Top incubatoare de afaceri si HUB-uri din Romania. Cum iti poti sprijini start-up-ul?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top incubatoare de afaceri si HUB-uri din Romania. Cum iti poti sprijini start-up-ul? Top incubatoare de afaceri si HUB-uri din Romania. Cum iti poti sprijini start-up-ul?
de Mihaela Pascu la 13 Nov. 2015 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
incubatoare de afaceribucurestihubinvestitiiimpact hubingenius hubcreicclujinvestitori

In Romania s-au dezvoltat in ultimii ani nenumarate incubatoare de afaceri si hub-uri care ofera sprijin antreprenorilor aflati la inceput de drum sau celor care au doar o idee pentru afacerea lor, dar care doresc sa o vada transformata in realitate. Astfel, cand vorbim de incubatoare de afaceri, facem referire la niste structuri create pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor aflate la inceput de activitate.


Firmele care aplica pentru gazduirea intr-un incubator de afaceri si selectate de catre aceste hub-uri primesc astfel spatiu la un pret modic (sau gratuit, in functie de hub), alaturi de consultanta, suport financiar, programe de mentorat etc.

Unele incubatoare de afaceri sprijina unele start-up-uri pe o anumita perioada de timp, iar consultanta poate fi oferita, alaturi de sprijin financiar, pana la primii trei ani de functionare. Fiecare incubator de afaceri vine insa cu propriile reguli referitoare la ceea ce ofera unui start-up asa ca, inainte de a alege unul, trebuie sa va informati pentru a fi siguri ca ati facut alegerea potrivita.

Amintim, asadar, de unele dintre cele mai cunoscute incubatoare de afaceri, fara a avea pretentia ca lista e una exhaustiva si cu precizarea ca ordinea listarii e una aleatorie:

INCUBATOARE

Programul INCUBATOARE  in cadrul Departamentului pentru Intreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism.

Tot aici puteti consulta si Ordinul 717 pentru modificarea procedurii Programului national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri,


INCUBAT

INCUBAT este Proiectul Incubatoarelor de Afaceri si Tehnologice si face parte din Programul National Multianual de infiintare si Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice si de Afaceri in Romania, fiind totodata o initiativa coordonata de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) si implementata de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), in colaborare cu Autoritatile Locale si Regionale.

Incubatoarele de Afaceri din proiect se constituie printr-un Memorandum de intelegere si un Acord de Co-finantare incheiat intre AIPPIMM si autoritati publice locale responsabile la nivel local de implementarea programului, iar apoi prin incheierea unui contract cadru de administrare intre AIPPIMM, autoritatea publica locala relevanta si Administratorul de Incubator selectat de PNUD (Administratorul poate fi o societatea comerciala, un ONG, o agentie de dezvoltare regionala).

Beneficii pentru firmele incubate:

-    spatii de birouri dotate cu mobilier si echipamente IT si, in limita suprafetei disponibile, spatii de productie
-    acces la sali de curs si sali de conferinte
-    acces la utilitati si servicii de telecomunicatii
-    alocatii financiare nerambursabile pentru acoperirea costurilor de start-up (in limita a 20.000 lei pe firma)
-    alocatii financiare nerambursabile pentru acoperirea costurilor cu utilitatile (in limita a 3.000 lei pe firma pe an)
-    consultanta specifica nevoilor firmei pe parcursul perioadei de incubare (in limita a 5.000 lei pe firma)
-    sprijin in participarea la cursuri, targuri, expozitii si alte activitati de promovare (cofinantare prin alocatii financiare nerambursabile in limita a 9.000 lei pe firma)
-    sprijin din partea Administratorului de Incubator: consultanta, participare la diferite evenimente, activitati de networking

ASE START-UP

ASE START-UP este Incubatorul de Afaceri din Academia de Studii Economice din Bucuresti


ASE START UP a fost infiintat in 2014 si reprezinta un spatiu de coworking, avand ca obiectiv formarea unei comunitati si asigurand, de asemenea, resursele necesare unei firme aflate la inceput:

- "Este un spatiu de coworking – incubatorul de afaceri ofera un mediu de lucru cu toate facilitatile existente intr-o companie moderna : birouri, sala pentru intalniri, infrastructura IT&C (imprimanta, scanner, acces la Internet de mare viteza, videoproiector etc). Evitand o abordare rigida si cu imaginea mediului de lucru din marile firme de IT&C am gandit un spatiu multifunctional dotat cu mese si scaune ce pot fi usor reconfigurate, cu fotolii tip puf, un colt de lectura cu o biblioteca cu tematica antreprenoriala. Spatiul serveste si ca loc de aniversare a unor evenimente importante in viata comunitatii de tineri antreprenori si sprijina sarbatorirea spiritului antreprenorial"

Pe langa resursele unui spatiu de coworking, incubatorul ofera studentilor si posibilitatea de isi stabili sediul social, acces la servicii de contabilitate si juridice si bineinteles, pe baza programelor si proiectelor derulate, finantare de tipul "seed".

