Oamenii vor folosi bitcoinii pentru a-si cumpara droguri
bitcoinianonimatdroguricrimariscurimonede virtuale
Fondatorul unei aplicatii care le permite utilizatorilor de bitcoini sa tranzactioneze in privat moneda virtuala spune ca acestia ar putea achizitiona si droguri.
Cody Wilson a adaugat ca si-a dorit ca oamenii sa aiba libertatea de a "incalca legea", daca doresc, prin folosirea unui sistem de plata care nu poate fi detectat de autoritati.
Aplicatia sa, Dark Wallet, ar urma sa revolutioneze modul in care ne cheltuim banii si da, puteam achizitiona chiar si droguri.
Ei bine, Dark Wallet ar putea determina reintoarcerea notiunii de bitcoin la radacinile sale "anti-sistem", in situatia in care moneda virtuala a ajuns deja in atentia autoritatilor din SUA si restul lumii.
Aplicatia va beneficia si de un plug-in, care poate fi instalat pe navigatoarele web Chrome si Firefox, permitandu-le utilizatorilor sa stocheze, sa trimita si sa primeasca bitcoini, in conditii de maxima siguranta si discretie.
Dark Wallet va fi lansata la inceputul acestui an si nu va costa nimic.
Wilson, un fost student la Drept, a devenit cunoscut pe internet dupa ce a prezentat detaliile fabricarii unei arme din plastic, cu ajutorul tehnologiei imprimarii 3D.
Tanarul in varsta de 25 de ani a postat aceste detalii tehnice pe un site, permitand oricui sa le descarce. A atras insa atentia FBI-ului.
"Avem nevoie de un sistem anonim de plata in mediul online. Nu vreau sa imi cumpar droguri, dar ar trebui sa avem aceasta libertate", a spus Wilson, atragand si mai multe controverse in jurul sau.
El a adaugat ca Dark Wallet face parte dintr-o miscare "activista". Potrivit lui Wilson, "autoritatile se tem de bitcoin".
Wilson se confrunta insa cu numeroase acuzatii, precum traficul de droguri, spalarea de bani, hacking si o "piatra grea": incercarea de a recruta asasini, care sa fie platiti in bitconi.
Acesta a strans 100.000 dolari pentru proiect si alte surse i-au oferit 150.000 dolari, cei mai multi bani fiind donati in bitcoini.
Si-a concentrat atentia asupra aplicatiei Dark Wallet dupa ce arma sa din plastic, "Liberator", a fost interzisa de autoritatile americane.
Securitatea bitcoinilor a fost pusa la incercare recent de FBI, care l-a arestat recent pe fondatorul Silk Road, cel mai mare site de droguri din lume.
Ross Ulbricht, in varsta de 29 de ani, a obtinut in ultimii doi ani si jumatate, in care site-ul a functionat, 28,5 milioane dolari din tranzactii cu droguri, realizate in bitcoini.
La mijlocul lunii decembrie 2013, bitcoin a depasit valoarea individuala de 1.000 dolari, pentru prima oara de la lansarea sa (2009).
Analistii sustin ca solicitarile pentru bitcoini ar putea duce la popularizarea monedelor virtuale.
Moneda este folosita acum precum aurul, iar unii investitori apeleaza la bitcoini pentru a se proteja impotriva fluctuatiilor valutare. Speculatiile cu bitcoini vor continua cu siguranta si in 2014.
Bitcoinii pot fi achizitionati sub protectia anonimatului, iar sustinatorii sai spun ca aceasta metoda diminueaza riscurile privind frauda si creste gradul de confidentialitate.