LIVE TEXT/IMAGINI de la Protestul 10 august 2019: 24.000 de oameni au protestat, sambata seara, in Piata Victoriei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
LIVE TEXT/IMAGINI de la Protestul 10 august 2019: 24.000 de oameni au protestat, sambata seara, in Piata Victoriei LIVE TEXT/IMAGINI de la Protestul 10 august 2019: 24.000 de oameni au protestat, sambata seara,  in Piata Victoriei
de Magda Florea la 10 Aug. 2019
Urmareste-ne pe Google News
10 augustprotestmitingdiasporapiata victorieipiata revolutieipmb

24.000 de oameni au protestat, sambata, 10 august, in Piata Victoriei din Bucuresti. Desi erau asteptate peste 250.000 de persoane, numarul celor care au venit sa isi ceara drepturile de a trai intr-o tara democratica, in care statul de drept este respectat, iar justitia e independeta, a fost mult mai mic. Totusi, atmosfera a fost linistita, oamenii au manifestat pasnic si s-a simtit o emotie pozitiva. Cei 24.000 de oameni din Piata Victoriei au avut aceleasi revendicari ca anul trecut. Au cerut demisia Guvernului, au cerut ca Puterea sa nu mai intervina in Justitie, au scandat ca vor sa afle adevarul in Dosarul 10 august, Colectiv, dar si in cazul tragediei de la Caracal, aprinzand, de asemenea, candele pentru fetele despre care se presupune ca nu ar mai fi printre noi, dar si pentru victimele din Colectiv. Proteste au fost si in marile orase ale tarii. Mii de oameni au marsaluit pe strazi, in Cluj-Napoca, Brasov, Iasi, Constanta si Sibiu.

Update 23:00 La aceasta ora, aproximativ 2.000 de oameni se mai afla in Piata Victoriei. Davide Martello continua sa cante la pian, iar multi dintre acestia au ramas in jurul lui, ascultandu-l in liniste, in timp ce alti oameni continua sa scandeze mesaje impotriva Guvernului Dancila.

Update 22:35  Davide Martello continua concertul de la protestul din Piata Victoriei. Celebrul pianist este infasurat in tricolor si inconjurat de oameni, care stau jos, in jurul lui. Chiar daca avizul pentru protest a expirat de 20 de minute, mii de oameni sunt in continuare in Piata.



Update 22:30 Un protest anti-DNA are loc in Piata Victoriei, in interiorul marelui protest care se desfasoara deja. Cateva zeci de persoane au venit cu pancarte pe care scrie "stop abuzurilor DNA" si "asociatia victimelor DNA". Oamenii protesteaza impotriva magistratilor corupti, spun acestia.

Update 22:25 Oamenii aprind, in continuare, luminile de la telefoane, imagine devenita simbol pentru protestele din Romania. De data aceasta, insa, au venit cu imagini personalizate pe care le aprind.




Update 22: 15
Oamenii incep sa plece din Piata Victoriei. Multi raman, insa, sa asculte pianul Davide Martello. Atmosfera este foarte calda, pasnica si linistita, la fel cum s-a desfasurat toata seara. Davide Martello continua sa cante, iar oamenii socializeaza in jurul acestuia. Jandarmii raman pe pozitii pana cand Piata Victoriei va ramane goala, pentru a evita formarea oricaror conflicte. 

Update 22:10 Dupa cum stim, avizul pentru protest expira la 22 si 15. Intrebati despre ce se va intampla dupa, jandarmii au spus, prin purtatorul de cuvant, urmatoarele: "Dupa ora 22:15 expira termenul stabilit de organizator cu autoritatile. Noi vom ramane aici pentru a ne asigura ca fiecare cetatean ajunge in siguranta acasa". Intrebat daca vor mai fi mutate gardurile, reprezentantul Jandarmeriei a raspuns: "gardurile raman unde sunt. Ne afla la limita incorjuratoare a cladirii Guvernului. Dispozitivul va fi suplimentat pe masura ce numarul de persoane va creste".

Update 22:08 La aceasta ora sunt aproximativ 24.000 de oameni in Piata Victoriei.

Update: 22:05 Cineva a proiectat cu laser pe cladirea Guvernului mesajul ”Analfabeta”



Update 22:00 Mihai Sora, filosoful in varsta de 102 ani, se afla si la aceasta ora in Piata Victoriei. Mihai Sora este un filosof si eseist roman, foarte apreciat pentru lucrarile sale de specialitate. Din 24 octombrie 2012, este membru de onoare al Academiei Romane.



