Ce fel de condiment din India ar putea invinge cancerul de san
condimentcurcumaindiacancer de san
Curcuma, supranumita si condimentul magic al Indiei, face parte din familia ghimbirului, fiind recunoscuta pentru proprietatile curative. Expertii au descoperit ca acest condiment are niste calitati fantastice.
Acest condiment se afla pe prima pozitie a topului mondial al condimentelor ce combat H. Plyori, principalul microb care cauzeaza cancerul.
Cercetatorii au dezvoltat un medicament revolutionar pornind de la acest ingredient banal de bucatarie, pentru a lupta impotriva cancerului de san, mentioneaza Times of India.
Potrivit datelor unei cercetari realizata la Universitatea din Louisville, curcuma - planta folosita la prepararea pulberii de curcuma, a diminuat cu o treime dimensiunea tumorii la soareci si mai ales a determinat si incetinirea reproducerii celulelor nocive.
Conform sursei citate, cercetatorii au concluzionat ca tumorile pot fi prevenite inca de la formare si poate fi incetinita progresia cancerului.
S-a constatat, de asemenea, ca ingerarea de capsule continand pulbere de curcuma a determinat reducerea semnificativa a multiplicarii tumorii, in timp ce consumul condimentului in dieta nu a dat rezultatele cele mai satisfacatoare.