STUDIU: Bucurestenii prefera fast-foodul, pe cand cei din celelalte orase mari restaurantul
studiubucurestenifast-foodrestauranteunilever
Bucurestenii prefera sa manance la fast-food, in timp ce romanii din celelalte orase mari prefera restaurantul, potrivit studiului "Out of Home Consumption Habits", realizat in luna martie de Unilever Food Solutions.
In orasele mari (cu peste 200.000 locuitori) din provincie, locuitorii cheltuiesc in medie 40 de lei pentru o masa la restaurant. Bucurestenii scot din buzunar intre 15 si 20 de lei atunci cand merg la cantine, fast-fooduri si shaormerii. Preferinta locuitorilor din capitala pentru fast-food poate fi explicata si prin faptul ca ritmul de viata este mai alert.
Studiul Unilever arata ca 28% dintre persoanele din mediul urban cu varste intre 18 si 64 de ani iau masa in oras cel putin o data la doua - trei luni.
In ceea ce priveste frecventa cu care romanii mananca in oras, 24% o fac de 2 - 3 ori pe saptamana, 42% o data la doua - trei saptamani si 34% cel mult o data pe luna.
Mancarurile preferate difera in functie de regiunea tarii. In sudul Romaniei, Muntenia, Banat si Transilvania, mancarurile preferate sunt pizza, fripturile, sandvisurile si shaorma. In Dobrogea este preferata mancarea chinezeasca, in Moldova ciorbele acre, iar in Oltenia si Maramures mancarurile mixte.