LISTA masurilor valabile DE ASTAZI: Este interzisa deplasarea in afara localitatii cu exceptia celor care merg in interes de serviciu, pentru ingrijirea altor proprietati, pentru motive medicale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
LISTA masurilor valabile DE ASTAZI: Este interzisa deplasarea in afara localitatii cu exceptia celor care merg in interes de serviciu, pentru ingrijirea altor proprietati, pentru motive medicale
LISTA masurilor valabile DE ASTAZI: Este interzisa deplasarea in afara localitatii cu exceptia celor care merg in interes de serviciu, pentru ingrijirea altor proprietati, pentru motive medicale
de Magda Florea la 15 Mai. 2020
Urmareste-ne pe Google News
comitetul pentru situatii de urgentastare de alerta

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat si ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, au prezentat joi noaptea masurile valabile pe perioada starii de urgenta. Anuntul a fost facut dupa incheierea primei sedinte a Comitetului pentru Situatii de Urgenta. Principalele masuri: Starea de alerta e decretata pentru 30 de zile. Din 15 mai in spatiile comerciale, mijloace de transport sau alte spatii inchise se instituie obligativitatea purtarii mastilor, este suspendata servirea mesei din hoteluri, restaurante, terase. Continua sa ramana inchise terasele, se instituie pentru persoanelor care vin din strainatate masura carantinarii la domiciuliu, sau se poate solicita carantinarea in spatii institutionalizate pentru cei care nu doresc sa stea cu familia. Cei care nu respecta izolarea vor fi trimisi in carantina institutionalozata si vor suporta costurile, se mentine suspendarea cursurilor in unitatile scolare pana la finalul anului scolar/universitar, este permisa circulatia persoanelor in interiorul localitatii pentru grupuri de persoane nu mai mare de 3, este interzisa deplasarea in afara localitatii cu exceptia celor care merg in interes de serviciu, pentru ingrijirea altor proprietati, pentru motive medicale. Se dispune redeschiderea parcurilor din 15 mai, cu exceptia locurilor de joaca pentru copii. Masuri pentru activitatile profesionale: Munca trebuie sa se desfasoare de la domiciliu. Daca nu se poate acestea trebuie sa ia masuri de dezinfectare a mainilor, decalarea programului de lucru pentru societatilor cu peste 50 de angajati. Pentru institutiile publice si societatile care desfasoara activitati cu publicul: trebuie asigurata o distanta minima de 2 metri intre persoana, sa nu permita accesul persoanelor care au o temperatura mai mare de 37 de grade, sa dezinfecteze zona.

Update: NOUA DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE. Descarca AICI documentul pentru a putea iesi din localitate

Marcel Vela: Incepand din 15 mai 2020 se declara starea de alerta la nivel national pentru 30 de zile


 
CNSU adopta prezenta hotarare:
 
Incepand din 15 mai 2020 se declara starea de alerta la nivel national pentru 30 de zile
 
Masurile de prevenire si control sunt prevazute in Anexa prezentei hotarari

Secretarul de stat Raed Arafat dispune cu ministrul Sanatatii masurile de prevenire a infectiei cu coronavirus. Masurile vor fi publicate in Monitorul Oficial.
 
 

Raed Arafat: Este interzisa deplasarea in afara localitatii cu exceptia celor care merg in interes de serviciu, pentru ingrijirea altor proprietati, pentru motive medicale

 
 
Din 15 mai in spatiile comerciale, mijloace de transport sau alte spatii inchise se instituie obligativitatea purtarii mastilor.
 
 Munca trebuie sa se desfasoare de la domiciliu. Daca nu se poate acestea trebuie sa ia masuri de dezinfectare a mainilor, decalarea programului de lucru pentru societatilor cu peste 50 de angajati.
 
Pentru institutiile publice si societatile care desfasoara activitati cu publicul: trebuie asigurata o distanta minima de 2 metri intre persoana, sa nu permita accesul persoanelor care au o temperatura mai mare de 37 de grade, sa dezinfecteze zona.
 
 Este suspendata servirea mesei din hoteluri, restaurante, terase. Continua sa ramana inchise terasele.
 
 Este suspendata temporar comercializarea de produse in centrele comerciale cu suprafata mai mare de 15.000 de mp. Sunt exceptate magazinele de optica, cele farmaceutice si cele de electronice care livreaza la domiciliu.
 
Se prelungeste masura suspendarii zborurilor catre: Irlanda, Elvetia, Turcia, Iran, Luxemburg, Spania.
 
