Vacanta in Insulele Seychelles. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacanta in Insulele Seychelles. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
Vacanta in Insulele Seychelles. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
de Adrian Somai la 22 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
insulele seychellesghid de calatorievacantabuget de vacantaobiective seychelles

Termenul “paradis” este, fara doar si poate, diferit de la persoana la persoana, fiecare dintre noi avand preferinte proprii din acest punct de vedere. Insulele Seychelles reprezinta insa pentru multi o intruchipare perfecta a acelui “paradis” indelungat cautat. Preferate in mod special de tinerii care isi doresc sa isi faca luna de miere departe de casa, Insulele Seychelles se pot dovedi a fi o destinatie perfecta pentru oricine isi doreste peisaje de vis si temperaturi mereu ridicate. Indiferent de cerintele pe care le ai atunci cand alegi aceasta destinatie, este foarte probabil ca macar una dintre insule sa se ridice la nivelul asteptarilor tale!

Insulele Seychelles se regasesc in Oceanul Indian, la nu mai putin de 1.600 de kilometri est de continentul african. Arhipelagul este format din 115 insule, cea mai mare dintre acestea fiind Mahe. Populatia Insulei Mahe nu depaseste 80.000 de locuitori, acestia reprezentand aproximativ 90% din intreaga populatie a tarii. Temperaturile medii anuale din Insulele Seychelles sunt de 27 de grade in aer, apa oceanului avand o temperatura medie anuala de 29 de grade. Asadar, avem in fata toate premisele pentru a ne gandi la o destinatie de vacanta ideala pe tot parcursul anului! 

Insulele Seychelles au reusit sa se faca remarcate de-a lungul anilor prin frumusetile sale cu care i-a intampinat pe turistii veniti de la mare departare, prin peisajele desprinse parca dintr-o alta lume, prin plajele impresionante cu nisip alb si fin si, bineinteles, prin apa sa de o culoare incredibila. Nu putini sunt cei care spun ca Insulele Seychelles beneficiaza de un farmec aparte, un farmec care nu poate fi gasit nicaieri altundeva in lume. Insulele Seychelles si-au pastrat parca romantismul de pe vremea francezilor, eleganta de pe vremea britanicilor, dar si salbaticia de odinioara, din timpurile in care piratii cautau insulele pentru a isi ascunde comorile! 

Desigur, Insulele Seychelles reprezinta o destinatie la care multi nici nu indraznesc sa viseze, castigandu-si de-a lungul timpului reputatia de destinatie exclusivista. Ei bine, lucrurile s-au mai schimbat intre timp, Insulele Seychelles devenind o destinatie cat de cat accesibila pentru cei care viseaza de mult sa ajunga tocmai aici, in mijlocul Oceanului Indian. Bineinteles, nu ne putem gandi la niste preturi mici precum in Thailanda sau in Indonezia, insa, daca ne dorim indeajuns de mult sa ajungem aici, cu siguranta acest lucru se va intampla mai devreme sau mai tarziu. 



Cum ajungeti in Insulele Seychelles 

Probabil cea mai mare cheltuiala pe care o veti avea legata de vacanta in Insulele Seychelles va fi reprezentata de pretul biletului de avion. Din fericire, din Bucuresti exista mai multe companii de linie care asigura zboruri catre puncte din care se poate zbura catre Mahe, cea mai mare insula din Seychelles. Vorbim in primul rand despre Qatar Airways, care asigura zboruri catre Mahe cu o escala in Doha. In cazul in care sunteti norocosi si, in special, daca nu depindeti neaparat de o data specifica, aveti sanse sa gasiti bilete de avion si cu 700 sau 800 de euro. 

Apoi, Turkish Airlines asigura zboruri catre aceeasi insula Mahe cu o escala in Istanbul, preturile biletelor de avion pornind de cele mai multe ori de la 800 de euro. In cele din urma, avem alte doua companii premium cu care puteti zbura in Insulele Seychelles, insa preturile vor sari in aceste cazuri de 1.000 sau chiar 1.200 de euro. Este vorba in primul rand de Emirates, care zboara in Mahe cu escala in Dubai, respectiv despre Etihad, care zboara in Mahe cu escala in Abu Dhabi. 

Cand este cel mai bine sa vizitati Insulele Seychelles

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, temperatura media anuala din Insulele Seychelles se situeaza in jurul valorii de 27 de grade, ceea ce inseamna ca vorbim despre o vreme insorita si placuta pe tot parcursul anului. Specialistii sunt de parere ca lunile aprilie, mai, octombrie si noiembrie sunt cele mai indicate pentru o vacanta in Insulele Seychelles, acestea fiind si lunile de tranzitie intre sezonul uscat si sezonul ploios. 
 

Totodata, lunile decembrie, ianuarie, iulie si august se vor dovedi o alegere la fel de buna pentru o vacanta in Insulele Seychelles, insa va trebui sa va asteptati la un numar mult mai mare de turisti si la preturi ceva mai ridicate. Totodata, luna ianuarie este considerata a fi luna in care se inregistreaza cele mai mari sanse de precipitatii! Insa, este important de mentionat ca nu vorbim despre zile intregi in care va ploua, ci despre scurte ploi de vara. 

Acte necesare pentru o vacanta in Insulele Seychelles

Din fericire, cetatenii romani care vor sa calatoreasca in Insulele Seychelles nu au nevoie de viza. Totusi, la intrarea in tara, turistilor li se va cere sa completeze un formular si sa faca dovada zborului de iesire din Insulele Seychelles si a cazarii pe perioada de sedere in Insule. Bineinteles, este nevoie si de un pasaport valabil, pe care se va aplica in cele din urma o stampila care iti va permite sa ramai in tara pentru 30 de zile. 

