Cel mai important cadou de Ziua Copilului: maraton de vaccinare dedicat adolescentilor
maraton vaccinare adolescentimaraton ziua copiluluivaccinare tinerivaccinare straini
Poate ca niciun alt cadou nu ar fi mai potrivit, in acest an, de Ziua copilului, decat vaccinul care ne poate readuce normalitatea. Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, a anuntat, astazi, ca, intre 31 mai si 1 iunie, se va desfasura un maraton de vaccinare anti-COVID dedicat adolescentilor.
Maratonul va avea loc in toate centrele organizate la nivel national, in centrele fixe, dar si in cele in care au loc alte evenimente de tip maraton de vaccinare.
Tinerii cu varste intre 16 si 18 ani se pot prezenta la centrele de vaccinare insotiti de parinti sau de tutorele legal, pe tot parcursul programului de lucru, nu doar dupa ora 14.00.
De asemenea, la nivelul fiecarui judet, vor exista unul sau mai multe centre cu activitate non-stop, 24 de ore din 24.
"Din acest punct de vedere vor fi aprovizionate cu un numar suficient de doze, astfel incat sa asiguram vaccinarea tuturor celor care se adreseaza si in felul acesta vrem sa marcam aceasta Zi internationala a copiilor cu un mic gest, care arata interesul pentru tineri, interesul pentru siguranta noastra, a tuturor, si pentru semnalul de incredere pe care noi dorim ca tinerii sa-l dea in intreaga societate, avand in vedere ca reprezinta viitorul si motorul societatii, in general", a declarat Gheorghita, la Palatul Victoria.
Aproape 20.000 de straini s-au vaccinat in Romania
Valeriu Gheorghita a mai spus ca, in Romania, au fost vaccina?i anti-covid 19.861 de cetateni straini.
De asemenea, peste 185.170 de persoane din sistemul educational au fost vaccinate anti-COVID cu cel putin o doza.
In ceea ce priveste activitatea de vaccinare a medicilor de familie, 1.932 de astfel de medici au vaccinat, pana acum, 48.833 de persoane.
"Sunt aproape 2.500 de medici de familie care, pana la acest moment, au incheiat deja contracte cu Casele de asigurari de sanatate si urmeaza sa primeasca progresiv vaccinurile si materialele sanitare incat sa debuteze activitatea de vaccinare. Dintre cei care deja vaccineaza, 981 de cabinete de medicina de familie sunt in mediul urban si 951 sunt in mediul rural", a precizat presedintele CNCAV.
In topul judetelor cu cel mai mare numar de persoane vaccinate prin cabinetele de medicina de familie in mediul urban se afla judetul Timis (2.735 persoane vaccinate), urmat de Bucuresti (1.554) si judetele Dambovita (1.145) si Dolj (1.063).
In mediul rural, pe primul loc este judetul Timis (2.018 persoane), urmat de Calarasi (1.907), Dolj (1.849), Dambovita (1.714) si Mures (1.478).