Desi poate parea greu de acceptat, acest proces a inceput deja de cateva decenii. Robotii au inlocuit deja activitatea anumitor angajati, mai ales in ceea ce priveste marile industrii, care impun productia la scara mare. Inlocuirea anumitor munci umane de catre roboti nu mai este desprinsa dintr-un scenariu de film SF, ci este o parte integrata deja in realitatea contemporana.
Pentru moment, utilizarea robotilor este limitata la industrie si alte cateva activitati precum efectuarea anumitor operatiuni bancare, servicii de call center, procurarea biletelor de calatorie, etc., care sunt mult mai eficiente intr-un sistem automatizat.
In sfera industriei acestia s-au dovedit extrem de utili pentru ca au sustinut progresul tehnologic si au scutit oamenii de la un efort generos. Anumite procedee precum cararea unor greutati considerabile, manipularea anumitor substante, expunerea la temperaturi ridicate, nu sunt doar inconfortabile si greu de suportat, dar si extrem de periculoase pentru sanatate. In aceste conditii, optarea pentru folosirea robotilor pare perfect logica nu?
Totusi, exista temeri referitoare la extinderea atributiilor robotilor pana in punctul in care un numar extrem de mare de angajati ar fi disponibilizat si nu ar mai avea cum sa se intretina. Exista anumite considerente care contrazic aceasta teorie. De aceea, va invitam sa descoperiti ce pot face si ce nu pot face robotii.
In concluzie, robotii trebuie perceputi ca pe un mijloc de a ne face viata mai usoara, nu drept o amenintare. In domeniul industrial, acestia sunt ideal pentru reducerea costurilor si riscurilor, cresterea productiei si maximizarea profitului. De ce sa nu profitam de tehnologia disponibila?
Ultimele NOUTATI
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
FMI anunta o franare economica globala: „Nu am mai vazut asa ceva in ultimul secol!”
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung