De asemenea, anumite afectiuni, precum diabetul sau depresia, medicamente sau tratamente agresive (precum cele impotriva anumitor tipuri de cancer) sau leziunile localizate in aria genitala, pot influenta la fel de mult aceasta expresie a sexualitatii
Libidoul se manifesta atat la femei, cat si la barbati. Odata cu trecerea anilor, acest apetit se diminueaza, insa o serie de solutii testate pot impiedica acest lucru, sau favoriza o scadere mult mai lenta. Iata doar 5 dintre acestea:
Teama fata de anumiti factori din viata ta, asupra carora nu poti avea un control deplin, poate declansa episoade de anxietate severa, cu impact direct asupra libidoului. Inchiderea in sine, survenita odata cu pierderea increderii in propriile forte, poate contribui la racirea relatiei de natura sexuala cu partenera.
Este important sa stii ca se pot gestiona cu succes aceste stari emotionale, cu suportul unui psihoterapeut, alaturi de care poti construi un plan concret de actiuni. Perceptia fata de propria ta viata poate capata un sens mult mai pozitiv, astfel incat si nivelul de libido sa se imbunatateasca.
Organismul are nevoie de odihna pentru a se reface, fizic si mental. Or lipsa unui somn odihnitor cauzeaza probleme de concentrare, episoade de stres, anxietate, lipsa dorintei de a relationa cu partenera, alaturi de alte efecte sesizabile la nivel exterior.
Acorda somnului meritul cuvenit, ca factor important pentru obtinerea unui libido ridicat. Consulta-te cu medicul tau specialist, pentru a intelege cum poti dormi mai bine, noapte de noapte. Iata doar cateva recomandari, in acest sens: renunta la net cu aproximativ 2 ore inainte de somn; evita orice sursa de lumina in camera, nu manca inainte de somn etc
Atractia sexuala se construieste in cuplu pe un fond relational excelent, la care puteti lucra oricand pentru a-l putea imbunatati. Un posibil motiv pentru care apetitul sexual este unul extrem de redus in cuplu poate avea legatura directa cu … voi.
Atunci cand certurile cauzate de frustrari sau nemultumiri, sau distantarea unuia fata de celalalt capata un caracter cronic, scaderea libidoului reprezinta o urmare fireasca. Gasiti solutii pentru a depasi problemele cu care va confruntati, printr-o comunicare mult mai deschisa si o exprimare clara a aprecierii si iubirii avute intre voi.
Etapa premergatoare actului sexual propriu-zis este extrem de importanta, deoarece are rolul de a-i relaxa pe cei doi parteneri, astfel incat dorinta sa fie una reala.
De asemenea, preludiul are rolul de a-i face pe acestia sa se simta conectati unul cu celalalt, contribuind la eliberarea de oxitocina, dopamina si serotonina, factori ce inhiba stresul si anxietatea. Astfel, apetitul pentru actul sexual poate creste pe fondul unui preludiu calitativ.
Scaderea libidoului poate afecta aproximativ 20% din barbati, in timp ce femeile pot fi afectate intr-o pondere si mai mare. Din fericire, exista solutii simplu de pus in practica pentru aceasta problema, ce poate afecta perceptia indivizilor fata de relatia respectiva.
Un tratament naturist pentru libidoul scazut reprezinta exemplul ideal, in acest sens. O astfel de solutie poate imbunatati tonicul sexual, stimuleaza fertilitatea, contribuie la rezolvarea problemelor fizico-emotionale asociate disfunctiei erectile. Toate aceste elemente pot sustine dezvoltarea unui act sexual normal, de care se pot bucura ambii parteneri.
Exista optiuni pentru persoanele care se confrunta cu scaderea libidoului. Daca si tu ai o astfel de problema, nu ezita sa ceri sfatul medicului specialist.
Acesta iti poate oferi cele mai bune sfaturi privind stilul de viata si recomandari de produs, pentru a te bucura de o calitate mult mai buna a actului sexual.
Ultimele NOUTATI
Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?
Profesia care-ti asigura in Romania o pensie medie de 25.000 de lei pe luna
Scade numarul pensionarilor de la o luna la alta. Cei ce raman in viata traiesc cu o pensie medie de 2.700 de lei lunar
Hotarati sa desfiintati un post in firma dvs. Ce se intampla cu salariatul care ocupa acel post?
Partenerii nostri
Rata somajului inregistrat in evidentele ANOFM in luna octombrie 2024 a ajuns la 3,20%
Hartuirea la locul de munca - cum poate angajatorul sa sustina salariatul hartuit?
Corectare facturi: Cand se utilizeaza codurile 384 si 380
Agenda Fiscala a Contabilului pentru 2025 - termene stabilite prin lege, obligatii si declaratii