Capitanul Gurmand: Pulpe de curcan cu garnitura de varza si sos special

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Capitanul Gurmand: Pulpe de curcan cu garnitura de varza si sos special Capitanul Gurmand: Pulpe de curcan cu garnitura de varza si sos special
de Manager.ro la 10 Ian. 2011 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
curcanvarzavinmierecapitanul gurmandretete

Reteta de curcan pe care v-o propun in continuare este delicioasa in orice anotimp, sanatoasa, nutritiva si potrivita inclusiv pentru ocazii speciale. Ingrediente (pentru 4 persoane, 2 gurmanzi sau un mancau):

-         4 pulpe superioare de curcan (de preferinta ecologic). Daca nu aveti incredere in calitatea si prospetimea carnii, puteti vana curcanii (cu sau fara acordul proprietarului), sau ii puteti provoca la duel. Atentie insa, abordati-i pe rand si nu-i subestimati;
-         o varza rosie, mai mare (sau 2 mai mici);
-         ulei;
-         piper alb macinat, chimen macinat si sare, dupa gust.
 
Pentru sosul special: vin rosu astringent (o jumatate de pahar - cea plina!), miere (poliflora, 2 linguri pline sa dea pe laturi), suc de rosii (un pahar si jumatate), ardei iute (atata cat sa-l puteti totusi prinde) tocat fin, cuisoare macinate (doar un praf), 5 cepe medii, putin ulei.
 
Mod de preparare:
Puneti pulpele dezosate de curcan sa fiarba (de nervi) in apa cu putina sare. Fierbeti-le cam 10 minute.
Intre timp, taiati varza si puneti-i sare pe rana (adica sarati-o si lasati-o 20 de minute sa se moaie). Puneti varza cu ulei intr-un vas (de preferinta ceaun) pentru cuptor, adaugand pulpele de curcan, piperul si chimenul. Dati vasul (cu capac) la cuptor, la foc mediu.
 
Pregatirea sosului:
Caliti ceapa, taiata solzisori, cu putin ulei si una din cele 2 linguri de miere. Cand este aurie, adaugati jumatate din cantitatea de vin si din cea de suc de rosii (rezulta, in urma calculelor, 1/4 pahar, respectiv ¾ pahar) si lasati putin sa fiarba.
Amestecati sosul preparat termic cu restul de miere, vin si suc de rosii, adaugand ardeiul iute si praful de cuisoare. Omogenizati bine.
 
Ponturi:
Nu rasturnati sosul peste pulpele cu varza. Combinati-le doar in farfurii, servind mancarea calda. Tineti sosul ramas la frigider si nu-l reincalziti. Sosul are un gust savuros si unic, datorita mixului de ingrediente si amestecului fiert-crud. Este, pe deasupra, foarte sanatos, deoarece contine si ingrediente crude. Fiind perisabil, va recomand sa-l consumati in maximum 24 de ore (de la ultimatum).
 
Pofta buna!

Capitanul Gurmand
 

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x