Audierile ministrilor s-au incheiat: PSD a respins TREI MINISTRI PNL / Orban: E o EXECUTIE POLITICA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Audierile ministrilor s-au incheiat: PSD a respins TREI MINISTRI PNL / Orban: E o EXECUTIE POLITICA
Audierile ministrilor s-au incheiat: PSD a respins TREI MINISTRI PNL / Orban: E o EXECUTIE POLITICA
de Magda Florea la 30 Oct. 2019
Urmareste-ne pe Google News
audieri ministriguvernparlamentflorin cituludovic orban

Marti a fost prima zi de audieri in comisiile permanente ale Parlamentului. 8 dintre cei 16 ministri propusi de Ludovic Orban au fost audiati ieri, 7 dintre ei primind aviz pozitiv si unul singur fiind respins, este vorba despre Florin Citu, propunerea lui Orban pentru Ministerul Finantelor. Audierile au continuat si astazi in Parlament, cu ceilalti 8 ministri. Si de aceasta data, nu toti au reusit sa obtina aviz favorabil. Ludovic Orban a spus insa ca va merge in Parlament pentru votul final pe 4 noiembrie cu lista nemodificata, punctand ca avizele negative sunt o "executie politica".

Update: Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor, a primit aviz favorabil. Pentru el au fost 31 voturi "pentru", 1 vot "impotriva" si 10 abtineri.
 
"Ne-am asumat in programul de guvernare cele trei obiective majore: Sibiu - Pitesti, Targu Mures - Iasi - Ungheni. Conform deciziei CSAT, autostrada Comarnic - Brasov este un obiectiv strategic. In domeniul feroviar ne-am asumat liberalizarea transportului feroviar de calatori, el este liberalizat, pachetul 4 pe interoperabilitate si pe siguranta trebuie transpus in legislatia nationala pentru a oferi liber acces la piata.
 
Ne asumam sa finalizam obiective, termene si investitii pentru un an de guvernare. Ne asumam sa finalizam Magistrala 5 pe tronsonul Drumul Taberei - Eroilor. (...) Din pacate, asa cum arata lucrurile astazi, acest obiectiv nu va putea fi receptionat in anul 2019", a spus Lucian Bode, citat de Mediafax.

Update: Catalin Predoiu, propus la Ministerul Justitiei, a primit aviz pozititv. Pentru el au fost 38 voturi "pentru", 12 "impotriva" si 7 abtineri, El a militat in fata comisiilor pentru stoparea atacurilor la adresa Justitiei.
 
"Ca prim pas, propun sa stopam imediat atacurile la justitie prin legi sau declaratii politice. Propun sa ajutam la pacificarea magistratrurii, dar nu o pace care sa aduca o liniste vinovatului, (...) ci o pace lucrativa, bazata pe adevar in care fiecare judecator si procurr sa-si exercite menirea de a face dreptate. Cetatenii vor o justitie care lucreaza, nu una blocata in razboaie", a declarat Predoiu, citat de Mediafax.

Update: Orban s-a declarat nemultumit de acest aviz negativ dat Violetei Alexandru.
 
"Este nedrept, revoltator, a fost un vot politic, fara nicio legatura cu calitatea prestatiei si calitatea raspunsurilor furnizate de candidatul nostru. Ca atare mergem mai departe cu candidatii nostri. Tupeul si obraznicia de care da PSD dovada dupa atatia ani de guvernare in care nu au facut nimic, doar au risipit resursele publice, indraznesc ei sa faca acum legea. E un vot politic, le vom arata dupa investirea guvernului cum se guverneaza responsabil o tara", a declarat Orban.
 
Update: Ministrul propus al Muncii, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ. Ea a primit 22 "pentru" si 29 "impotriva".
 
 Violeta Alexandru  ca Guvernul Orban nu va taia pensiile si salariile.
 
"Vom elimina supraimpozitarea contractelor part-time. Voi lucra cu Parlamentull si cu partenerii sociali pentru a gasi o formula justa pentru a se stabili cuantumul salariului mediu. Am in vedere pensii corecte, care sa se bazeze pe principiul contributivitatii. Nu vom taia pensii si salarii. Sunt un om responsabil si nu fac afirmatii pentru a avea un castig politic. Oamenii trebuie sa stie ca ne angajam sa nu taiem pensii si salarii", a declarat ministrul propus al Muncii. 
 
 "Am un mandat scurt, am acest antrenament. E important sa promiti strict ceea ce poti sa faci. Imi asum obiective ferme, clare, ma angajez sa am rezultate. Sunt un om care livreaza rezultate. Voi deschide cateva proiecte si activitati, multe dintre ele restante, pe care sa le continue guvernul care va veni dupa urmatoarele alegeri", a completat Violeta Alexandru.
 
De asemenea, Violeta Alexandru a spus ca isi doreste majorarea contributiilor la Pilonul 2.
 
"Statul nu are o evidenta a celor care lucreaza in mediul privat. Trebuie sa luam masuri pentru a cuprinde aceste persoane intr-o evidenta nationala, pentru a putea vedea tot parcursul profesional al unei persoane. Nu imi asum ca voi si termina acest demers.
 
Sunt ingrijorata de declaratiile prin care se lasa sa se inteleaga ca marirea contributiei la Pilonul II de pensii inseamna un risc pentru pensionari sa nu isi mai primeasca pensiile prin contributiile la Pilonul I. Suntem pentru cresterea contributiei la Pilonul II de pensii", a spus Violeta Alexandru.
 
In timpul audierilor, Olguta Vasilescu a intervenit de mai multe ori si a vorbit minute bune. Ea a acuzat-o pe Violeta Alexandru ca a prezentat date false in programul de guvernare. 
 