Update 21:55 Unei femei i s-a facut rau. Cei de la SMURD au intervenit si o transporta cu targa pentru a-i acorda primul ajutor si, daca va fi nevoie, femeia va fi internata. Este vorba despre o femeie in varsta de 63 de ani, care a lesinat.

Alti sase protestatari din Piata Victoriei au avut nevoie de ingrijri medicale, a anuntat sambata purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, doi dintre acestia fiind transportati la spital.



Update 21:50 Oamenii au venit cu bannere si pancarte uriase: "Stop coruptia". Multi dintre acestia sunt veniti din diaspora.









Update 21:40 Oamenii din Piata Victoriei au aprins luminitele telefoanelor, cantand imnul national. Coloana sonora este redata de pianistul german Davide Mortello. Cei 20.000 de oameni scandeaza "PSD ciuma rosie" si "Justitie nu coruptie".

Update 21:30 Jandarmeria face apel la protestatari: "Pentru siguranta participantilor la adunarea publica, a fost largit spatiul delimitat cu panouri metalice, fara incidente. Facem apel la calm, adresam participantilor rugamintea de a fi atenti in jurul lor si de a semnala jandarmilor orice incalcarii ale legii. Nu intrati in conflicte!"

Update 21: 15 Cativa protestatari agresivi au incercat sa forteze cordonul de jandarmi, dar situatia s-a aplanat si nu a degenerat intr-un conflict mai amplu.

Update 21:10 Urmariti transmisiunea LIVE a protestului din Piata Victoriei AICI

Update: 21:05
Numarul protestatarilor din Piata Victoriei depaseste 20.000.





Update 21:00 Proteste sunt si in marile orase din tara. Sute de oameni protesteaza pe strazile din Iasi, Brasov Sibiu sau Cluj-Napoca. Oamenii scandeaza mesaje impotriva Guvernului si cer sa se faca dreptate in anchetele de la Caracal, dar si in Dosarul 10 august.

 "112-suni azi, vine maine", "Nu veti scapa de puscarie", "Demisia guvern mafiot" sau "Draga guvern, romanii nu va mai vor", "Vrem demisia Guvernului Dancila", transmit cei din Cluj-Napoca, adunati in numar de aproximativ 200, in Piata Unirii. Tot aici, un tanar a adus un tricou pe care scrie "Draga Guvern, romanii NU va mai vor. Nu vedeti? Sunteti orbi sau rau intentionati?".

La Iasi protesteaza aproximativ 200 de persoane si se scandeaza "PSD, ciuma Rosie" si "nu vrem sa fim condusi de hoti". Iesenii au transmis un mesaj si pentru premierul Roamaniei: "Doamna prim-ministru Dancila, renuntati la modificarile aberante ale Codului Penal si Codului de procedura penala si asigurati independenta SIJ" sau "doamna Dancila, Romania are nevoie si de PSD, dar de un PSD de centru stanga, nu de extrema stanga si de un PSD cu nationalisti luminati, nu cu nationalisti de grota".

De asemenea, aproximativ 400 de persoane protesteaza in Sibiu, cerand demisia Guvernului si o justitie independenta. Oamenii s-au adunat pe platoul din Piata Unirii din Sibiu, avand steaguri tricolore si ale Uniunii Europene. Si la Brasov au loc proteste. S-au adunat, pana la aceasta ora aproximativ 100 de persoane. 

Update 20:55 Aproximativ 15.000 de oameni s-au strans la aceasta ora in Piata Victoriei. 

Update 20:40 Presedintele PMP, Eugen Tomac, a venit in Piata Victoriei si s-a alaturat celor aproximativ 10.000 de oameni care protesteaza la aceasta ora in fata Guvernului. In Piata este si liderul PLUS, Dacian Ciolos, dar si europarlamentarul PNL Rares Bogdan.



Update 20:30 O doamna ajunsa la o varsta onorabila este, alaturi de alti 10.000 de oameni, in Piata Victoriei si a iesit imediat in evidenta datorita mesajului inedit transmis de aceasta nu pe o pancarta, ci pe o coada de matura si un faras inscriptionat cu "PSD".



Update 20:15
Numarul protestatarilor a depasit 10.000. 





 
Update 20:00 Jandarmii impart pliante informative protestatarilor care vin in Piata Victoriei


 

Update 19:50 Aproximativ 8.000 de persoane protesteaza acum in Piata Victoriei din Capitala.

