Suntem pe o panta usor descendenta a epidemiei. Ramanem cu precautii, cu acele reguli, se deschid unele activitati in cadrul unor reguli.
Reluarea sporturilor individuale si a cantonamentelor le veti gasi intr-un ordin comun al ministrului Sanatatii cu ministrul Sporturilor.
Incepand cu 15 mai se reiau si slujbele in afara bisericilor. Dupa o evaluare se va vedea daca se vor putea face slujbe si in interior.
Se redeschid hotelurile. Deschiderea saloanelor de ingrijire corporala le veti gasi intr-un ordin comun al ministrului Economiei cu cel am Muncii.
Se reiau si activitatile din cabinetele de stomatologie.
Se reiau si activitatile medicale pentru patologia non-COVID.
Vom evalua aceasta relaxare dupa 14 zile.
Stirea initiala:
Joi seara, de la ora 20:00, membrii Comitetului pentru Situatii de Urgenta s-au reunit in prima sedinta, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Pe perioada starii de alerta, masurile vor fi luate sub coordonarea acestui Comitet, care va functiona sub conducerea primului ministru, Ludovic Orban, care va avea calitate de presedinte. La finalul sedintei sunt asteptate declaratii, pe care le vom transmite LIVE TEXT, pe www.manager.ro.
Comitetul va avea trei vicepresedinti: ministrul Afacerilor Interne, ministrul Lucrarilor Publice si secretarul de stat sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta.
Au fost inclusi ca membri in Comitetul National si inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si directorul general al Directiei Generale de Management Operational din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Masurile decise de CNSU "vor avea caracter de obligativitatea si ele vor fi stabilite in baza OUG 21 care stabileste starea de alerta. Nimic nu ne va impiedica sa luam toate deciziile necesare pentru a putea sa facem fata provocarii generate de aceasta epidemie", a explicat Orban.
Va amintim ca, joi noaptea expira starea de urgenta, iar Romania va intra in stare de alerta. Potrivit unei OUG adoptate joi de Guvern, starea de alerta e definita ca "raspunsul la o situatie de urgenta, de amploare si intensitate deosebita, determinate de unul sau mai multe tipuri de risc, constand intr-un ansamblu de masuri cu caracter temporar. proportionale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia si necesare pentru prevenirea si inlaturarea amenintarilor iminente la adresa vietii, sanatatii persoanelor, mediului inconjurator, valorilor materiale si culturale importante ori a proprietatii", a explicat ministrul de Interne, Marcel Vela.
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca Romania nu va avea trei zile fara restrictii. CNSU va adopta din aceasta seara masurile care vor fi valabile pe perioada starii de alerta, cu aplicabilitate din aceasta noapte, de la ora 24:00.
De asemenea, incepand din 18 mai, va intra in vigoare Legea starii de alerta. In mod normal, legea ar fi trebuit sa intre in vigoare de vineri, insa procedura de adoptare nu permite acest lucru, astfel ca autoritatile au decis sa adopte joi prin OUG intrarea in starea de alerta, acoperind astfel weekendul, care ar fi ramas fara reglementari. Vezi aici principalele prevederi ale Legii starii de alerta, adoptata miercuri in Camera Deputatilor.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si