Poti evita acest lucru pentru afacerea ta, planificand toti pasii necesari pentru a ajunge la succesul mult visat. Indiferent de tipul de afacere pe care doresti sa-l incepi, punerea in practica a urmatoarelor sfaturi te poate ajuta sa ai o afacere de succes.
PRINCIPALELE SFATURI
Inceperea unei afaceri necesita o gandire analitica, o organizare determinata si o evidenta detaliata a tuturor pasilor pe care ii ai de facut.
Este important sa fii constient de concurenta afacerii tale si ca trebuie sa vii cu un plus de valoare pentru a-i putea depasi.
Trebuie sa fii constient ca aproape sigur vei ajunge sa lucrezi mai mult atunci cand o faci pentru tine decat atunci cand lucrai pentru altcineva, asa ca pregateste-te sa faci sacrificii in viata ta personala atunci cand iti infiintezi afacerea.
Furnizarea de servicii bune clientilor este cruciala pentru a-i fideliza si a creste afacerea.
NU incepe sa investesti inainte sa te decizi asupra unei idei de afaceri pe care doresti sa o incepi. Este important sa faci o afacere in domeniul in care esti bun si iti si place ceea ce faci.
Organizeaza-te
Pentru a obtine succes in orice tip de afacere trebuie sa fii organizat. Te va ajuta sa indeplinesti sarcinile zilnice si sa ramai la curent cu taskurile ramase de facut. O modalitate buna de a fi organizat este sa faci o lista de sarcini in fiecare zi, de preferat inainte de inceperea zilei urmatoare de lucru. Pe masura ce completezi fiecare task, verifica-l in lista si marcheaza-l ca incheiat. Facand acest lucru, te vei asigura ca nu uiti nimic important si ca iti vei indeplini toate sarcinile esentiale pentru supravietuirea afacerii. Poti incerca Trello - este un site pentru task management.
Fa proceduri si tine evidente
Toate companiile de succes fac proceduri detaliate si tin evidente. Procedand astfel, vei sti unde se afla afacerea din punct de vedere financiar si cu ce provocari potentiale te poti confrunta. Doar cunoasterea acestui lucru iti ofera timp pentru a crea strategii pentru a depasi acele provocari. In plus, procedurile ajuta la un workflow mult mai rapid si sunt de ajutor oricarui coleg nou venit in echipa, dar iti si salveaza o gramada de timp.
Analizeaza-ti concurenta
Competitia produce cele mai bune rezultate. Pentru a avea succes, nu te teme sa studiezi si sa inveti de la concurentii tai. La urma urmei, cu siguranta vei invata ceva de la ei si sa poti implementa in afacerea ta care sa te ajute sa stii cum sa faci bani si sa te dezvolti. Nimeni nu a reinventat roata. Asa ca inspira-te de la cei mai buni din domeniu si adapteaza pentru afacerea ta.
Intelege riscurile
Cheia succesului este asumarea riscurilor calculate pentru a ajuta afacerea sa creasca. O intrebare buna la care sa iti raspunzi este „Care este dezavantajul cel mai mare?”. Daca poti raspunde la aceasta intrebare, atunci stii care este cel mai rau scenariu. Aceste cunostinte iti vor permite sa iti asumi tipurile de riscuri calculate care pot genera recompense enorme. Stii vorba aia - cine nu risca nu castiga ;)
Fii creativ
Cauta intotdeauna modalitati noi de a-ti imbunatati rezultatele in afacere si de a te diferentia de concurenta. Recunoaste ca nu stii totul si fii deschisi la idei noi si la diferite abordari.
Ramai conectat tot timpul
Vechea zicala „Roma nu a fost construita intr-o zi” se aplica si aici. Doar pentru ca deschizi o afacere nu inseamna ca vei incepe imediat sa castigi bani. Este nevoie de timp ca oamenii sa stie cine esti, asa ca ramai concentrat pe atingerea obiectivelor tale pe termen scurt pentru a ajunge la rezultatul care se obtine, de cele mai multe ori, pe termen lung.
Pregateste-te sa faci sacrificii
Sa incepi o afacere este o munca grea, dar abia dupa ce deschizi usile munca ta tocmai a inceput cu adevarat. In multe cazuri, trebuie sa dedici mai mult timp decat daca ai fi lucrat pentru altcineva, ceea ce poate insemna ca vei petrece mai putin timp cu familia si prietenii pentru a avea succes. Nimeni nu s-a imbogatit peste noapte si probabil nu va fi nici cazul tau.
In loc de concluzie
Conform datelor statistice oferite de INSSE, aproximativ 20% din noile companii esueaza in primii doi ani de deschidere, 45% in primii cinci ani si 65% in primii 10 ani. Doar 25% din noile companii ajung la 15 ani sau mai mult.
Daca vrei sa fii printre cei 25%, atunci acorda o atentie riguroasa acestor sfaturi si nu te da batut.
Despre autor
Doru Pelivan - antreprenor de la varsta de 17 ani si marketer de 7 ani. In tot acest timp, a generat venituri de milioane de euro pentru numerosi autori consacrati si pentru alte modele de afaceri. A ajutat peste 300 de autori, traineri din diverse domenii, de la dezvoltare personala, business, marketing, fitness, psihologie si multe altele sa isi promoveze cu succes produsele educationale.
Ultimele NOUTATI
Cati bani ar trebui sa puna deoparte, pe an, o persoana la 40 de ani?
Pretul mediu pentru o garsoniera de doar 40mp in Bucuresti Se apropie de 75.000 de euro. Suntem in bula imobiliara?
Partenerii nostri
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Ministerul Muncii: Romania, felicitata pentru reforma sistemului public de pensii
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si