Update 19:40 Davide Martello, celebrul pianist german, cunoscut pentru concertele sale in mai multe zone de conflict din lume se indreapta spre Piata Victoriei.  Intrebat de jurnalisti ce sperante are de la protestul de azi din Piata Victoriei, Davide Martello a raspuns zambind: "Sa nu fie gaze!". El interpreteaza o piesa a lui John Lennon.

Artistul are in jurul gatului o esarfa in culorile tricolorului. Este un moment foarte emotionant!




Update 19:40 Jandarmii au gasit o a doua persoana care avea asupra ei un spray lacrimogen si o arma alba. La fel ca in primul caz, barbatul va fi dus la o Sectie de Politie, i se va deschide dosar penal si risca sa ajunga dupa gratii.

Update 19:35 Mihail Neamtu a incercat sa stranga semnaturi in Piata Victoriei pentru a candida la alegerile prezidentiale. El era inconjurat de oameni ce purtau tricouri cu sigla formatiunii politice Alternativa Dreapta. Protestatarii au reactionat imediat, huidundu-i si reprosandu-le ca profita de acest moment.

Update: 19:30 Protestatarul Marian Ceausescu a luat cuvantul in Piata Victoriei. El face un apel la calm si la unitate. El si-a prezentat scuzele pentru ca a fost pusa muzica in Piata. "Aveti dreptate, nu suntem miting PSD", a spus Marian Ceausescu.

Update 19:17 Din boxele instalate in Piata Victoriei se aude imnul de stat, ”Desteapta-te, romane!”








Update 19:15 Peste 5.000 de persoane protesteaza acum in Piata Victoriei. Nu s-au semnalat incidente grave, doar cel al barbatului care incerca sa patrunda in perimetrul protestului cu o arma alba si cel de mai devreme, cu dubita despre care un apelant la 112 a spus ca ar depozita obiecte suspecte.

Update 19:10 Oamenii scandeaza  "Jandarmeria apara hotia". Strigatele s-au intensificat, dupa ce jandarmii, alertati de un apel la 112 conform caruia o dubita ar avea obiecte suspecte in ea, au scos masina din multime. S-a dovedit a fi o alarma falsa. Obiectele suspecte descrise ca "niste tuburi albe" erau lumanari, ce vor fi aprinse dupa lasarea intunericului.

Update 19:00  Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a explicat, in  Piata Victoriei, de ce sunt atat de multe dube de jandarmi, dar si masini ale politiei in centrul Capitalei.
 
"Organizatorul acestei manifestatii a anuntat un numar destul de mare de persoane. Este firesc si este normal ca sa avem efective suficiente, ca numar suficient pentru a putea gestiona tot ce inseamna masuri de ordine publica pe un perimetru destul de mare si cu un numar foarte mare de persoane.
 
Asta nu inseamna ca acei oameni vor intra in dispozitiv efectiv sau ca dispozitivul nostru are rolul de a intimida pe cineva sau... Din contra, sunt masuri preventive care au fix acest scop si acela de a asigura protectia si siguranta tuturor", a explicat Enache.

Update 18:40 Sute de oameni au plecat in mars din Piata Revolutiei, unde au protestat in fata sediului MAI, spre DIICOT. Protestatarii au scandat numele Alexandrei Macesanu si au bannere cu mesaje dureroase, ce au legatura cu tragedia de la Caracal: "Alo 112". Se cere demisia celor responsabili de modul in care s-a actionat la Caracal, dar si finalizarea anchetei de la 10 august.

Update 18:30  Numarul protestatarilor din Piata Victoriei a depasiit 2.000. Manifestatiile se desfasoara pasnic, fara incidente.

Update 18:20 Jandarmii au identificat un barbat care avea asupra lui o arma alba. Barbatul a fost dus la Sectia de Politie Nr.5

Update 18:10 In fata Ministerului de Interne protesteaza sute de persoane. Acestea vor pleca, la 18:30 in mas la sediul DIICOT, dupa care se vor alatura protestatarilor din Piata Victoriei. Din boxele montate la scena din Piata rasuna Imnul Golanilor, al lui Cristi Paturca. Oamenii fac apel la cetatenii de acasa sa iasa din case, daca le pasa.

Update 17:50 Cei prezenti in Piata Victoriei au aprins candele in memoria fetelor disparute la Caracal, dar si a celor care au murit la Colectiv.,

Update 17:45 Peste o mie de oameni s-au strans deja in Piata Victoriei. Cel mai multi dintre ei au in mana tricolorul Romaniei, dar si mesaje inscriptionate pe pancarte: "Diaspora vine acasa", "N-am uitat ce ai facut asta-vara" , "Coruptia ucide", "Romania nu e a voastra! Plecati la capsuni sau la puscarie" sau "Demisia Teodorovici, Daea".







