Liviu Dragnea a primit, in cursul zilei de luni, vestea sentintei de trei ani si sase luni de inchisoare cu executare. Odata cu fotoliul de presedinte al PSD, Liviu Dragnea a mai lasat neocupata si functia de presedinte al Camerei Deputatilor. In acest context a aparut si primul examen pe care cele trei partide din opozitie il au de trecut. Si desi pare a fi doar o formalitate, desemnarea unui candidat pentru aceasta functie a nascut si primele semne de intrebare in opozitia abia formata. Insa, in cele din urma, se pare ca s-a ajuns la un consens.
Dupa ce functia a ramas vacanta dupa condamnarea la inchisoare a lui Liviu Dragnea, partidele au inceput deja negocierile pentru preluarea Camerei Deputatilor. Bineinteles, opozitia si-a dorit inca de la bun inceput sa mearga la negocieri cu un candidat comun, insa in urma cu cateva ore aparusera zvonuri cu privire la mai multe nume. Daca cei din PNL si-o doreau pe Raluca Turcan pentru aceasta functie, cei din USR-PLUS dadeau semne ca ar vrea sa il propuna pe Stelian Ion. In cele din urma, dupa mai multe discutii, candidatul comun pe care PNL, USR-PLUS si PMP il propun pentru sefia Camerei Deputatilor este Raluca Turcan, una dintre cele mai experimentare membre ale echipei liberale.
Dupa nominalizare, Raluca Turcan a declarat ca la ora actuala nu trebuie sa se mai vorbeasca “despre orgolii politice, despre interese de partid, ci despre obligatia pe care o au aceste partide in fata cetatenilor Romaniei” dupa votul de duminica. De asemenea, Turcan intareste ideea conform careia “pentru a putea avea sanse de reusita politica si legislativa trebuie sa existe un efort comun al partidelor de opozitie”.
Raluca Turcan a vorbit cu aceasta ocazie si despre prioritatile pe care opozitia le are in acest moment in fata cetatenilor romani. Liberala se refera in primul rand la “cercetarea erorilor din justitie in urma apararii infractorilor in ultimii doi ani si jumatate de catre cei de la PSD”.
Mandatul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a expirat in data de 6 mai, acesta ramand interimar la sefia institutiei pana la luarea unei decizii in acest sens.
Noile forte din opozitie surprind din nou si anunta un candidat comun pentru aceasta functie, si anume Péter Eckstein-Kovács. Fost consilier prezidential al lui Traian Basescu si fost ministru delegat pentru minoritatile nationale, Péter Eckstein-Kovács a demisionat in vara anului trecut din UDMR, acuzand formatiunea politica ca este in complicitate cu PSD - ALDE in demersul acestora de atacare a justitiei.
Conform informatiilor, Péter Eckstein-Kovács a fost nominalizat de USR pentru preluarea acestei functii, colegii din PNL si PMP exprimandu-si deja acordul!
Citeste si: Ce a castigat PSD din alegerile pe care tocmai le-a pierdut?
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si