Ce rol are un site web de prezentare pentru o companie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce rol are un site web de prezentare pentru o companie
Ce rol are un site web de prezentare pentru o companie
de Redactia Manager la 02 Aug. 2019
Urmareste-ne pe Google News
web sitecsdesignwebsite

In ziua de azi traim in era vitezei, Internetul devenind astfel cea mai usoara modalitate de a intra in contact cu un numar foarte mare de informatii. O prezenta cat mai buna in online va insemna si un numar de strategii de marketing ce pot fi aplicate, astfel incat sa iesiti in evidenta. Prezenta in online inseamna si un website de prezentare cat mai bine pus la punct. In cazul in care nu stiti cu exactitate ce reprezinta un site de prezentare sau ce rol are acesta, trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri.

Ce reprezinta un website de prezentare?

Acest site are rolul de a crea imaginea unei companii sau a unei societati. El pune in evidenta aspectele definitorii ale acesteia. Expertii spun ca site-ul reprezinta o carte de vizita a afacerii in mediul online. Clientii folosesc aceasta carte de vizita pentru a gasi ceea ce-i intereseaza. Website-ul trebuie astfel sa fie cat mai bine realizat.

Momentul realizarii unui site de prezentare

Imediat ce v-ati decis sa investiti in imaginea companiei si v-ati hotarat sa dezvoltati un site web de prezentare, trebuie sa tineti cont de cativa pasi. In primul rand, este necesara o analiza a concurentei. Va veti face o idee cu privire la stilul care vi se potriveste. Puteti realiza o schita care sa contina elemente principale. In cadrul acestei schite se vor regasi multe alte elemente care sa se potriveasca in continutul acestuia.

Sectiunile unui website de prezentare

Un astfel de website are mai multe sectiuni. Aceste sectiuni ii ajuta pe potentialii clienti sa gaseasca informatia dorita. Ei vor sti cu ce va ocupati si vor sti ce decizie sa ia in privinta afacerii voastre.

Sectiunea „Despre Noi” nu trebuie sa aiba aceasta denumire, dar va trebui sa contina informatii usor de inteles. In aceasta sectiune, le puteti spune oamenilor cu ce va ocupati. Ei isi vor da astfel seama ca au accesat site-ul potrivit. Nu uitati sa includeti atat logoul, cat si sloganul. Aceste doua elemente sunt esentiale pentru imaginea voastra in online.

O alta sectiune de care sa va ocupati este cea de „Povestea noastra”. Aceasta sectiune trebuie sa se gaseasca pe orice website. Clientul trebuie sa va cunoasca motivatia si ce v-a determinat sa incepeti aceasta afacere.

Sectiunea de Produse sau/si servicii este si ea una importanta. Asigutati-va ca website-ul vostru nu este unul foarte aglomerat. Un website incarcat, nu face decat sa alunge vizitatorii. Includeti in website-ul vostru posibilitatea utilizatorilor de a cauta sau gasi un produs sau serviciu folosind functia de cautare. Nu uitati si de descrierea fiecarui produs in parte. Descrierile trebuie sa fie originale, clare si scurte. Trebuie sa prezentati oamenilor beneficiile oferite de produsele voastre.

Sectiunea de Blog este si ea una des intalnita pe site-uri. Acesta este locul unde puteti prezenta diverse informatii suplimentare despre evenimentele organizate sau evenimentele la care luati parte. De asemenea, in aceasta sectiune puteti prezenta si produsele sau serviciile voastre.

Sectiunea Testimoniale este prezenta pe toate site-urile de prezentare moderne. Aceasta sectiune este importanta pentru ca include parerea clientilor despre compania voastra. Aceasta sectiune prezinta mici review-uri cu privire la produsele pe care le oferiti.

Nu in ultimul rand, sectiunea Contact este si ea o sectiune foarte importanta. Rolul ei este de a-i ajuta pe clienti sa gaseasca usor o modalitate de a va contacta.

Elementele necesare in crearea unui site de prezentare

In dezvoltarea unui site de prezentare trebuie sa tina cont de urmatoarele elemente importante. Avand aceste elemente in vedere, veti putea obtine un site exact asa cum va doriti.

