Ies la iveala detalii socane despre CRIMELE IN SERIE din Caracal. Apar noi victime

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ies la iveala detalii socane despre CRIMELE IN SERIE din Caracal. Apar noi victime Ies la iveala detalii socane despre CRIMELE IN SERIE din Caracal. Apar noi victime
de Magda Florea la 26 Iul. 2019
Urmareste-ne pe Google News
crime caracalcrimele de la caracalcriminal in seriegheorghe dinca

Ies la iveala detalii socante despre presupusul criminal in serie din Caracal. Exista suspiciuni rezonabile conform carora barbatul nu ar fi ucis doar cele doua adolescente din Caracal, ci si o tarana in varsta de 19 ani, vecina cu el.

Cazul Alexandrei Macesanu - ultima victima

 

Miercuri, Alexandrei Macesanu, o adolescenta de 14 ani din Caracal, s-a urcat in masina unui barbat de 65 de ani, care a luat-o "la ocazie". Din acel moment, a inceput cosmarul pentru fata.
 
Joi dimineata, Alexandra Macesanu, o fata de 14 ani din comuna Dobrosloveni, se afla la liceul din Caracal la care invata. La intoarcere, Alexandra s-a urcat intr-o masina la ocazie. Tanara a avut atat de multa stapanire de sine incat si-a inchis telefonul mobil cand a vazut ca este in pericol, din dorinta de a-i conserva bateria si a putea suna dupa ajutor, cand va prinde ocazia. Si a prins ocazia. De trei ori, adolescenta a sunat la 112. 
 
Vazand ca nu o mai pot contacta, parintii Alexandrei au depus plangere la politie.
 
 O zi mai tarziu, joi, la ora 11:00, chiar adolescenta a sunat la numarul de urgenta 112 pentru a cere ajutor. 
 
"Minora a sunat la 112 ieri, in jurul orei 11:00. STS a furnizat o zona si trei adrese. Colegii mei de la IPJ Olt au efectuat perchezitii la cele trei adrese, dar nu au gasit nici minora, nici alte mijloace materiale. Ulterior, colegii din cadrul serviciului de Operatiuni Speciale al Politiei Romane au desfasurat activitati specifice, coroborate cu activitatile de cercetare ale colegilor din cadrul IPJ Olt, care au dus la razia efectuata azi dimineata, la ora 6:00. Acolo a fost descoperit un butoi cu ramasite ce par a fi de natura umana si par a proveni de la doua persoane”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Georgian Dragan, pentru Republica.

Politia nu a oferit, momentan, un punct de vedere cu privire la starea medicala a Alexandrei, daca a fost sau nu gasita in viata.
 

Iata desfasurarea convorbirilor telefonice, transmisa de STS:

 

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

 
11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Politiei
 
11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112
 
11:06:55: dispecerul Politiei a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind in convorbire;
 

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

 
11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Politiei
 
11:07:53: dispecerul Politiei a preluat apelul, fiind in legatura directa cu apelanta;

Pe timpul discutiei cu dispecerul de la Politie, apelanta nu a reusit sa furnizeze date privind adresa/locatia in care se afla, dar a furnizat o adresa de pe o carte de vizita pe care o gasise in locatia in care se afla. Apelanta a mentionat ca nu stie daca adresa de pe cartea de vizita este cea in care se afla la momentul apelului.
 

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

 
11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Politiei
 
11:12:51: : dispecerul Politiei a preluat apelul, fiind in legatura directa cu apelanta;

Ulterior, pentru a obtine informatii suplimentare referitor la locul in care se afla apelanta, operatorul 112 a incercat de noua ori sa reapeleze numarul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrand mesageria vocala.

Surse din ancheta spun ca fata ar fi oferit indicii despre locul unde se afla. Adolescenta a spus ca se afla intr-o casa mare, cu iarba in curte, care are un service auto si doi caini lupi. In timpul convorbirii, barbatul i-ar fi luat telefonul, si ar fi avut un dialog cu aceasta:

"Cu cine vorbesti? -ar fi spus barbatul
"-Lasa-ma ca ma omori, Lasa-ma ca ma omori" -ar fi spus tanara.

Dupa 19 ore de la primul apel, politia a gasit casa presupusului criminal in serie. Cum explica STS?

