Decizia social-democratilor nu reprezinta insa o surpriza pentru nimeni, Florin Citu fiind un personaj care a intrat in dese randuri de-a lungul ultimilor ani in conflict cu reprezentantii PSD. De altfel, mai multe nume importante din randul social-democratilor au declarat in urma cu cateva zile ca nici nu se poate pune vorba despre posibilitatea ca Florin Citu sa fie votat.
Lansand un atac in directia liberalilor, Marcel Ciolacu s-a aratat preocupat de intentiile pe care le au cei din PNL cu privire la investirea propriului cabinet. Astfel, seful social-democratilor lasa de inteles ca liberalii nu vor respecta deciziile Curtii Constitutionale si nu isi vor vota propriul Guvern. In urma cu nici doua saptamani, judecatorii CCR au ajuns la concluzia ca exista conflict juridic de natura constitutionala intre Presedintie si Parlament din cauza desemnarii lui Ludovic Orban in functia de premier de catre seful statului Klaus Iohannis. Conform deciziei CCR, desemnarea candidatului la functia de prim-ministru trebuie sa aiba ca scop asigurarea coagularii unei majoritati parlamentare in vederea formarii unui nou Guvern”.
Nu putini sunt insa cei care sunt de parere ca presedintele Klaus Iohannis nu a renuntat la ideea alegerilor anticipate, motiv pentru care tocmai Florin Citu a fost desemnat pentru functia de prim-ministru. Florin Citu se afla in conflict direct cu mai multe nume grele din randul social-democratilor, inclusiv cu fostul ministru al Finantelor Publice, Orlando Teodorovici, dar si cu Gabriela Firea, unul dintre cele mai influente personaje din PSD la aceasta ora. Desi Curtea Constitutionala a precizat ca presedintele Klaus Iohannis trebuie sa propuna un nume care sa se poata bucura de sustinerea majoritatii din Parlament pentru a deveni premier, liberalii se asteapta ca premierul desemnat sa nu primeasca votul de investitura in Parlament pentru ca drumul spre alegerile anticipate sa mearga inainte.
Prin vocea presedintelui Dan Barna, USR sustine ca nu a luat inca o decizie cu privire la votul de investitura al Guvernului Citu. Totusi, dupa consultarile cu cei din PNL, Barna a tinut sa precizeze ca “discutiile avute au fost in logica decisa de CCR si de presedintele Iohannis pentru incercarea de constituire a unei majoritati care sa scoata Romania din aceasta criza politica”. Totodata, Dan Barna a tinut sa precizeze ca USR nu acorda un vot in alb celor din PNL, urmand sa existe mai multe discutii si analize in sanul partidului sau pentru a se lua in cele din urma o decizie in acest sens. O precizare interesanta pe care o face insa Dan Barna se refera la faptul ca liberalii nu au inaintat nicio solicitare catre parlamentarii USR de a vota sau de a nu vota acest guvern. Asa cum este cunoscut deja, si USR isi doreste alegeri anticipate, mai multe nume importante din partid exprimandu-si acest punct de vedere in ultimele luni.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si