Stupefiant: In Sectorul 1 au aparut mai multe voturi decat votanti. In 9 sectii nu se mai pot numara voturile, fiindca presedintii au plecat acasa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Stupefiant: In Sectorul 1 au aparut mai multe voturi decat votanti. In 9 sectii nu se mai pot numara voturile, fiindca presedintii au plecat acasa
Stupefiant: In Sectorul 1 au aparut mai multe voturi decat votanti. In 9 sectii nu se mai pot numara voturile, fiindca presedintii au plecat acasa
de Magda Florea la 29 Sep. 2020
Urmareste-ne pe Google News
primaria sectorului 1clotilde armanddan tudorachealegeri locale 2020

Scandalul de la Sectorul 1 se adanceste. PNL si USR-PLUS acuza PSD de frauda electorala. Situatia s-a complicat de ieri pana astazi. Daca ieri, candidata PNL -USR-PLUS la Primaria Sectorului 1 a chemat politia pentru ca a descoperit sute de procese verbale aduse in cladirea Biroului Electoral de Sector, despre care se banuieste ca ar fi luate de la BEC, astazi au aparut si informatii conform carora in urne ar fi mai multe buletine de vot decat votanti, dar si o problema legata de voturile nule. Sa luam firul evenimentelor cronologic:
 

 
Ieri, la Biroul Electoral al Sectorului 1, un barbat, candidat al PSD pentru functia de consilier general, a fost filmat in lift in timp ce tinea in brate aproape 500 de procese verbale.
 
 ''Iata cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o institutie a primariei si cum a incercat sa modifice procesele verbale cu ajutorul angajatilor de la Directia de Salubrizare. Sa fie foarte clar: Tudorache si toti cei care au participat la aceasta tentativa o sa raspunda in fata Justitiei'', a transmis Clotilde Armand in dreptul clipului video.
 
 PNL si USR-PLUS au apelat la 112, iar la fata locului s-a deplasat politia si jandarmeria. Opt persoane de la mai multe partide au fost audiate ieri.
 
Barbatul sustinea, in filmuletul video care a ajuns pe facebook, ca acele procese verbale sunt, de fapt niste copii, nu originalele, si ca a fost trimis sa le ia, pentru ca asta e atributia lui.
 
''In jurul orei 15.45, Sectia 4 Politie a fost sesizata prin sistemul 112 cu privire la faptul ca un barbat, candidat al unui partid politic pentru functia de consilier, ar fi fost vazut iesind din cladirea unde a functionat un birou electoral al Sectorului 1, de catre mai multi reprezentanti ai altor partide politice, avand asupra sa mai multe procese verbale. Persoanele in cauza au fost identificate si sunt conduse la sediul Sectiei 4 Politie pentru stabilirea situatiei de fapt si de drept”, a precizat Politia Capitalei.
 
Marti, autoritatile au revenit cu mai multe precizari: ''Ieri, 28 septembrie, in jurul orei 15:45, la sectia 4 a fost primit un apel de la un barbat care a sesizat ca din incinta unde este Biroul Electoral Sector 1 un barbat a iesit din incinta si are asupra sa mai multe procese verbale intr-un numar mai mare. Politistii de la sectia 4 s-au deplasat la fata locului si in incinta unde este si Biroul Electoral au fost gasite mai multe persoane, membri ai mai multor partide. La politie au fost audiate 8 persoane in legatura cu ce s-a intamplat acolo. (...) Se desfasoara o cercetare in rem”, a spus seful Politiei Sectorului 1, comisar sef de politie Ionut Dana.

''Facem cercetari prin AEP pentru a dovedi veridicitatea documentelor'', a mai precizat Dana.
 
Cei din USR-PLUS si PNL sustin ca acel barbat nu avea dreptul sa aiba asupra lui procesele verbale, chiar daca era candidat.
 
Luni seara, candidata USR-PLUS la Primaria Sectorului 1 a povestit episodul cu procesele verbale:
 
''Un teanc de procese verbale care au fost aduse si am putut intra pentru ca Jandarmeria a fost sesizata, au fost aduse la Primaria Sectrorului 1. In aceeasi cladire avem si Biroul Electoral de sector, si directia de salubrizare a Primariei Sectrului 1. Am putut intra in directia de salubrizare si am gasit si procese verbale pe jumatate completate, elemente care aratau clar ca era sediu de campanie, ca erau urmarite voturile pentru fiecare candidat, pungi cu mita electorala”, a declarat Clotilde Armand pentru Digi24.
 
De asemenea, USR PLUS si PNL  sustin ca voturile lor din procesele-verbale de la sectiile de vot au fost trecute in dreptul altor partide pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente. 

Mai multe voturi decat votanti

 
Presedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprincu, a facut o adresa catre Biroul Electoral Central, unde semnaleaza posibile nereguli legate de faptul ca s-au descoperit mai multe voturi introduse in urna, decat votanti. De asemenea, o alta problema e legata de voturile nule.
 
''Avand in vedere situatiile inregistrate la nivelul Biroului Circumscriptiei Electorale nr. 1 - Sector 1, cu ocazia verificarii proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votarii in sensul ca au fost identificate in urna de voturi mai multe buletine de vot decat persoane ce apar pe lista de semnaturi, va rugam sa ne comunicati cum se poate inchide o astfel de sectie de votare, deoarece SIMPV nu permite introducerea datelor in sistem.
 