Update: 17:40 Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Georgian Enache, a spus ca au fost instalate dispozitivele de protectie in spatiul in care se va desfasura protestul si vor fi realizate si filtre de acces catre Piata Victoriei pentru verificarea persoanelor care au bagaje voluminoase.
 
"Au fost instalate dispozitive initiale, cele pe care suntem obligati sa le facem, conform legii, si anume dispozitive de protectie care sa delimiteze spatiul in care se va desfasura adunarea publica. Aceste panouri de protectie au rolul de a limita pe cat posibil ca celelalte activitati cotidiene, care se desfasoara in acest nod rutier foarte important din Capitala, sa decurga in mod firesc, nu au rol decat acela de a asigura si protectie impotriva unor accidente care se pot intampla, avand in vedere ca traficul rutier este in continuare in desfasurare", a declarat Georgian Enache.

Update 16:00 La aceasta ora, aproximativ 100 de manifestati se afla in Piata Victoriei. Oamenii s-au adapostit la umbra, in special in fata Muzeului Antipa, pentru ca temperaturile din termometre depasesc 30-35 de grade Celsius. Unii scandeaza "PSD, ciuma rosie".

Update 15:50 Membrii Declic au venit cu un balon urias, de culoare roz, inscriptionat cu mesajul "Alegator prin corespondenta". Scopul lor este de a atrage atentia ca in acel punct romanii din diaspora pot obtine informatii despre votul prin corespondenta.



Update 15:00 In fata Palatului Victoria sunt parcate aproximativ 10 dube de jandarmi. De asemenea, sunt prezente, pe strazile din jurul Guvernului, si masini ale pompierilor si celor de la SMURD.





Update 14:00 Jandarmeria a facut declaratii despre organizarea la mitingul din 10 august: ”Au fost instalate dispozitive de protectie care sa delimiteze spatiul in care se va desfasura adunarea publica. Aceste spatii de protectie au rolul de a limita pe cat posibil ca celelalte activitati rutiere care se desfasoara in acest nod foarte important din capitala sa decurga in mod firesc (…) In mod gradual vor intra si efective de jandarmi, acele patrule de dialog. In punctele principale de acces in Piata Victoriei vor fi instalate si niste filtre cu rolul de a monitoriza persoanele care intra, care au asupra lor bagaje voluminoase, care au anumita recuzita deosebita. Rolul acestor filtre, vreau sa fiu bine inteles de la inceput, este de a preveni patrunderea cu obiecte periculoase, cu obiecte care pot pune in pericol siguranta cetatenilor. Colegii mei vor fi atenti indeosebi la persoane care au asupra lor bagaje mari. Nu este o interdictie ca aceste persoane sa vina cu bagaje, insa este o recomandare de a nu face acest lucru”, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

Update 13:30 Presedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook, in care vorbeste despre tragedia din 10 august 2018.

"In urma cu un an, romani de pretutindeni au venit in Piata Victoriei sa isi manifeste in mod democratic nemultumirea fata de un guvern incompetent si corupt. Guvernul PSD si-a atacat atunci propriii cetateni cu bate si gaze lacrimogene pentru ca oamenii au avut curajul sa-si faca auzita vocea. O astfel de tragedie nu trebuie sa se mai repete niciodata! Evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate, trebuie gasiti cei care au dat comanda politica pentru actiunile violente impotriva cetatenilor. Daca astazi, la un an de la evenimentele dramatice din Piata Victoriei, oamenii vor manifesta, este obligatoriu ca Guvernul sa se abtina de la actiuni de forta si sa nu faca decat ceea ce trebuie sa faca, sa pastreze ordinea cu calm. Participarea activa si implicarea oamenilor sunt dovada vie a maturizarii societatii si semnalul clar ca niciun politician nu mai poate ignora vocea tot mai puternica a romanilor", a scris presedintele.

Seful statului a fost, pe 10 august, in Piata Universitatii, unde si-a lansat, alaturi de PNL, campania de strangere de semnaturi pentru alegerile prezidentiale. Presedintele are nevoie de 200.000 de semnaturi pentru a candida. 





