Iohannis: Romania este prima tara la capitolul saracie. PSD a sufocat tara prin nepotism, coruptie si birocratizare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Iohannis: Romania este prima tara la capitolul saracie. PSD a sufocat tara prin nepotism, coruptie si birocratizare
Iohannis: Romania este prima tara la capitolul saracie. PSD a sufocat tara prin nepotism, coruptie si birocratizare
de Magda Florea la 28 Oct. 2019
Urmareste-ne pe Google News
klaus iohannisalegeri prezidentialepresedintia romanacotroceniguvernareguvern psd

Presedintele in functie, Klaus Iohannis, si-a prezentat duminica programul de candidat la prezidentiale. Iohannis a spus ca tara noastra este "prima tara la capitolul saracie si ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile din Uniunea Europeana". "Dupa aproape 3 ani marcati de criza statului de drept in care PSD a aruncat Romania, dupa o guvernare care a esuat in dimensiunile sale esentiale – economice, sociale, politice si institutionale, proiectul de tara pe care eu il propun romanilor este sa construim impreuna Romania normala!”, a transmis presedintele.

Presedintele Klaus Ioahnnis si-a prezentat obiectivele pe care ar vrea sa le indeplineasca daca va castiga un nou mandat la Cotroceni si a criticat ultimii doi ani de guvernare social-democrata.
 
Klaus Iohannis a spus ca dupa ani de guvernare PSD, Romania a ajuns la marginea Europei, fiind o tara vulnerabila si saraca, chiar cea mai saraca din Uniune.
 
Principalele aspecte asupra carora trebuie sa se concentreze politicile Romaniei sunt insertia pe piata muncii, pensionarea, natalitatea, dar si sprijinirea tuturor categoriilor sociale, a spus presedintele, sub motto-ul campaniei sale electorale "Impreuna pentru Romania normala".
 
"Dupa ani de guvernare social-democrata, tara noastra, din pacate, este inca prima la saracie si ultima la ocrotirea persoanelor vulnerabile dintre toate statele Uniunii Europene. Trist. Prin actualele politici defectuoase, autoritatile nu corecteaza dezechilibrele si nici nu dau incredere cetatenilor ca sistemul de pensii sau cel de asistenta sociala sunt echitabile si sustenabile pe termen lung. Aceasta situatie nu mai poate continua. Avem nevoie de o viziune pe termen lung, care sa cuprinda solutii si masuri reale de sprijin pentru toate categoriile sociale, inclusiv in ceea ce priveste natalitatea, pensionarea sau insertia pe piata muncii", a spus Iohannis, la evenimentul de prezentare a proiectului sau pentru tara "Impreuna pentru Romania normala".

Guvernarea esuata a PSD a sufocat tara prin birocratie, incompetenta, nepotism, coruptie, abuzuri si lipsa de predictibilitate. Drumul spre o Romanie normala este unul foarte dificil, dar sunt optimist, pentru ca astazi romanii vor schimbare si lupta pentru aceasta schimbare, a mai spus Presedintele.
 

Cum este Romania normala din sloganul lui Klaus Iohannis pentru prezidentiale?


Presedintele a facut o schita generala a acestei "normalitati" si a felului in care ar trebui sa arate tara noastra: 
 
"O administratie moderna, in spirit european, inseamna o administratie in slujba cetateanului, care profesionisti responsabili raspund nevoilor societatii, dupa guvernarea dezastruoasa a PSD care a afectat insasi functionalitatea statului. Trebuie sa refacem credibilitatea institutiilor statului, pentru ca cetatenii sa-si recapete increderea si sa se simta in siguranta. Pentru aceasta, institutiile statului trebuie supuse unui amplu proces de audit obiectiv si profesionist. Trebuie sa reasezam administratia publica pe fundamente corecte, prin standarde etice si de integritate, pe baza de merit si performanta", a explicat Iohannis, care a adaugat si ca legea trebuie sa fie egala pentru toti, fiindca asta inseamna o tara normala.
 
De asemenea, presedintele s-a angajat in promovarea in continuare a valorilor europene si a statului de drept, consolidarea Pietei Unice si sustinerea politicii de extindere.

