Conditii noi pentru intrarea in Turcia, Belgia si Polonia

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conditii noi pentru intrarea in Turcia, Belgia si Polonia
Conditii noi pentru intrarea in Turcia, Belgia si Polonia
de Vlad Strunescu la 30 Dec. 2020
conditii calatorie turciaconditii calatorie belgiaconditii calatorie poloniarestrictii turciarestrictii polonia

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca autoritatile din Turcia, Belgia si Polonia impun noi conditii pentru intrarea si tranzitarea teritoriilor lor. 


Astfel, incepand cu data de 29 decembrie 2020, toate persoanele, indiferent de cetatenie, care vor tranzita teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriana, rutiera, feroviara sau navala, au obligatia de a prezenta la imbarcarea in aeronava (in cazul persoanelor care calatoresc pe cale aeriana), respectiv la intrarea pe teritoriul Republicii Turcia (pentru persoanele care calatoresc pe cale rutiera, feroviara si navala) un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. 

Citeste si: Cum ar putea fi readus la viata turismul romanesc, in 2021

 
Sunt exceptati de la aceasta noua masura numai copiii cu varste de sub 6 ani.
 
Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Ankara si ale Consulatelor Generale ale Romaniei din Istanbul si Izmir: +903124477920; +902123583541; +902123580516; +902123583537; +902324650579, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii call center, in regim de permanenta.
 
Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Turcia (+90.534.363.18.82), Consulatului General al Romaniei la Istanbul (+90.533.542.06.95) si Consulatului General al Romaniei la Izmir (+90.530.415.00.77).
 

Cum se poate calatori in Belgia

In continuarea informatiilor transmise la data de 23 decembrie a.c. privind modificarea conditiilor de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei in contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, in conformitate cu informatiile suplimentare comunicate public de catre autoritatile belgiene, sunt exceptate de la obligativitatea prezentarii unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Belgiei urmatoarele categorii de persoane care calatoresc dintr-o zona rosie, inclusiv Romania:
 
- persoanele rezidente in Regatul Belgiei;
 
- persoanele cu varsta sub 12 ani;
 
- persoanele care calatoresc pe alte rute decat aeriana sau maritima si care nu s-au aflat in strainatate mai mult de 48 de ore sau care vor ramane in Regatul Belgiei pentru maximum 48 de ore;
 
- persoanele care calatoresc pe cale aeriana si raman exclusiv in zona de tranzit a aeroportului, fara a intra pe teritoriul belgian.
 
Cu privire la obligativitatea prezentarii unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 de catre persoanele care nu se incadreaza intr-una din categoriile mentionate anterior, autoritatile belgiene au informat ca testul trebuie sa fi fost efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii pe teritoriul Regatului Belgiei, intr-un laborator acreditat din statul de provenienta si certificat de un medic sau farmacist biolog, sa fie prezentat in format fizic (imprimat pe hartie) sau electronic (si sa poata fi consultat imediat) si sa fie emis intr-una dintre limbile neerlandeza, franceza, germana sau engleza.
 
Companiile de transport trebuie sa verifice, anterior imbarcarii, daca pasagerii sunt in posesia rezultatului negativ al testului molecular tip PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2, putand refuza imbarcarea persoanelor care nu detin un astfel de test.
 
De asemenea, conform acelorasi informatii comunicate de autoritatile belgiene, nu sunt acceptate testele rapide, singura exceptie vizand anumite categorii de persoane care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. 
 
Daca este imposibila prezentarea unui test molecular PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, persoanele care lucreaza in domeniul transportului rutier, agentii vamali si angajatii fortelor de ordine pot prezenta la intrarea in Belgia un test rapid cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2. 
 
Testul antigenic rapid utilizat trebuie sa fie inclus in lista de teste antigenice autorizate de catre autoritatile franceze.
 
Toate persoanele care intra in Belgia sunt obligate sa completeze, cu cel mult 48 de ore anterior intrarii pe teritoriul belgian, formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form
 
Persoanele care calatoresc pe alte rute decat aeriana sau navala si care raman pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv in scopul tranzitului), precum si persoanele a caror calatorie in afara Regatului Belgiei nu depaseste 48 de ore sunt exceptate de la masura completarii formularului.