De asemenea, s-au identificat cazuri in care numarul de buletine de vot nule gasite fizic in dosarele prezentate de presedintii sectiilor de votare la Biroul Circumscriptiei Electorale nr. 1 - Sector 1 este mai mare decat cel mentionat in procesul-verbal de consemnare a rezultatelor la punctul d) (daca se modifica procesul verbal conform celor gasite in dosar numarul buletinelor de vot din urma este mai mare ca numarul de semnaturi)”, se arata in adresa trimisa catre Biroul Electoral Central.

Clotilde: ''Actualul primar nu stie sa numere''

 
Candidata PNL-USR-PLUS la Sectorul 1 sustine ca a castigat detasat alegerile de duminica, cu peste 1.000 de voturi in fata contracandidatului PSD, actualul primar, Dan Tudorache si a declarat ca actualul edil ''nu stie sa numere''. ''Nicio problema, o sa il invatam noi'', a spus, luni, Clotilde.
 
La randul sau, Tudorache cere renumararea voturilor, si sustine ca el are, de fapt, 200 de voturi in plus fata de contracandidata sa. De asemenea, cei din PSD neaga acuzatiile de frauda electorala.

In schimb, Clotilde sustine ca nu e necesara reluarea numaratorii voturilor, pentru ca legea nu ne permite, iar procesele verbale sunt clare.

''La ora actuala, matematica e clara. Procesele verbale au fost clare, sunt documente care au fost incheiate cu prezenta delegatilor de la toate partidele, avem incredere in aceste procese verbale. Nu e necesara renumararea voturilor, e dificil si legea nu ne permite. Este victoria noastra si nu ne lasam furati si nici intimidati'', a spus Clotilde Armand.

Tudorache: ''Cred ca nu intelege limba romana''

 
Mai mult decat atat, Tudorache sustine ca Armand nu intelege limba romana si face spectacol. '' Haideti, doamna, cred ca nu intelege limba romana. A fost si la seful Biroului Electoral de sector, care a spus ca totul e perfect legal, dar a vrut sa-si faca numarul in dupa-amiaza asta”, a spus Dan Tudorache.
 

Ce spune BEC?

 
Dicolo de ceea ce afirma cei doi candidati, conform Biroului Electoral Central, dupa numararea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) - 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) - 7,75%.

Biroul Electoral va lua miercuri o decizie si vom afla daca aceste sesizari sunt intemeiate si daca se va relua numaratoarea voturilor sau chiar reluarea alegerilor, in cazul in care se va descoperi ca fraudele electorale afecteaza rezultatul votului si nu poate fi pusa ordine in sesizari.
 
Pe de alta parte, marti seara a aparut o alta problema: In 9 sectii de votare nu se pot numara voturile, pentru ca presedintii de sectie au plecat de acolo si nu mai sunt de gasit, relateaza Digi24.

Citeste si: Nicusor Dan: Pasajul Ciurel nu poate fi realizat, asa cum e proiectul. La pasajul Doamna Ghica lucrarile ar putea ingheta 2
 

PSD cere USR-PLUS si PNL sa inceteze presiunile asupra autoritatilor in scandalul voturilor de la Sectorul 1

 
PSD a transmis un comunicat in care cere celor din PNL si USR-PLUS ''„Solicitarea candidatului PSD de renumarare a voturilor de la Sectorul 1 este cel putin la fel de legitima cum sunt solicitarile Dreptei Unite de renumarare a voturilor din alte sectoare sau alte circumscriptii electorale din tara”, mai precizeaza Biroul de Presa al PSD.
 
''Solicitarea candidatului PSD de renumarare a voturilor de la Sectorul 1 este cel putin la fel de legitima cum sunt solicitarile Dreptei Unite de renumarare a voturilor din alte sectoare sau alte circumscriptii electorale din tara”, se mai arata in comunicatul social-democratilor.
 
Vezi aici articole pe aceeasi tema:

EDITORIAL. Nu conteaza cine voteaza. Important e cine numara voturile?

Tentativa de fraudare a voturilor la Sectorul1? Un barbat a fost prins in lift cu un teanc de procese verbale

Scandalul de la Sectorul 1 se adanceste. Primarul PSD cere renumararea voturilor. Rezultatele partiale arata o diferenta foarte mica intre candidati

Nicusor Dan: E incredibil faptul ca PSD a incercat sa fraudeze votul in Bucuresti


Va puteti abona la pagina noastra de Facebook pentru a fi informati corect si la timp cu privire la economie, mediul de business, viata sociala, politica, life-style, cultura generala, lumea auto ... si nu numai! De asemenea, jurnalistii nostri cu experienta va furnizeaza editoriale care trateaza cele mai importante teme ale momentului.
 





 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri
Economie

HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri

today26 Apr. 2024
Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum
Business

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum

today26 Apr. 2024
Ce sunt monedele de aur de investitii?
Life Style

Ce sunt monedele de aur de investitii?

today26 Apr. 2024
Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum
Business

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum

today26 Apr. 2024
Ce sunt monedele de aur de investitii?
Life Style

Ce sunt monedele de aur de investitii?

today26 Apr. 2024
Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x