Interviu cu Razvan Pascu: Despre cea mai frumoasa calatorie din lume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Interviu cu Razvan Pascu: Despre cea mai frumoasa calatorie din lume Interviu cu Razvan Pascu: Despre cea mai frumoasa calatorie din lume
de Ana Tudor la 01 Aug. 2016 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
razvan pascuinterviu razvan pascuturismrazvanpascu.ro

Turismul romanesc pare sa fie pe val in 2016, aceasta vara fiind cea mai profitabila din ultimii zece ani daca ne raportam la cheltuielile inregistrate pe litoralul romanesc. Tinand cont ca ne aflam abia in mijlocul sezonului estival si ca multe persoane nu si-au planuit inca vacanta, pare momentul ideal sa stam de vorba cu Razvan Pascu, consultant in marketing-ul turistic, pentru a afla cum putem sa alegem vacanta perfecta daca depindem de un buget limitat.

Razvan Pascu este fondatorul agentiei de PR & Marketing & Events  Travel Communication Romania, dar si al ONG-ului Asociatia Travel Focus, care promoveaza turismul in general, legatura dintre New Media si turismul secolului XXI, dar si cel mai apreciat blogger de turism din Romania. Astfel, el a ajuns o persoana de referinta pentru cei aflati in cautarea unei destinatii de vacanta in Romania sau in strainatate si un model pentru antreprenorii din zona de online.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate Manager.ro, Razvan Pascu a vorbit despre pasiunea sa pentru calatorii, despre cum a reusit sa obtina succes in online si a oferit cateva sfaturi utile pentru organizarea unei vacante perfecte:

Ana Tudor: Ti-ai ales una dintre cele mai moderne meserii actuale - blogging-ul in turism, ajungand in prezent consultant in marketing-ul turistic. Si ai inceput sa o practici intr-o perioada in care blogger-ul nu era considerat un "influencer", asa cum a ajuns sa fie in 2016. De asemenea, nici turismul online nu era inca bine dezvoltat in 2009. Cum a inceput aceasta poveste?


Razvan Pascu: Asa este, pot spune ca am contribuit la evolutia blogging-ului in turism inca din primii ani si ma bucur de acest lucru. Lucrurile au evoluat natural, dintr-o pasiune pentru calatorii si comunicare, la care s-au adaugat perseverenta si seriozitatea cu care incerc sa ma implic in toate proiectele pe care le desfasor. Mi-am pus in minte sa dezvolt un blog vizibil, util cititorilor si cu informatii de actualitate, iar apoi jobul meu a evoluat de la blog la consultanta in marketing turistic, adica ceea ce face acum, cand blogul a ramas in fundal, iar in prim plan este firma de comunicare, consultanta si organizare de evenimente.

Ana Tudor: Poti spune despre cariera pe care ti-ai ales-o ca este cea mai frumoasa "calatorie" pe care ai facut-o pana acum? Daca da, spre ce taramuri ai de gand sa iti continui calatoriile in viitorul apropiat?

Razvan Pascu: Pot spune ca viata cu totul este cea mai frumoasa "calatorie" posibila pentru orice fiinta de pe planeta si ar trebui cu totii sa ne simtim foarte norocosi ca avem sansa sa ne traim viata. Eu simt ca sunt implinit atat din punct de vedere personal, cat si profesional. Intr-adevar, pe planul carierei am avut parte de urcusuri si coborasuri, ca orice antreprenor care-si doreste mereu mai mult de la sine si de la echipa sa. Iar acum, privind in urma, nu pot decat sa ma bucur ca am luat deciziile pe care le-am luat si sa-mi propun pe viitor sa fiu la fel de deschis la oportunitati ca pana acum. In viitorul apropiat voi investi mai mult timp in pregatirea unor cursuri si proiecte pentru tinerii interesati de antreprenoriat, turism, comunicare si marketing si vreau sa imi dedic mai mult timp pasiunilor mele, plus sa investesc in ideile de afaceri ale unor tineri antreprenori.