Update 13:00 Dan Barna a scris pe Facebook un mesaj despre 10 august:  "In istoria unei natiuni exista date care isi pierd rapid rezonanta de cifra de calendar si devin simboluri care poarta in ele emotia unei societati sau generatii. 1 decembrie, 9 mai, 24 ianuarie sau 22 decembrie sunt astfel de date. Oamenii retin impresia si emotia unui eveniment major si dupa o vreme, niste ani, data lui devine referinta afectiva a acelei tari. Nu cred ca exista convertire mai rapida a datei in simbol precum in cazul lui 10 august", a scris liderul USR.



 Update: Mai multi protestatari care se indreptau dinspre Iasi catre Bucuresti, pentru a ajunge la protestul din Piata Victoriei, au blocat timp de cateva minute drumul european E85 in zona podului de la Maracineni (Buzau), potrivit imaginilor publicate de Reset Iasi.
 
Iesenii atrag atentia asupra faptului ca Moldova "este tinuta captiva, fara drumuri, fara autostrazi, in saracie". "Moldova cere echitate", "A8, obiectiv strategic" si "Vrem fapte" au fost mesajele afisate sambata dimineata in Piata Unirii din Iasi de catre cei care au plecat spre Bucuresti, sambata dimineata.

Update: Pe pagina de Facebook „Diaspora revine Acasa! 10 August 2019, TOTI in Piata Victoriei!” oamenii sunt chemati la manifestatia de sambata.
 
"A mai ramas foarte putin pana la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu exceptia faptului ca Dragnea a intrat la puscarie. In continuare, insa, ii avem pe Tariceanu, Dancila, Serban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Plesoianu, iar lista poate continua. In continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD si-a pus omul de incredere in urma cu aproximativ un an jumatate. Tocmai din cauza acestor lucruri, pe 10 August 2019 ne vedem din nou in Piata Victoriei. In urma discutiilor cu mai multe persoane implicate, acesta va fi programul general al protestului din 10 august: 1) adunarea incepe inca de la primele ore ale diminetii in Piata Victoriei; 2) la ora 17,00 ne mutam cu totii in Piata Revolutiei, la sediul MAI, de unde la ora 19,00 va incepe un mars spre Piata Victoriei. Traseul marsului este urmatorul: ora 19,00 – plecare de la sediul MAI, din Piata Revolutiei – sediul DIICOT (Calea Grivitei) – Guvern (pe Calea Victoriei). Sunt in jur de doi kilometri, iar timpul estimat este de jumatate de ora”, se spune in anuntul de pe Facebook.

Mitingul din 10 august 2018 s-a lasat si cu dosare penale. Sebastian Cucos, fostul sef al Jandarmeriei Romane din 10 august, mutat saptamana trecuta la sefia Jandarmeriei Bucuresti, este cercetat in Dosarul 10 august  fiind urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata. In acelasi dosar mai sunt urmariti penal si Catalin Sindile, adjunctul acestuia si Mihai Chirica, secretar de stat in Ministerul de Interne, dar si maiorul Laurentiu Cazan, director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, asupra caruia procurorii au mai multe acuzatii, precum:  abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata, participatie improprie la fals intelectual si participatie improprie la uz de fals.

Astazi, la un an distanta, Romania iese din nou in strada. 250.000 de oameni vor protesta in Piata Victoriei si Piata Revolutiei impotriva abuzurilor in Justitie, impotriva tentativelor (unele reusite, altele blocate de presedinte sau CCR) de a modifica codurile penale si legile justitiei, impotriva Sectiei Speciale, impotriva masurilor fiscal-bugetare care s-au rasfrand negativ in economie, determinand o inflatie si deficite record. 

La orele pranzului, zeci de oameni erau deja prezenti in Piata Victoriei, insa sutele de mii sunt asteptate abia diseara. "Diaspora vine acasa", dar si "Nu uitam ce ati facut asta vara", sunt cele doua sloganuri care insotesc acest miting. Conform mai multor evenimente de pe Facebook, la ora 17:00, protestatarii sunt asteptati in Piata Revolutiei, la sediul MAI, de unde se va pleca in mars spre Piata Victoriei.

In Piata Victoriei manifestatia este prevazuta intre orele 14.00 pana la 22.15, iar in Piata Revolutiei, intre 17.00 si 21.00. Primaria Capitalei le-a avizat pe ambele si a facut o serie de recomandari pentru siguranta participantilor.