Cineva trebuie sa repare greselile

 
Presedintele a spus ca dupa ani in care social-democratii au aplicat politici gresite, e nevoie de masuri fiscale eficiente, pentru a corecta dezechilibrele. Iohannis a subliniat necesitatea consolidarii finantelor publice, necesitatea incurajarii investitiilor, dar si asigurarea cheltuielilor publice.

"Avem impreuna obligatia de a indrepta lucrurile, prin proiecte de investitii majore. Si sunt convins ca guvernul PNL stie, poate si trebuie sa conecteze Romania cu ea insasi si cu lumea civilizata
 
De la bun inceput a fost limpede ca directia politicilor economice ale PSD este gresita. Acum se impun masuri eficiente privind responsabilitatea fiscala, stabilitatea financiara, imbunatatirea colectarii veniturilor la buget si o administrare fiscala eficienta. Consolidarea finantelor publice este imperativa pentru sustinerea investitiilor, iar cheltuielile cu salariile, pensiile si asistenta sociala trebuie asigurate cu prioritate. Romania are nevoie de eficienta si etica nu doar in actul guvernarii, ci si in sfera afacerilor", a precizat Iohannis.

Iohannis: "Au dorit sa tina avioanele la sol si promisiunile in aer!"

 
De asemenea, Iohannis a punctat si lipsa investitiilor in infrastructura rutiera, asupra carora PSD nu si-a indreptat atentia.
 
"Din pacate, si in aceasta privinta stam foarte prost in randul statelor Uniunii Europene, pentru toate tipurile de transport: rutier, feroviar, maritim sau aerian. Iar PSD stie bine de ce - pentru ca au dorit sa tina avioanele la sol si promisiunile in aer!", a mai spus Iohannis, facand aluzie la scandalul de la TAROM, in care fosta sefa a companiei il acuza pe ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, ca i-ar fi cerut sa tina avioanele la sol in ziua motiunii, pentru a impiedica unii parlamentari din provicie sa ajunga la Bucuresti, astfel incat sa nu poata vota caderea Guvernului Dancila.

Citeste aici: Cuc s-a razgandit si recunoaste ca a cerut lista pasagerilor TAROM in ZIUA MOTIUNII. Ministrul risca un dosar penal la DNA
 
O alta problema identificata de presedinte este risipa de energie electrica, situatie in care s-a ajuns, dupa cum spune Iohannis, ca urmare a masurilor "hazardate si intempestive ale guvernarii PSD".
 
"Sectorul energetic dispune de certe avantaje competitive, de unde si ambitia Romaniei de a deveni hub energetic regional. Din pacate, insa, prin masurile hazardate si intempestive ale guvernarii PSD, Romania risipeste resurse energetice. Totodata, presedintele a spus ca si agricultura are nevoie de masuri mai eficiente, pentru ca in prezent exportam materie prima si importam alimente, ceea ce reprezinta "un cerc vicios", in viziunea presedintelui.
 
In loc sa avem politici de combatere a saraciei energetice si legi privind protejarea consumatorilor vulnerabili, romanii suporta, in guvernarea PSD, preturi record la gaze si la electricitate.
 
 In agricultura, este esential sa iesim din cercul vicios prin care exportam cereale si materii prime, dar importam foarte multe alimente. Iar pesta porcina si managementul defectuos exercitat de PSD, cu consecinte dramatice asupra zootehniei romanesti, arata cum nu trebuie guvernat in agricultura. Fermierii Romaniei au nevoie de solutii inteligente, adaptate unei agriculturi moderne", a spus presedintele.
 
"Am incredere ca vom avea curand o strategie coerenta, pentru a lasa in urma definitiv haosul legislativ al ultimilor ani si pentru a evita ca acei politicieni care fac schimbari doar de dragul schimbarii sa inceteze sa se mai joace cu educatia copiilor din Romania", a conchis Iohannis.

Citeste si: Romanii isi platesc tot mai greu datoriile. Restantele in lei au crescut cu 1,2%
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x