 
Serviciul de Telecomunicatii Speciale precizeaza intr-un comunicat ca Alexandra a dat trei apeluri la 112, intr-un interval de 7 minute, dar ca "STS nu identifica locul telefonului si nici celula operatorului de telefonie prin care se efectueaza apelul. Toate aceste informatii sunt furnizate de catre furnizorul retelei publice mobile de telefonie la initierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc si sunt disponibile la nivelul operatorilor si dispecerilor implicati in gestionarea cazului.”
 
"La fiecare din cele trei apeluri, informatia de localizare primara a fost disponibila la nivelul Dispeceratului de Politie, fiind transmisa de catre furnizorul retelei publice mobile de telefonie la initierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celula (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Aceasta informatie de localizare primara a fost preluata de sistemele informatice SNUAU si pusa la dispozitia operatorilor 112 si dispecerului Politiei, in sistemul informatic GIS, asa cum a fost primita, pe timpul procesarii apelului.

Dupa 19 ore de la primul apel, politia a gasit casa presupusului criminal in serie. Cum explica politia?


Politia pare a plasa vina pe STS, care ar fi furnizat trei adrese gresite, unde politistii au descins, fara succes. Mai mult decat atat, o sursa din ancheta a declarat pentru Adevarul ca politia ar fi ajuns la casa suspectului inca de la ora 4 dimineata, cand vecinii spun ca se mai auzeau inca tipete de ajutor. Victima ar fi strigat atunci "Lasa-ma ca ma omori". 
 
Politia a bajbait, insa, in jurul casei presupusului criminal, pe motiv ca nu avea mandat de perchezitie. Abia la ora 06:00, vineri dimineata, politia intra pe proprietatea pe care se presupune ca ar fi avut loc mai multe crime.
 
„Dupa telefon au venit la adresa, dar nu a intrat absolut nimeni, pentru ca dimineata la ora 4.00 se auzea – «Lasa-ma, ca ma omori! Lasa-ma, ca ma omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de politie si s-au plimbat pe strada prin fata curtii pana la ora 6,00. La ora 6,00 au intrat in curte pentru ca atunci au obtinut mandat de perchezitie. Alexandra le-a spus la telefon ca este fata rapita cand astepta o masina de ocazie“, a declarat sursa citata pentru Adevarul

Contactat de Republica, purtatorul de cuvant al Politiei Romane afirma ca nu are aceasta informatie si nu poate oferi detalii pe acest subiect. "Cercetarile sunt in curs”, a spus oficialul Politiei Romane.

Nu cunostea politia legea?


Politia a asteptat 2 ore in fata casei in care agoniza victima.

Desi ar fi ajuns la ora 4 dimineata la locuinta presupusului criminal, politia nu a intervenit, pe motiv ca nu avea mandat de perchezitie. Chiar daca patrula de politie era insotita de un procuror, nu au intervenit. Intr-adevar, legislatia prevede ca descinderi nu se fac mai devreme de ora 06:00, insa LEGISLATIA PREVEDE EXCEPTII. Atunci cand exista suspiciuni rezonabile ca este pusa in pericol viata unei persoane, organele de forta ale statului AU VOIE sa intervina si sa patrunda pe proprietatea privata FARA MANDAT.


Cazul Mihaela Luiza Melencu sau Lulu

 
Mihaela Luiza Melencu ar fi prima victima a mecanicului auto, suspectat de crime in serie. Modul de operare este acelasi, varsta tinerei, similara cu cea a ultimei victime, tot o adolescenta, tot o copila fara aparare care astepta o masina "la ocazie".
 
Pe 14 aprilie, fata de 19 ani a plecat de acasa, din comuna Diosti, catre Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat. La intoarcere, Mihaela Luiza a luat o masina la ocazie, iar de atunci nu a mai fost vazuta.
 
Politistii au descoperit vineri de dimineata oase si haine in casa celui care le-a luat la ocazie, conform unor surse din ancheta. 
 
Surse din ancheta dezvaluie si faptul ca ar fi fost descoprite arme ale posibilelor crime, in beciul casei. De asemenea, exista informatii conform carora suspectul si-ar fi transat victimele si le-ar fi ars cu o substanta toxica.

Despre aceasta tanara politia nu a oferit detalii conform caroa ar fi fost gasita la adresa suspectului, insa exista suspiciunea ca si aceasta tanara a avut acelasi destin ca al Alexandrei.
 

Apare o noua posibila victima


Se pare ca sirul crimelor ar fi mai lung. O vecina a presupusului criminal a povestit pentru Digi24 ca in urma cu 2 ani, fiica ei, care pe atunci avea 19 ani, a fost luata de barbat in masina si, in loc sa o duca direct acasa, asa cum i-a cerut, a dus-o pe drumuri ocolitoare. Fata s-a speriat si i-a cerut lui Gheorghe Dinca sa fie dusa acasa, lucru care s-a intamplat intr-un final.
 