Unde va cazati in Insulele Seychelles 

In cazul in care sunteti pentru prima data in Insulele Seychelles sau daca nu va doriti sa ajungeti intr-un loc prea izolat, Insula Mahe s-ar putea sa fie cea mai buna alegere pentru care puteti opta. Desi este cea mai mare insula a tarii si gazduieste si capitala Victoria, aceasta nu adaposteste decat 78.000 de locuitori. Mai mult decat atat, insula are doar 28 de kilometru lungime si 8 kilometri latime, ceea ce inseamna ca poate fi parcursa cu usurinta de la un capat la altul. 

Insula Mahe gazduieste si un parc natural format in jurul unui varf muntos, care se dovedeste a fi un adevarat view-point pentru cei care isi doresc sa vada o panorama a intregului arhipelag. Insula are nu mai putin de 65 de plaje, asa ca nu aveti de ce sa va faceti griji in acest sens. Mai mult decat atat, insula beneficiaza de o vegetatie tropicala si gazduieste chiar si niste munti cu o inaltime de aproape 1.000 de metri. 

Mergem mai departe si putem vorbi despre Insula Praslin, care este cea de-a doua insula ca marime din Seychelles. Din Mahe se poate ajunge extrem de usor in Praslin, o calatorie cu vaporul durand doar o ora. De asemenea, chiar si niste avioane mici zboara din ora in ora intre cele doua insule, durata zborului fiind de doar 10 minute. Insula este renumita pentru doua dintre cele mai frumoase plaje din Seychelles, si anume Anse Lazlo si Anse Volbert. Nu in ultimul rand, Insula Praslin este cunoscuta si pentru viata ei de noapte! 

Daca vreti o insula si mai mica, va puteti indrepta atentia catre Insula Silhouette, care se afla la 34 de kilometri de Mahe. Relieful insulei este muntos, avand nu mai putin de patru varfuri care depasesc 500 de metri. De asemenea, insula se mai lauda si cu sapte plaje si cu 35 de kilometri patrati de paduri virgine. 

In cele din urma, Insula La Digue este una dintre cele mai cunoscute insule din Seychelles. Cu o populatie de doar 2.000 de oameni, La Digue reuseste prin plajele sale fascinante sa atraga un numar considerabil de turisti an de an. Insula La Digue este considerata la ora actuala una dintre cele mai frumoase insule din intreaga lume! 

Ce puteti face in Insulele Seychelle

Insulele Seychelles sunt o destinatie perfecta de vacanta pentru oricine isi doreste sa se relaxeze pe o plaja pustie, la umbra unui palmier, bucurandu-se de o atmosfera romantica si salbatica in acelasi timp. Beneficiind de asemenea plaje fascinante, nu este de mirare ca Insulele Seychelles sunt una dintre cele mai cautate destinatii in randul tinerilor casatoriti pentru petrecerea lunii de miere. 

Lasand la o parte activitatile obisnuite pe care le puteti face pe o insula, Insulele Seychelles va ofera mult mai multe posibilitati. Spre exemplu, snorkeling-ul si activitatile de navigatie se pot face pe tot parcursul anului. Daca sunteti pasionati de surfing, este cel mai bine sa mergeti in Seychelles intre lunile mai si septembrie. Daca vreti sa pescuiti, trebuie sa stiti ca cea mai buna perioada pentru aceasta activitate este intre lunile octombrie si aprilie. Totodata, scufundarile se fac intre lunile martie si mai, respectiv intre septembrie si noiembrie. 

Buget de vacanta in Insulele Seychelles 

Asa cum spuneam si in debutul acestui material, o vacanta in Insulele Seychelles nu este deloc ieftina. Prima mare cheltuiala pe care o veti face va fi cea legata de biletul de avion, care va va costa cel mai probabil in jur de 800 - 1.000 de euro de persoana. Apoi, nici cazarea nu este prea ieftina in Insulele Seychelles. Daca alegeti sa va cazati in Insula Mahe, cea mai accesibila varianta pe care o aveti la dispozitie este sa inchiriati o garsoniera sau apartament prin Airbnb, cu preturi intre 60 si 150 de dolari pe noapte. 

O noapte de cazare intr-un hotel de trei stele va va scoate din buzunare intre 100 si 200 de dolari pe noapte, iar daca vorbim despre un hotel de cinci stele sarim deja la peste 400 de dolari pe noapte. In cele din urma, daca va ganditi la resorturile exclusiviste pe care le vedeti in filme, trebuie sa stiti ca o noapte petrecuta acolo va va costa intre 1.000 si 5.000 de dolari. 

Nici o masa la restaurant nu este foarte ieftina in Insulele Seychelles, urmand sa platiti intre 15 si 30 de dolari. Bineinteles, puteti apela si la street food, pentru care veti plati mai putin de 10 dolari. Transportul pe insule se poate face ieftin cu autobuzele locale, o calatorie costand pana in 50 de centi. De asemenea, puteti inchiria o masina pentru a bate insula in lung si in lat, o zi costand aproximativ 50 de dolari. 

 
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum
Business

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum

today26 Apr. 2024
Ce sunt monedele de aur de investitii?
Life Style

Ce sunt monedele de aur de investitii?

today26 Apr. 2024
Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x