Citeste si: Inca aproape 5.000 de cazuri noi de COVID-19 din 24.822 de teste efectuate in ultimele 24 de ore
 
In functie de raspunsurile la chestionarul de autoevaluare, atasat formularului Passenger Locator Form, la sosirea pe teritoriul belgian, calatorii pot primi un mesaj SMS prin care sunt informati cu privire la obligativitatea carantinarii (pentru o perioada de 7 zile) si a testarii dupa respectarea celor 7 zile de carantina. Daca testul este pozitiv, persoanele respective se vor autoizola pentru 7 zile.
 
Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Bruxelles: 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 si 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii call center, in regim de permanenta. Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice: 0032(0)2 344 0854.
 

Transportul feroviar international de calatori este suspendat in Polonia

Ministerul Afacerilor Externe mai precizeaza ca autoritatile poloneze au revizuit conditiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, in contextul pandemiei de COVID-19, noile masuri fiind introduse cu titlu temporar, incepand cu 28 decembrie 2020 ?i pana la data de 17 ianuarie 2021.

Astfel, persoanele care sosesc in Polonia intre 28 decembrie 2020 - 17 ianuarie 2021, din statele membre UE, inclusiv Romania, prin intermediul transportului organizat (cu avionul sau autocarul), trebuie sa intre in carantina (kwarantanna) la o locatie declarata la sosire, pentru o perioada de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de catre persoanele in cauza. 
 
Totodata, la intrarea in Republica Polona, acestea trebuie sa comunice autoritatilor de frontiera adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum ?i un numar de telefon de contact, si sa se deplaseze imediat la locuinta declarata. Perioada de 10 zile de carantina va fi calculata incepand cu ziua urmatoare intrarii in acest stat.
 
Sunt exceptate de la obligativitatea intrarii in carantina persoanele care se deplaseaza in Republica Polona cu autoturisme personale (pana la sapte locuri), persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, elevii, studentii, anumite grupuri profesionale (marinari, personal aerian, militari, corp diplomatic, persoane care efectueaza deplasari in cadrul activitatilor profesionale si alte categorii), precum si cetatenii si rezidentii statelor membre UE aflati in tranzit pe teritoriul Republicii Polone. 
 
In perioada mentionata, transportul feroviar international de calatori este suspendat.

Citeste si: Cum sunt escrocati romanii, in numele pandemiei: Metoda Covid. Infractorii castiga mii de euro, dintr-o lovitura
 
Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Varsovia: +48 22 628 31 56, +48 22 622 25 70, +48 22 622 25 20, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii call center, in regim de permanenta. Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice: +48 694 486 683.
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

NestlĆ© a investit peste 320 milioane de euro in NESCAFEĀ® Plan
Companii

NestlĆ© a investit peste 320 milioane de euro in NESCAFEĀ® Plan

La peste 10 ani de la lansarea NESCAFÉ® Plan, productia sustenabila de cafea cunoaste o evolutie remarcabila. Cifrele vorbesc de la sine despre succesul campaniei, care a reusit sa...
today22 Ian. 2021
Lansarea unui business in eCommerce: Cum se pot fideliza clientii in primele 12 luni
Companii

Lansarea unui business in eCommerce: Cum se pot fideliza clientii in primele 12 luni

A avut oare pandemia un castigator? Departe de noi sa dam crezare teoriilor conspiratiei, dar exista cateva concluzii pe care le putem trage. Pe langa platformele de online streaming, un alt sector...
today22 Ian. 2021
7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Adauga comentariu

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Caderea dintilor la persoane adulte: 3 cauze ce pot duce la aceasta problema
Sanatate

Caderea dintilor la persoane adulte: 3 cauze ce pot duce la aceasta problema

today22 Ian. 2021
Planificarea resurselor in companie: 3 solutii de software simplu de integrat
Companii

Planificarea resurselor in companie: 3 solutii de software simplu de integrat

today22 Ian. 2021
Cum sa organizezi un sleepover pentru copilul tau
Casa si gradina

Cum sa organizezi un sleepover pentru copilul tau

today22 Ian. 2021
Din respect pentru cumparatori, Franta a obligat fabricantii unor categorii de produse sa afiseze pe acestea un
Companii

Din respect pentru cumparatori, Franta a obligat fabricantii unor categorii de produse sa afiseze pe acestea un "indice de reparabilitate"

today22 Ian. 2021
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 modele de Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x