"In anul 2015 Academia de Studii Economice din Bucuresti a castigat mai multe proiecte in cadrul competitiei Romania Startup prin care se pot acorda subventii pentru infiintarea de intreprinderi de pana la 25.000 de euro. Unul dintre aceste proiecte are ca obiectiv dezvoltarea incubatorului de afaceri, deschiderea unui nou centru de sprijin pentru tinerii antreprenori si acordarea a 40 de astfel de finantari", se arata in prezentarea ASE START UP.


GEMINI SOLUTIONS FOUNDRY

Gemini Solutions Foundry ofera dezvoltare si consultanta afacerilor din IT


Gaseste cele mai bune echipe cu cele mai bune idei aplicabile in IT si care targheteaza, in principal, pietele din Statele Unite.

Ajuta aceste echipe sa isi filtreze initiativele si le ofera indrumare in cadrul unui program de mentorat. De asemenea, le ofera infrastructura necesara si le directioneaza catre investitori individuali sau catre alte surse de finantare din Silicon Valley.

In plus, ofera suport tehnic, consultanta de business si de strategie, ajuta la promovarea planurilor de business, micsorand distanta dintre start-up si potentialii investitori si sprijina promovarea afacerilor pe piata globala.


CREIC - Incubator in cadrul CLUJ INNOVATION PARK

Asa cum se prezinta, CREIC este o structura regionala de afaceri dedicata companiilor cu activitate in industrii creative. Unic din prisma complexitatii si diversitatii facilitattilor si serviciilor oferite, dar si din prisma designului intregii structuri, centrul urmareste efectul de cluster care va duce la cresterea competitivitatii, prin schimbul informational si parteneriatele de afaceri. De asemenea, CREIC este singurul centru creativ din Transilvania, care va avea si propriul studio de film (hala de productie cinematografica).

in plus, acesta se va dezvolta ca o structura de sprijinire a afacerilor axata pe doua componente de activitate. Firmele vor beneficia de spatii in care isi pot desfasura activitatea spatii de birouri, ateliere de creatie, spatii de productie audio – video) sau in care pot organiza diverse evenimente (spatii multifunctionale in care se pot desfasura conferinte, expozitii, spectacole artistice, respectiv un amfiteatru verde pentru manifestari in aer liber), precum si de servicii si facilitati in conformitate cu nevoile lor.


INGENIUS HUB

Ingenius Hub este un spatiu dedicat tinerilor care vor sa inceapa o afacere ce ofera si sansa de a primi finantare.

Ingenius Hub ofera doua spatii in Bucuresti, unul in apropiere de Piata Universitatii, pe Bd. Nicolae Balcescu (intre Piata Romana si Universitate), iar celalalt pe Str. David Praporgescu (aproape de Hotel Intercontinental). Ambele spatii sunt luminoase, calde, prietenoase si au un design cu accente traditionale romanesti, integrate intr-un stil modern si functional.

De aceste spatii poate beneficia oricine, cu conditia ca timpul petrecut aici sa fie dedicat afacerii personale, indiferent daca business-ul se afla in stadiul de idee sau are deja primii clienti.

Totodata, Ingenius Hub ofera si o platforma sustinuta de Loop Operations alaturi de partenerii sai, prin care sunt oferite pachete de servicii pentru deschiderea si functionarea unei afaceri, preturile fiind adaptate tinerilor la inceput de cariera. Pachetul minim pentru accesul in hub incepe de la 245 RON/luna pentru 25 de ore de acces si alte beneficii. Exista de asemenea, pachete cu 50 de ore (485 ron/luna) sau 100 de ore (960 ron/luna) de acces in hub, plus multe alte facilitati incluse in pachetul de membership, precum printare, acces la videoproiectoare si aparatura pentru evenimente sau servicii contabilitate, potrivit Ingenius Hub.



IMPACT HUB


Impact Hub Bucuresti se afla in apropiere de Pita Unirii si reprezinta un spatiu care ofera mai multe beneficii afacerilor aflate la inceput de drum, de la "spatiu de co-working colorat, comunitate de antreprenori cu impact, feedback si deschidere", pana la "serii de programe de incubare sau evenimente menite sa te ajute sa excelezi in domeniul tau".

Proiectele membrilor comunitatii acopera o plaja larga de industrii si profesii, de la ecologie si urbanism la business-uri cu impact social sau educationale, platforme online inovative, integrare sociala, intraprenoriat corporativ, consultanta si multe altele, potrivit descrierii Impact Hub.

Impact Hub "deschide drumul si a ajuta start-up-urile aflate la inceput de drum sa creasca, sa evolueze si sa participe la programre speciale de scalare, astfel ca organizatiile create la Impact Hub sa devina sustenabile din punct de vedere financiar si sa creeze un real impact".


Redactor Manager.ro
Experienta de 5 ani in management si marketing online

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x