Primaria Bucuresti face un apel la cetateni si solicita evitarea conflictelor de orice natura

 
"Prezenta jandarmilor la aceste manifestatii publice este o obligatie legala si are ca scop asigurarea unui cadru de siguranta pentru participanti si a tuturor conditiilor care sa permita cetatenilor exercitarea neingradita a drepturilor si a libertatilor garantate de Constitutia Romaniei. 
 
Echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru mentinerea permanenta a legaturii cu organizatorii si participantii si ne bazam pe colaborarea cu acestia pentru a-i indeparta pe cei care provoaca sau instiga la violenta” se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei. 
 
Facem apel la toti participantii la aceste adunari publice sa manifeste pasnic, sa respecte indicatiile jandarmilor, sa evite conflictele de orice natura si sa anunte fortele de ordine daca observa persoane care au un comportament antisocial. 
 
Din ratiuni de siguranta, participantii la manifestatii sunt rugati sa nu detina bagaje sau genti voluminoase si sa se indeparteze de persoanele sau grupurile care au intentia de a periclita buna desfasurare a evenimentelor” se arata in comunicatul PMB. 

Apa plata pentru protestatari

Primaria Capitalei a anuntat ca va pune la dispozitie apa potabila pentru participantii la mitingul din Piata Victoriei, ca urmare a solicitarii lui Tommy Tomescu, reprezentantul Grupului de Actiune Civica Diaspora pentru Romania, organizatorul manifestatiei din Piata Victoriei.
 
"Primarul General a aprobat aceasta cerinta, DGASMB urmand sa asigure 10.000 de sticle de apa imbuteliata (PET) si 4.000 de l de apa potabila. De asemenea, Primaria Capitalei va pune la dispozitie si 100 de toalete ecologice, amplasate in zona", a transmis PMB.
 
Vom avea o toleranta zero fata de orice fel de violenta si fata de orice situatie de risc de violenta. Se vor institui filtre pentru cei care vor intra in perimetrul Pietei Victoria, dorind sa oferim un grad maxim de siguranta pentru cei prezenti. Nu se va intra cu obiecte contondente sau cu arme albe", a declarat Tommy Tomescu.

Trafic restrictionat in Capitala

Pentru buna desfasurare a manifestatiilor, Brigada Rutiera a Capitalei va dispune masurile specifice, pentru restrictionarea temporara a traficului rutier, astfel: 
 
-incepand cu ora 14.30, in functie de sosirea participantilor, se va restrictiona traficul rutier pe Sos. Kiseleff, intre Str. Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei, iar circulatia va fi permisa pe Str. Arh. Ion Mincu;
 
 -incepand cu ora 14.30, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier pe o banda, respectiv doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre Bd. Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu, iar pe Str. Paris se va circula cu viraj dreapta catre Statuia Aviatorilor, fara a fi permis accesul in Piata Victoriei, dinspre Str. Berzei si Bd. Ion Mihalache.

Proteste in marile orase ale tarii, dar si in Diaspora

Insa nu doar Bucurestiul va fi gazda protestelor in aceasta seara. "Din Iasi se va pleca la ora 8:00, din Piata Unirii, iar pe pe traseu ne vom intersecta si cu alte coloane de masini care vor pleca din Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Bacau, Onesti, Focsani, Galati", a transmis Catalin Urtoi, reprezentant al asociatiei "Impreuna pentru A8". Membrii acestei asociatii au anuntat ca vor bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute, in drum spre Capitala.
 
Proteste sunt anuntate si in alte mari orase ale tarii precum Iasi, Craiova, Satu Mare, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Brasov.
 
La  in Iasi se va protesta de la ora 19:00, in Piata Unirii. Evenimentul este numit "Iasi: Nu am uitat ce-ati facut asta vara!". De asemenea, tot de la aceasta ora vor iesi in strada si brasovenii. 
 
Craiovenii se vor strange in Piata Mihai Viteazu incepand cu ora 18:00 pentru evenimentul "Craiova Solidara cu Diaspora: 10 August".
 
Si romanii care sunt plecati in strainatate si nu au putut ajunge la Bucuresti protesteaza in marile orase ale lumii. Zurich, spre exemplu, romanii se vor reuni la Turbinenplatz, de la ora 19:00. De asemenea, au fost anuntate proteste si in Paris, Londra, Roma, dar si in Barcelona.

Citeste si: 10 august 2018. Romanii ies in strada pentru o tara normala

Surse foto: Daniela Simionovici, Inquam Photos / Octav Ganea,  Inquam Photos / George Calin, Ziare.com/Irina Olteanu, Ziare.com/Alex Nistor, Facebook/Cristina Stihi/Doru Oprea, 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x