ANALIZA: 15 tari in care multinationalele prefera sa-si trimita angajatii in 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: 15 tari in care multinationalele prefera sa-si trimita angajatii in 2013 ANALIZA: 15 tari in care multinationalele prefera sa-si trimita angajatii in 2013
de Manager.ro la 01 Iul. 2013
Urmareste-ne pe Google News
suachinaangajatitaristudiimultinationale

Chiar daca evolutia economiei globale este modesta, companiile nu ezita sa-si trimita angajatii la munca in strainatate.

Potrivit celui mai recent studiu Cartus Corp, un furnizor fruntas de servicii de relocare in jurul globului, 57% din companiile multinationale estimeaza ca isi vor majora numarul de angajati pe care ii transfera in 2013. Acest trend nu este unul nou: Cartus a "transferat" in 2012 circa 166.000 angajati - cu 5% mai mult decat in 2011.

Companiile tehnologice conduc detasat acest clasament al celor care isi trimit angajatii peste hotare - pe termen lung, urmate de gigantii petrolieri si cei producatori de gaze naturale, companiile financiare si cele din productie, respectiv segmentul farmaceutic.

In total, 15 tari se detaseaza ca fiind cele mai bune locuri in care companiile prefera sa isi detaseze angajatii si familiile acestora. Chiar daca lista anuala ramane constanta, tarile de mai jos tind sa isi schimbe pozitiile intre ele. China a fost fruntasa anul trecut. Marea Britanie, pe de alta parte, a devenit o destinatie mai populara. In ciuda tensiunilor economice, SUA ramane destinatia principala de detasare a angajatilor, potrivit analizei Cartus Corp.

15. Italia

Ca multe alte tari din Europa, Italia s-a luptat cu "demonii economici" si 1.000 de companii au dat faliment in fiecare an. Pentru angajatii transferati, frumusetea naturala a Italiei si traiul relativ ieftin reprezinta doua elemente de atractie.

14. Australia

Australia se bazeaza mult pe importurile de produse electronice, masini, haine si incaltaminte. In Australia, activeaza numerosi retaileri. Cat despre costul vietii, este similar celui din SUA, potrivit companiei Numbeo.

13. Japonia

Reputatia Japoniei de constructor a unora din cele mai sigure masini din lume si a produselor electronice durabile ramane un factor determinant pentru companiile internationale. Viata in Japonia este insa scumpa, iar Tokio este cel mai excentric oras din lume, in acest sens, potrivit unui studiu Mercer din 2012, Cost of Living Survey.

12. Emiratele Arabe Unite

EAU reprezinta o tara mica, situata la vest de Arabia Saudita si, ca multe state din Orientul Mijlociu, isi "rotunjeste" economia din exporturile de petrol. Dar tara stie ca intr-o zi, resursele sale se vor epuiza si a inceput sa se concentreze cu precadere asupra schimburilor comerciale, ca mijloc de crestere economica, precizeaza vicepresedintele Cartus, Matt Spinolo. Costul traiului in Dubai, cel mai mare oras din Emirate, este smilar cu inregistrat in orasele mari din SUA si Marea Britanie.

11. Olanda

Cu resurse naturale insuficiente, Olanda ramane un motor al schimburilor comerciale in nordul Europei, de sute de ani. Multe companii isi trimit angajatii in Olanda, pentru a construi si mentine relatiile comerciale. Dar traiul in Olanda este scump si strainii pot locui doar in apartamente din "sectorul liber", insemnand ca proprietarul poate solicita o chirie la alegere. Expatii vor plati mult, doar ca sa aiba unde sa stea, precizeaza studiul citat.

10. Hong Kong

Hong Kong a devenit o economie formidabila si multe companii fac afaceri acolo. Afaceristii au acces la piata chineza si construiesc relatii economice puternice. Spatiul reprezinta un element premium in Hong Kong si chiria este extrem de scumpa - puteti da chiar si 4.000 de euro pe luna pentru un apartament cu trei camere, precizeaza Numbeo.