Ana Tudor: Stiu ca iti doreai sa vizitezi multe locuri inca din liceu, dar pasiunea pentru scris si fotografie cand a aparut?

Razvan Pascu: Dintotdeauna mi-a placut sa impartasesc cu oamenii din experientele mele si sa invat din experientele lor, asa ca scrisul a venit ca o continuare naturala a conversatiei unu la unu. Cat despre fotografie, nu as spune ca este o pasiune in sine, ci reflecta bucuria pe care o resimt in momentul in care vizitez locuri frumoase si dorinta de a le arata si cititorilor mei aceste locuri, cat mai realist cu putinta.

Ana Tudor: Alege 3 cuvinte care crezi ca te caracterizeaza.

Razvan Pascu: Determinare, perseverenta, pasiune.

Ana Tudor: In timpul documentarii pentru acest interviu am citit o replica interesanta pe care ai spus-o la un moment dat si anume ca pentru orice moment important din viata ai avut un target. Poti sa imi spui care este targetul tau in prezent?

Razvan Pascu: In acest moment ma simt implinit atat pe plan personal, cat si profesional - am o familie frumoasa si am ocazia sa fac exact ce imi place. Asadar, targetul meu acum este sa-mi organizez timpul astfel incat sa onorez toate parteneriatele de business si in acelasi timp sa pot petrece cat mai mult timp cu baietelul meu, Alex. Pe plan profesional imi doresc sa dezvolt mai mult partea de organizare evenimente corporate.

Ana Tudor: Care crezi ca a fost secretul succesului tau in blogging in special si in online in general?

Razvan Pascu: Nu a fost niciun secret: inca de la inceput, blogul a fost un proiect pe care l-am tratat cu toata seriozitatea si unde am urmarit sa generez trafic organic, oferind continut de calitate si de interes pentru public. Am oferit si imi doresc sa ofer in continuare informatii clare, specifice si utile, astfel incat cititorii sa le poata folosi ca referinta cand iau in considerare, spre exemplu, o destinatie de calatorie. Incerc sa duc blogul catre zona de lifestyle si antreprenoriat, nu doar turism. Spre deosebire de blog, pe social media sunt activ in mod constant, raspund la cat mai multe comentarii, ofer informatii si postez fotografii in timp real din calatoriile si activitatile mele.

Ana Tudor: Am observat in ultima vreme o tendinta a bloggerilor de a deveni vloggeri. Ce parere ai despre acest fenomen? Il iei in considerare?

Razvan Pascu: Da, mi se pare un fenomen benefic mai ales pe retelele sociale si voi integra din ce in ce mai mult continutul video in comunicarea online. In schimb nu am de gand sa renunt la blog pentru ca in domeniul turismului mi se pare esential sa existe informatii scrise, bine organizate, unde oamenii pot gasi rapid ceea ce ii intereseaza.

Ana Tudor: Stiu sigur ca fara telefonul mobil, camera foto, stick-ul de internet si incarcator nu pleci niciodata la drum. Poti sa numesti alte 3 obiecte fara de care nu pleci niciodata in vacanta?

Razvan Pascu: Laptopul, o carte de business si cardurile bancare.

Ana Tudor: Daca tot am ajuns la capitolul vacanta, iar acum ne aflam in plin sezon estival, poti oferi 3 sfaturi celor aflati in cautarea unei vacante perfecte, insa au un buget limitat? Cum pot alege cel mai eficient pachet turistic?

