angajat care stie cate putin din toate, ai un departament intreg, cu specialisti pentru fiecare din domeniile de HR.


Ana Tudor: Ce presupune mai exact externalizarea serviciilor de Resurse Umane si cum poate ajuta HR Cloud companiile care opteaza pentru acest tip de servicii?

Ionut Andrisan: Vorbind de externalizarea serviciului de administrare de personal, asta presupune ca noi ne asumam responsabilitatea pentru tot ce tine de managementul dosarelor de personal, ne ocupam de ofertele de angajare, contracte, acte aditionale, adeverinte generale, de vechime, decizii, documentatii pentru incetarea sau suspendarea contractelor de munca si, bineinteles, operarea tuturor inregistrarilor si modificarilor in Revisal. De asemenea ne ocupam de  mentinerea relatiilor cu ITM-ul, planificarea concediilor, oferim consultanta pe legislatia muncii, asistenta la sediu, facem back-up virtual la dosarele de personal si putem implementa si o baza de date cu toate informatiile despre angajati.

Ana Tudor: Dintre beneficiile externalizarii serviciilor de Resurse Umane, ati mentionat reducerea costurilor. Mai concret, cat costa, in medie, externalizarea serviciului de administrare de personal la HR Cloud?

Ionut Andrisan: Preturile incep de la 3.69 euro / angajat / luna si evolueaza in functie de numarul de angajati si de complexitatea serviciului.  

Avem pachetul de baza, in care ne asiguram ca toate nevoile legale sunt acoperite, care incepe de la 3.69 euro/angajat/luna, un pachet mediu, unde oferim in plus si o arhiva cu toate dosarele in format virtual, consultanta si asistenta la sediu, care incepe de la 4.69/euro/angajat/luna si varianta cea mai complexa in care, pe langa toate celelalte implementam o baza de date cu angajati unde administram toate informatiile acestora si care incepe de la 5.69 euro / angajat / luna.
 
Ana Tudor: Cum puteti fi contactati?

Ionut Andrisan: Simplu - www.hrcloud.ro sau contact@hrcloud.ro.
 
 
Editorialist Manager.ro
9 ani de experienta in domeniul editorial
adresa de email: mariat@rs.ro

Ultimele NOUTATI

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024
3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x