"Sa se consemneze ca nu mi-a raspuns concret la nicio intrebare", a spus Olguta Vasilescu despre Violeta Alexandru, care, insa, i-a raspuns de fiecare data fostului ministru al Muncii.

Update:  Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, a fost avizat favorabil de comisiile reunite ale Parlamentului. El a primit 31 de voturi "pentru" si trei voturi "impotriva".

Update: Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat ca nu retrage ministrii care au primit aviz negativ.
 
"Nu accept evaluarea pe care o face PSD. A fost un vot politic, modul in care a decurs audierea arata ca a fost pregatita in detaliu si a avut scopul de a determina votul negativ. Nu accept ca Olguta Vasilescu sau radulescu "mitraliera" sa fie cei care stabilesc capacitatea unui ministru propus de mine. Majoritatea PSD a pregatit o executie politica. Sunt disperati pentru ca la Ministerul Dezvoltarii va veni un om corect", a declarat Orban.
 
Update:  Ion Stefan, propus la Ministerul Dezvoltarii, a primit aviz negativ. Decizia a fost luata cu 17 voturi "pentru" si 19 voturi "impotriva".
 
"Se mai intampla in viata. Apropo de suma pe care o datorez Primariei Focsani, cred ca e important ca primaria sa-si indeplineasca atributiile si sa emita acel document de impunere fiscala. Dupa 19 ani de administratie PSD care a neglijat incasarea taxelor", a spus ministrul propus la Dezvoltare.

Update: Monica Anisie, propusa la Ministerul Educatiei a primit aviz pozitiv. Ea a primit 17 "pentru", 4 "impotriva" si 6 abtineri.

"In ceea ce priveste masura trimiterii trimiterii obligatoriu in invatamantul profesional a copiilor care nu obtin media de admitere 5, sunt impotriva acestei masuri si voi reveni la legislatia anterioara. Nu cred ca exista in Ministerul Educatiei vreun studiu la momentul acesta care sa conduca la astfel de masuri", a spus Anisie la audierea din Parlament.

 "Reperele mandatului meu vor fi stabilitate, transparenta si predictibilitate. E un mandat scurt, dar ma voi asigura ca se va asigura un cadru transparent si stabil. Societatea considera ca e momentul si al stabilitatii.
 
Cred ca si parintii si elevii sunt satui de cuvantul 'reforma'. Cred ca este nevoie de stabilitate. Este important sa intelegem ca in centrul atentiei noastre trebuie sa stea elevul. In ceea ce priveste invatamantul preuniversitar, voi acorda o mare prioritate problemelor de segregare scolara", a completat aceasta.
 
Update: Virgil Popescu, propus ministru al Economiei a primit aviz pozitiv. Au fost 31 voturi "pentru", 7 voturi "impotriva" si 9 abtineri.

"Vom promova o politica energetica orientata catre eficienta energetica si protectia consumatorului vulnerabil. In prezent, Romania risipeste foarte multe resurse, dar nu eficient. Consumatorii vulnerabili este nevoie sa fie identificati si protejati mai mult decat acum. Modul in care toti consumatorii casnici sunt subventionati acum trebuie sa inceteze", a spus Popescu la audieri.

Update: Ionut Stroe, propus la Ministerul Tinererului a primit aviz pozitiv. El a primit 18 voturi "pentru", 5 "impotriva" si 8 abtineri.
 
- "Finantarea competitiilor sportive trebuie sa fie continua. Legea bugetului este cel mai important document, trebuie aprobat urgent, ca nu cumva la inceputul anului sa fie probleme in asigurarea finantarilor", a declarat Ionut Stroe.
 

Astazi vor fi audiati alti 8 ministri propusi de Ludovic Orban pentru a face parte din noul Guvern.
 
Audierile se vor desfasura intre ora 09:00 si 15:00, iar fiecare ministru va fi audiat in comisia de specialitate, unde va trebui sa isi prezinte programul pentru portofoliul pentru care e propus si sa raspunda la intrebarile membrilor comisiilor.
 
Iata programul audierilor de astazi:
 
9:00 - Ionut Stroe, propus la Ministerul Tinererului
10:00 - Monica Anisie, propusa la Ministerul Educatiei
11:00 - Virgil Popescu, propus ministru al Economiei
12:00 - Ion Stefan, propus la Ministerul Dezvoltarii
13:00 - Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe
14:00 - Violeta Alexandru, propusa la Ministerul Muncii
15:00 - Catalin Predoiu, propus la Ministerul Justitiei
15:00 - Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor
 

Prima zi de audieri s-a lasat cu scantei in Parlament


Marti au fost audiati: 
 
Victor Costache, propus la Ministerul Sanatatii - aviz pozitiv
Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii - aviz pozitiv
Nicolae Ciuca, propus la Ministerul Apararii - aviz pozitiv
Marcel Vela, propus la Interne - aviz pozitiv
Ion Marcel Bolos, ministrul propus al Fondurilor Europene - aviz pozitiv
Adrian Nechita Oros, nominalizat ministru al Agriculturii - aviz pozitiv
Costel Alexe, propus la Ministerul Mediului - aviz pozitiv
Florin Citu, propus ministru al Finantelor - aviz negativ

Citeste aici despre audierile de marti: MINUTA DIN PRIMA ZI DE AUDIERI IN PARLAMENT: Ce ministri au trecut de audieri si cine a fost respins

De departe, cea mai tensionata audiere a fost a lui Florin Citu. Desi a spus ca vrea sa elaboreze o politica pentru aducerea in tara a tezaurului de la Moscova, dar si ca va elimina supraimpozitarea contractelor part-timp si TVA defalcat, Citu a obtinut un aviz negativ, pe care il catalogheaza drept "un vot politic".

Vezi aici cum s-a desfasurat audierea tensionata a lui Florin Citu
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x