  1. Design personalizat

In ceea ce priveste designul, este mult mai bine sa aveti propriul vostru design. Nu copiati niciodata designul unei alte firme. Cu toate ca unele teme sunt foarte atractive, este mult mai important sa veniti cu ceva nou. Acest stil trebuie sa se potriveasca spectrului afacerii voastre. Nu uitati sa includeti si logo-ul, dar si sloganul vostru.

  1. Design adaptabil

Indiferent de dispozitivul de pe care este accesat site-ul, el trebuie sa arate, dar si sa ruleze cat mai bine. Designerul va trebui sa va prezinte atat varianta de desktop a site-ului, cat si cea pentru smartphone. In zilele noastre, oamenii petrec foarte mult timp navigand online direct de pe smartphone. Acesta este motivul pentru care smartphone-ul nu ar trebui neglijat.

  1. Performanta

In ceea ce priveste performanta, website-ul de prezentare pe care il detineti trebuie sa se incarce rapid. El va trebui astfel sa se incarce rapid, indiferent de numarul de vizitatori care il acceseaza. Asigurati-va ca nu va pica site-ul. Daca site-ul pica, atunci este o dovada de lipsa de profesionalism. Utilizatorii nu se vor intoarce pe un astfel de site. Traim in era vitezei, deci oamenii isi pot pierde foarte rapid rabdarea.

Rolul site-ului de prezentare

Un site de prezentare este util din multe puncte de vedere.

  • Extinderea prezentei in online

Acest lucru este unul universal valabil, fie ca vorbim despre un magazin online sau un mediu de prezentare. Prin intermediul unui site, o companie isi mareste astfel perspectiva. Ea reuseste sa acceseze un numar mai mare de potentiali clienti. Se poate trece de la o prezenta locala, la una internationala. Afacerea voastra va deveni disponibila 24 de ore din 24 prin intermediul internetului.

  • Unealta puternica

Site-ul vostru va deveni o unealta puternica, atat in domeniul publicitatii, cat si in cel de branding sau marketing. Oamenii petrec un timp cat mai lung in mediul online. Presa scrisa migreaza si ea catre mediul virtual. Multe persoane prefera sa urmareasca filme pe calculator, fara a fi intrerupte de reclame. Un site reuseste astfel sa aduca orice companie mai aproape de utilizatori.

  • Vitrina de prezentare a produselor

Un lucru este clar si anume ca site-ul nu reprezinta doar un set de imagini si text. Acesta este util, el oferind accesul atat de facil catre informatiile pertinente. E greu sa stiti ce isi doreste consumatorul. Unele persoane cauta liste de preturi, iar altele isi doresc datele de contact. Indiferent de nevoile individuale, site-ul poate oferi fiecaruia toate aceste informatii foarte usor si rapid.

  • Dezvoltarea naturala a afacerii

Punerea la punct a site-ului va va ajuta sa va dezvoltati mai usor afacerea. O firma inclinata catre evolutie, va reusi sa iasa in evidenta. Ideea este ca aparitia online nu vizeaza doar clientii. Ea vizeaza astfel si potentialii parteneri sau colaboratori. Un site web bine pus la punct este astfel un liant perfect pentru un mediu de afaceri competitiv. Relatiile, dar si conexiunile joaca un rol foarte important pentru succes. Internetul va va ajuta astfel sa ajungeti sa descoperiti noi colaborari.

  • Vine in intampinarea nevoilor clientului

Suportul tehnic poate fi realizat in asa fel incat sa asiste in permanenta clientul. Cllientul va putea beneficia de sectiunea de intrebari si raspunsuri pentru a afla ceea ce cauta. Veti putea avea parte chiar si de un flux de noi cumparatori care sa va descopere afacerea. Un site web are avantajul oferirii unui potential nemarginit de a ajunge la noi clienti.

Concluzii

Apeleaza chiar acum la specialisti in servicii de creare site-uri web. O prezenta in online este un mod accesibil de a ajunge in contact cu clientii vostri. Veti putea intra in contact chiar si cu diversi colaboratori sau parteneri inaccesibili in offline. Crearea unui site web mai reprezinta si o importanta unealta de marketing, dar si de branding sau publicitate.

Un antreprenor poate sa ofere mai mult clientilor, avand la dispozitie un website de calitate. El le va putea oferi acestora optiunea de galerii foto pentru a examina mai bine produsul. De asemenea, platile se vor putea face si online. Un site web ofera astfel o multime de avantaje greu de obtinut prin orice alte mijloace.


 


Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x