Se suspenda transportul rutier international de persoane pentru toate cursele spre Italia, Spania, Germania, Turcia, pana in 1 iulie.
 
Se reia activitatea cabinetelor in cabinetele stomatologice.
 
Se instituie pentru persoanelor care vin din strainatate masura carantinarii la domiciuliu, sau se poate solicita carantinarea in spatii institutionalizate pentru cei care nu doresc sa stea cu familia.
 
Cei care nu respecta izolarea vor fi trimisi in carantina institutionalozata si vor suporta costurile.

Este permisa circulatia persoanelor in interiorul localitatii pentru grupuri de persoane nu mai mare de 3.
 
Se dispune redeschiderea parcurilor din 15 mai, cu exceptia locurilor de joaca pentru copii.
 
Este interzisa deplasarea in afara localitatii cu exceptia celor care merg in interes de serviciu, pentru ingrijirea altor proprietati, pentru motive medicale.
 
Se mentine suspendarea cursurilor in unitatile scolare pana la finalul anului scolar/universitar.

Nelu Tataru: Se redeschid hotelurile. Deschiderea saloanelor de ingrijire corporala le veti gasi intr-un ordin comun al ministrului Economiei cu cel am Muncii

 

Suntem pe o panta usor descendenta a epidemiei. Ramanem cu precautii, cu acele reguli, se deschid unele activitati in cadrul unor reguli.

Reluarea sporturilor individuale si a cantonamentelor le veti gasi intr-un ordin comun al ministrului Sanatatii cu ministrul Sporturilor.

Incepand cu 15 mai se reiau si slujbele in afara bisericilor. Dupa o evaluare se va vedea daca se vor putea face slujbe si in interior.

Se redeschid hotelurile. Deschiderea saloanelor de ingrijire corporala le veti gasi intr-un ordin comun al ministrului Economiei cu cel am Muncii.

Se reiau si activitatile din cabinetele de stomatologie.

Se reiau si activitatile medicale pentru patologia non-COVID.

Vom evalua aceasta relaxare dupa 14 zile.
 

Stirea initiala:



Joi seara, de la ora 20:00, membrii Comitetului pentru Situatii de Urgenta s-au reunit in prima sedinta, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Pe perioada starii de alerta, masurile vor fi luate sub coordonarea acestui Comitet, care va functiona sub conducerea primului ministru, Ludovic Orban, care va avea calitate de presedinte. La finalul sedintei sunt asteptate declaratii, pe care le vom transmite LIVE TEXT, pe www.manager.ro.

Comitetul va avea trei vicepresedinti: ministrul Afacerilor Interne, ministrul Lucrarilor Publice si secretarul de stat sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Au fost inclusi ca membri in Comitetul National si inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si directorul general al Directiei Generale de Management Operational din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Masurile decise de CNSU "vor avea caracter de obligativitatea si ele vor fi stabilite in baza OUG 21 care stabileste starea de alerta. Nimic nu ne va impiedica sa luam toate deciziile necesare pentru a putea sa facem fata provocarii generate de aceasta epidemie", a explicat Orban.

Va amintim ca, joi noaptea expira starea de urgenta, iar Romania va intra in stare de alerta. Potrivit unei OUG adoptate joi de Guvern, starea de alerta e definita ca "raspunsul la o situatie de urgenta, de amploare si intensitate deosebita, determinate de unul sau mai multe tipuri de risc, constand intr-un ansamblu de masuri cu caracter temporar. proportionale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia si necesare pentru prevenirea si inlaturarea amenintarilor iminente la adresa vietii, sanatatii persoanelor, mediului inconjurator, valorilor materiale si culturale importante ori a proprietatii", a explicat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca Romania nu va avea trei zile fara restrictii. CNSU va adopta din aceasta seara masurile care vor fi valabile pe perioada starii de alerta, cu aplicabilitate din aceasta noapte, de la ora 24:00.

De asemenea, incepand din 18 mai, va intra in vigoare Legea starii de alerta. In mod normal, legea ar fi trebuit sa intre in vigoare de vineri, insa procedura de adoptare nu permite acest lucru, astfel ca autoritatile au decis sa adopte joi prin OUG intrarea in starea de alerta, acoperind astfel weekendul, care ar fi ramas fara reglementari. Vezi aici principalele prevederi  ale Legii starii de alerta, adoptata miercuri in Camera Deputatilor.



 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x