Adevarat sau fals? 5 Mituri despre peste
pestecarnea de pestepestelemercur
Este pestele sanatos sau nu? De-a lungul timpului s-au facut diverse afirmatii despre carnea si despre consumul carnii de peste, unele dintre ele batandu-se cap in cap. Va prezentam, in continuare, cele mai cunoscute "mituri" referitoare la carnea de peste si, cel mai important, care este adevarul in privinta lor.
1) Pestele contine mercur, de aceea este indicat sa limitam consumul de peste.
Pestele contine, intr-adevar, mercur din cauza poluarii. Concentratii mai mari de mercur se gasesc, in general, in pestele oceanic (mai putin in cei de crescatorie, in general somonul).
Pestele de apa dulce (mai sigur din acest punct de vedere) nu ofera, de obicei, aceleasi avantaje ale grasimilor sanatoase din pestele oceanic. Din cauza acestui mercur este, intr-adevar, bine sa nu exageram in privinta consumului de peste. Avem, ca sursa alternativa/complementara de grasimi bune, samburii cruzi si uleiurile extravirgine (si nepreparate termic).
2) Consumul de peste creste riscul accidentelor vasculare.
Fals. Nu pestele in sine este cel care creste acest risc, ci modul nesanatos de preparare a lui. Pestele prajit poate creste, intr-adevar, acest pericol, din cauza transformarilor care au loc la nivelul grasimilor. Uneori si pestele fript sufera transformari nocive.
Pestele fiert sau preparat la cuptor elimina aceasta problema. Acest mod sanatos de preparare ii conserva pestelui de calitate superioara rolul de aliat al vaselor de sange.
3) Pestele este (…)
Click Aici si cititi articolul complet pe SaFiiTuSanatos.ro…