TOP 15: Cum identifici un manager fara viitor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TOP 15: Cum identifici un manager fara viitor TOP 15: Cum identifici un manager fara viitor
de Manager.ro la 18 Oct. 2012
Urmareste-ne pe Google News
topmanagerviitorresponsabilitateleadershipselectie

Este important sa stii ca o persoana care detine o functie de conducere nu este neaparat pregatita pentru aceasta responsabilitate. Nu toti liderii sunt egali. Multe companii se confrunta cu o problema de selectie - nu pot sa distinga liderii buni de cei prosti.

Vestea buna este ca avem solutii la indemana. Pentru a vedea daca un manager poate face fata provocarilor, dati-i o sarcina de serviciu. Managerii trebuie sa aiba rezultate. Nu au o functie usoara, dar liderii adevarati se descurca in orice situatie.

Urmatoarele 15 elemente ne-ar putea ajuta sa devenim mai practici, mai eficienti, mai selectivi. Daca firma ta are manageri care au esuat, inceteaza sa ii mai testezi, sa ii mai promovezi - in schimb, concediaza-i.

15. Managerii fara viziune nu isi vor gasi calea: Managerii fara viziune vor esua. Liderii care duc lipsa viziunii nu pot sa-si inspire angajatii, sa ii motiveze sau sa creeze valoare sustenabila. Viziunea modesta, limitata sau inexistenta le provoaca esecul. Misiunea unui sef este aceea de a alinia o organizatie la viziunea sa. Acest lucru nu poate fi dus la bun sfarsit de un orb.


14. Cand liderii nu conving: Un lider care nu are integritate nu va trece testul timpului. Nu conteaza cat este de inteligent sau persuasiv, daca nu reuseste sa fie rational, o sa esueze lamentabil.

13. Cu rezultate. Sau fara: Nimic nu se identifica mai bine cu lipsa unui leadership eficient decat lipsa performantei. Nimeni nu este perfect, dar managerii care esueaza in mod constant nu sunt lideri adevarati, indiferent de stradaniile lor. Performanta din trecut nu este un indicator sigur pentru evenimentele din viitor, succesul trebuie privit cu suspiciune.Cineva care inregistreaza succese consecutive are o sansa mai mare de succes pe viitor. Este simplu. Liderii "nedovediti" prezinta un risc maxim. Companiile inteligente recunosc potentialul, dar recompenseaza performantele, nu un CV impresionant.

12. Fereste-te de cei care stiu totul. Si nimic: Cei mai buni manageri stiu ce informatii au si ce le lipseste. Nu simt nevoia sa fie cei mai inteligenti din sala de conferinte si vor sa invete de la ceilalti. Curiozitatea lor este sincera. Daca un manager nu se arata curios despre fiecare aspect al companiei sale, atunci o sa aveti probleme.

11. Managerii necomunicativi: Cand managerii nu stiu sa comunice, problema se acutizeaza pe zi ce trece. Liderii exceptionali pot comunica eficient cu oameni diferiti, in locuri diferite, in circumstante diferite. Ei stiu sa asculte, stiu sa gandeasca si stiu cand sa pluseze sau sa se abtina de la anumite actiuni.

10. Cultul personalitatii: Daca un lider nu intelege conceptul de "munca pentru ceilalti, nu doar pentru tine" atunci nu stie ce este increderea, fidelitatea, loialitatea intr-o companie. Orice lider este la fel de bun ca si echipa sa. O abundenta de egoism si aroganta reprezinta reteta perfecta a esecului. Adevaratii manageri isi asuma vina si meritele - nu invers. Daca un manager primeste un vot negativ din partea angajatilor, atunci statutul sau nu mai este eligibil.

9. Pasiunea, inainte de toate: Chiar daca "dragostea" si "managementul" nu se impaca foarte des, trebuie sa stiti ca liderii adevarati pun pasiune in ceea ce fac. De fapt, daca observati povestea liderilor esuati, veti vedea ca le-a lipsit acea scanteie. Empatia, modestia si bunatatea sunt semne ale unui lider puternic, nu ale unui sef slab.

