De la inceputul anului, peste 740.000 de tranzactii online au fost inregistrate pe Ghiseul.ro, toate fara perceperea vreunui comision
plata fara comisioaneghiseul.roautoritate digitalizare domaniaconsiliului transformare digitala
In contextul aparitiei si promovarii in mediul online a mai multor platforme online care realizeaza plati comisionate cu sume consistente, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei aminteste ca Ghiseul.ro - Sistemul National Electronic de Plata online are zero comision pentru contribuabili. Potrivit Autoritatii, peste 725.000 de persoane fizice si juridice au cont pe Ghiseul.ro.
De la inceputul anului, 227.000 de cetateni si companii s-au inregistrat in platforma si peste 740.000 de tranzactii online au fost inregistrate, toate cu zero comision.
In primele noua luni ale anului, platile efectuate prin Ghiseul.ro au totalizat peste 363 de milioane de lei.
Inregistrarea in platforma este sigura si dureaza doar 5 minute.
"Facem un apel catre toti cetatenii sa aleaga site-ul original, cu zero comision de tranzactionare -
www.ghiseul.ro si nu copiile care percep comisioane substantiale.
Ghiseul.ro a devenit un veritabil online marketplace al serviciilor publice. Cu peste 300 de tipuri de plati disponibile in platforma, Ghiseul.ro este cea mai simpla si sigura modalitate de a achita serviciile publice oferite de administratiile locale si centrale.
Pentru orice nelamurire in procesul de inregistrare a contului sau de realizare a platilor, colegii nostri sunt la un click distanta pentru va ajuta - ii puteti contacta la adresa suport@ghiseul.ro", a declarat Octavian Oprea, vicepresedintele Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei.
ADR lanseaza Consiliul National pentru Transformare Digitala
Autoritatea a mai anuntat ca organizeaza marti, 27 octombrie, incepand cu ora 10.00, in format online, lansarea Consiliului National pentru Transformare Digitala (CNTD), cu participarea celor peste 200 de membri ai sai. Un pas esential in procesul de transformare digitala a Romaniei este intarirea relatiei de colaborare intre sectorul public si cel privat.
Acesta este motivul pentru care ADR a initiat Consiliul National pentru Transformare Digitala - o agora digitala si un organism tehnic, in care institutiile aflate in serviciul public, impreuna cu partenerii privati din industria IT&C, vor trasa parcursul corect catre o Romanie digitala si puternic conectata la statele partenere din UE si NATO.
Potrivit ADR, Romania porneste pe drumul accelerat spre digitalizare cu doua vulnerabilitati mari: lipsa pilonilor esentiali, cum sunt identitatea electronica sau interoperabilitatea, si competentele digitale limitate.
Pentru a identifica cele mai potrivite solutii, CNTD, organ consultativ al ADR, va contura directiile necesare pentru elaborarea politicilor publice din domeniul transformarii digitale.
Prioritatile CNTD, in perioada urmatoare, vor fi reflectate si in grupurile de lucru ale Consiliului: Cloud guvernamental, Identitate electronica, Transformare digitala, AI si Big data, Competente digitale, Facturare electronica, Interoperabilitate.