Razvan Pascu: Primul sfat ar fi sa-si achizitioneze din timp sejurul - preturile sunt foarte bune daca rezervarile se fac, sa zicem, cu 5-6 luni inainte. Apoi sa se gandeasca care sunt elementele la care nu pot renunta intr-o vacanta - sunt dispusi sa se cazeze la un hotel cu confort scazut, dar in centru, sau sa manance la amiaza de la vanzatorii stradali, in loc de restaurante scumpe, in schimbul bucuriei de a se afla intr-o destinatie exotica si indepartata? Sau prefera o destinatie din Europa si un hotel de 5* cu all-inclusive? Nu e nimic rau in a alege orice din toate astea, depinde doar de gusturi si prioritati. Dupa ce au fost setate prioritatile, se pot face si compromisuri, astfel incat sa se pastreze esenta vacantei perfecte cu un buget cat mai mic.

Ana Tudor: Sunt ofertele last-minute cea mai buna varianta pentru o vacanta cu buget redus?

Razvan Pascu: Ofertele last-minute sunt o varianta foarte buna, singurul inconvenient fiind ca nu iti poti planifica din timp calatoria si trebuie sa iti iei concediu in ultimul moment sau e posibil sa nu mai fie disponibil tipul de camera pe care ti-l doresti. Inclusiv din acest motiv as recomanda inclusiv vacantele early-booking, rezervate cu mult timp inainte, care pot fi la fel de ieftine.

Ana Tudor: Cum iti imparti timpul intre calatorii, blogging si conducerea agentiei de PR & Marketing & Evenimente pe care ai fondat-o in 2012?

Razvan Pascu: Calatoriile si blogging-ul merg mana in mana - a devenit un reflex sa scriu cand ma intorc dintr-o calatorie asa ca nici nu se mai pune problema daca am sau nu timp. Cand sunt in Bucuresti sunt prin intalniri, calatoresc mult si prin tara, iar colegii mei de la firma si sotia sunt implicati din punct de vedere operational. Deja nu mai suntem o firma mica si lucram cu clienti companii foarte mari. Raman mereu direct "conectat" online la restul echipei si mentin constant legatura cu clientii nostri.

Ana Tudor: Tinand cont ca job-ul tau inseamna si cea mai mare pasiune a ta, cum obisnuiesti sa iti petreci timpul liber?

Razvan Pascu: Timpul liber mi-l petrec alaturi de baiatul meu, Alex, care implineste in curand 1 an si 3 luni. In plus, vreau sa incep sa merg la inot, tenis si sa ma plimb cu bicicleta.
Editorialist Manager.ro
9 ani de experienta in domeniul editorial
adresa de email: mariat@rs.ro

Ultimele NOUTATI

Cum poti acum sa platesti legal oamenii care vin si-ti muncesc in curte sau casa, ca sa n-ai probleme cu ANAF-ul
Economie

Cum poti acum sa platesti legal oamenii care vin si-ti muncesc in curte sau casa, ca sa n-ai probleme cu ANAF-ul

today25 Apr. 2024
Record la Bursa de Valori Bucuresti - vesti de milioane pentru romanii care investesc in titluri de stat
Economie

Record la Bursa de Valori Bucuresti - vesti de milioane pentru romanii care investesc in titluri de stat

today25 Apr. 2024
Piata imobiliara ne aduce vesti proaste: preturile risca sa creasca, din cauza cererii tot mai mari
Imobiliare

Piata imobiliara ne aduce vesti proaste: preturile risca sa creasca, din cauza cererii tot mai mari

today25 Apr. 2024
Hotelierii, dezamagiti de gradul de rezervare pentru minivacanta de Paste
Economie

Hotelierii, dezamagiti de gradul de rezervare pentru minivacanta de Paste

today24 Apr. 2024
De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Piata imobiliara ne aduce vesti proaste: preturile risca sa creasca, din cauza cererii tot mai mari
Imobiliare

Piata imobiliara ne aduce vesti proaste: preturile risca sa creasca, din cauza cererii tot mai mari

today25 Apr. 2024
Hotelierii, dezamagiti de gradul de rezervare pentru minivacanta de Paste
Economie

Hotelierii, dezamagiti de gradul de rezervare pentru minivacanta de Paste

today24 Apr. 2024
De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x