8. Nimic nu este batut in cuie: Cei mai buni manageri stiu sa fie flexibili in abordarea situatiilor din companie. Ei inteleg ca odata cu puterea, vine si responsabilitatea. Leadership-ul de genul “faci exact ca mine sau zbori” nu rezista foarte mult si nu aduce rezultate. Managerii care isi adapteaza metodele la circumstantele prezentului sunt cei mai eficienti. Gandeste-te si la ceilalti, lasa de la tine, nu controla orice aspect cu mana de fier si colaboreaza, nu ordona!

7. Lipsa concentrarii: Managementul tine mai putin de echilibru, ci de prioritati. Cei mai buni sefi stiu sa se concentreze asupra misiunii lor. Acei lideri care nu se pot concentra vor esua. Managerii distrati va vor dezamagi. Liderii fara disciplina vor promova comportamente gresite.

6. Managerii buni nu se lasa pe o ureche: Cele mai bune companii isi inving rivalii in avans si cei mai buni manageri stiu cand sa schimbe vitezele. Liderii autosuficienti vor fi prinsi pe picior gresit. Liderii care construiesc o afacere statica genereaza doar esec, nu realizari.

5. Lipsa atentiei fata de consumator: Managerii care nu pleaca urechea la cerintele pietei vor esua. Daca nu ai grija de clientii tai, ii va rasfata altcineva. Liderii buni se concentreaza asupra experientei consumatorilor. Daca ii ignori, ii iei in deradere sau nu ii pretuiesti pe clientii tai, zilele tale ca manager sunt numarate.

4. Investiti in ceilalti: Liderii care nu investesc in ceilalti vor esua. Cei mai buni manageri isi sustin echipele, isi construiesc echipele, le instruiesc, devin "un al doilea tata" pentru ele. Un lider care nu investeste in angajatii sai nu are, de fapt, angajati. Oamenilor nu le pasa cat de multe lucruri cunosti, ci cat de mult iti pasa de ei.

3. Cuvantul cu R: Managerii adevarati sunt Responsabili. Nu dau vina pe altii, nu isi asuma meritele altora, dar sunt mereu responsabili pentru esecuri. Managerii care nu isi asuma responsabilitate vor fi facuti responsabili, in cele din urma, chiar de echipa lor. Ati vazut filmul The Cain Mutiny din 1954?

2. Cultura conteaza: Nu lasa cultura organizationala sa creasca din pamant si iarba verde. Este datoria ta sa o cultivi. Oamenii, beneficiile, atitudinile, etica muncii, toate sunt contagioase. Talentul atrage talent, nu uita acest lucru.

1. Arata ca ai curaj: Managerii lasi reprezinta doar niste marionete. Ai nevoie de curaj pentru a rupe barierele, pentru a provoca piata, pentru a cauta noi oportunitati, pentru a-ti reduce pierderile, pentru a lua decizii dificile, pentru a asculta, pentru a-ti admite greselile, pentru a ierta, pentru a nu permite esecului sa va intimideze spiritul, pentru a-i reprezenta pe cei slabi si pentru a ramane fidel valorilor si principiilor. Fara curaj, risti sa te ascunzi sub un birou, pana trece furtuna. Curajul de a avea principii si de a face exact ceea ce trebuie atunci cand trebuie este de nepretuit. (via forbes)

Ultimele NOUTATI

Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Companii

Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica

today11 Mai. 2025
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Economie

Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani

today10 Mai. 2025
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ultimele stiri economice

Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto

today10 Mai. 2025
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Life Style

Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?

today09 Mai. 2025
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Economie

Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa

today09 Mai. 2025
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Protectia datelor cu caracter personal

Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii

today09 Mai. 2025
Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania
Companii

Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania

today09 Mai. 2025
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Companii

Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea

today08 Mai. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x