9. Franta

Multe afaceri si companii franceze sunt detinute in continuare de familii. Delegatiile sunt de scurta durata. Multi expati se indreapta catre Pairs, unde viata nu este ieftina, dar nici foarte scumpa. Acesti angajati ar urma as plateasca 1.300 euro pe luna pentru o chirie (garsoniera in centrul orasului) (sursa: Numbeo).

8. India

India face tranzitia de la un simplu hub de call centere la unul tehnologic, care atrage angajati si companii din toata lumea. Totusi, multi angajati care ajung in India sunt tot indieni, trimisi de companiile lor internationale acasa, pentru a dezvolta noi locatii, informeaza Spinolo. Viata in India este ieftina. Un apartament poate fi inchiriat cu cateva sute de dolari.

7. Canada

Spre deosebire de vecina sa din sud, Canada are o politica foarte deschisa in privinta imigrantilor. Astfel, atrage multe companii, care isi stabilesc aici centrele IT. Canada ramane unul din cei mai importanti parteneri comerciali ai Americii si angajatii pot "jongla" intre cele doua tari. Cei mai multi expati din Canada traiesc "la granita" - 80% din populatie traieste la circa 100 de mile de granita cu SUA.

6. Singapore

Timp de cateva secole, Singapore a fost o ruta comerciala populara si ramane fidela istoriei sale. Singapore este un hub pentru tarile asiatice si Australia. Potrivit lui Spinolo, Singapore a incercat sa atraga cele mai mari companii de medicamente din lume. Chiriile in Singapore sunt ridicate - 2.000-4.000 dolari pe luna pentru un spatiu mic.

5. Elvetia

Elvetia este o tara populara in randul multinationalelor din doua motive: este "prietenoasa" cu mediul de afaceri si reprezinta un motor in zona cercetarii si dezvoltarii. Chiriile sunt insa scumpe in Elvetia - in Geneva si Zurich, ajung la 2.000 de dolari pe luna.

4. Germania

In ciuda dimensiunii sale reduse, Germania are una din cele mai importante economii din lume. 75% dintre cetatenii sai sustin ca economia este excelenta, informeaza un studiu Pew Research Center. In comparatie, doar 33% dintre americani au spus acelasi lucru despre economia tarii lor. Apartamentele din Germania sunt mai ieftine decat in SUA. Potrivit Numbeo, o chirie se situeaza la 500 euro.

3. China

Multe companii isi trimit angajatii in China, dar motivele pentru detasarea lor s-au schimbat de-a lungul anilor. "Initial, cand discutam despre expatii care merg in China, ne refeream la forta de munca ieftina", spune Spinolo. "Acum, in situatia in care economia chineza s-a dezvoltat, vorbim despre comercializarea de produse si servicii catre acesti consumatori emergenti".

2. Marea Britanie

Ca si Germania si China, Marea Britanie reprezinta un hub investitional urias- SUA aduce angajati in Marea Britanie, datorita relatiilor excelente avute cu aceasta tara. Marea Britanie reprezinta prima alegere pentru companiile care vor sa-si detaseze angajatii, in vederea extinderii internationale, deoarece legile si culturile celor doua tari sunt asemanatoare si impart aproximativ aceeasi limba, spune Spinolo. Traiul in Marea Britanie este insa scump. Principalul sau hub de business, Londra, se afla printre cele mai scumpe orase din lume.

1. SUA

Americanii nu au o viziune buna despre economia lor. Totusi, fie ca se afla sau nu in recesiune, PIB-ul SUA ajunge la 15 trilioane de dolari. In comparatie, China, principala rivala a SUA, are un PIB de 7 trilioane de dolari pe an. "SUA ramane destinatia preferata a companiilor internationale", spune Spinolo. "Chiar daca am putea crede ca economia sa se afla intr-o treapta inferioara, fata de investitiile din alte tari, SUA ramane o prioritate pentru multinationale".

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x