Vazand tragediile celor doua fete, femeia crede acum ca si fiica sa a avut aceeasi soarta, gasindu-si sfarsitul in mainile barbatului.

Cine este Gheorghe Dinca?


 Gheorghe Dinca, suspectul principal in cazurile de crima, este cercetat intr-un dosar de trafic de persoane, in care este un cerc mai mare de suspecti.
 
Procurorul general a afirmat ca initial cercetarea a fost inceputa de o alta unitate de Parchet, dupa care a fost declinata catre DIICOT. Conform lui Bogdan Licu si dosarul referitor la disparitia adolescentei de 15 ani ar putea fi preluat tot de DIICOT.
 
Barbatul locuieste singur, desi avea trei copii, doi baieti si o fata. Fata locuieste in Timisoara, iar cei doi baieti si sotia, in Italia. Sotia s-a despartit de el din cauza ca era violent, spun vecinii. 

Suspectul se ocupa cu vanzarea diverselor bunuri prin targuri.
 
"Isi luase de curand o duba, se ocupa cu targurile, cumpara dintr-o parte si vindea in alta: pasari, porumbei, ce-i cadea la mana ieftin, cumpara si vindea in alte targuri“, spune un vecin.
 
Viorica Stoian, o fosta angajata a presupusului criminal din Caracal, care a fost bucatareasa acesutia timp de trei luni, a dezvaluit detalii despre viata si casa acestuia. Femeia nu are cuvinte de lauda despre fostul ei angajator. 
 
"Mi-a spus ca imi da o suma de bani sa ma culc cu el, iar cand am auzit am plecat acasa. Nu am mai lucrat. Trei luni de zile am lucrat la el, acolo sus. In casa e mizerie. Fierbea la caini, avea caini multi. Sotul meu i-a facut un gard inalt. Are un gard de 3-4 metri, din boltari”,  a declarat Viorica Stoian. Femeia a mai spus ca si ea a fost luata la ocazie de suspect. „Da, lua oameni la ocazie. Pe mine m-a dus cu butelia, fara frica, fara nimic, fara sa stiu. Deci am luat butelia, m-am suit la el in masina si am mers sa incarc butelia.”, a mai povestit Viorica Stoian, potrivit stiripesurse.ro

 

Primele demiteri din functii

 

Seful Politiei Romane, chestorul Ioan Buda, a anuntat, vineri, ca l-a destituit din functie pe inspectorul sef adjunct al IPJ Olt, Nicolae Eugen Alexe, in cazul posibilului criminal in serie din Caracal. 

Seful Politiei Romane a fost demis si schimbat cu adjunctul sau. Ministrul de Interne: Florian Dragnea il va inlocui pe chestorul Ioan Buda

 

Premierul Viorica Dancila a cerut, vineri seara, demisia sefului Politiei Romane, Ion Buda, in urma neregulilor care au iesit la iveala in cazul crimei de la Caracal

 
"E o tragedie cumplita care pe mine m-a marcat profund. E imperativ sa se faca lumina in acest caz, iar cei care au gresit sa plateasca. Vreau sa cer demisia sefului Politiei Romane, Ioan Buda, a prefectului judetului Olt, a sefului Inspectoratului Judetean. Cred ca trebuie sa-si dea demisia de la cel mai inalt nivel pana la ultimul responsabil. Cred ca trebuie o analiza riguroasa a responsabilitatilor STS in acest caz. Trebuie ca domnul Iohannis sa faca o analiza, toti trebuie sa o facem si sa luam decizii stricte”, a declarat Viorica Dancila la Antena 3.

Seful Politiei Romane a fost demis si schimbat cu adjunctul sau. Ministrul de Interne: Florian Dragnea il va inlocui pe chestorul Ioan Buda.
 

Klaus Iohannis, revoltat de crimele de la Caracal

 
Presedintele Klaus Iohannis a reactionat in urma cazului grav inregistrat la Caracal si va solicita in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc marti, 30 iulie.
 
"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, este profund indurerat de tragedia petrecuta la Caracal si este revoltat de faptul ca, din cauza unor disfunctionalitati, autoritatile responsabile nu au reusit sa salveze o adolescenta care si a pierdut viata in conditii dramatice. Circumstantele in care a actionat criminalul trebuie clarificate de urgenta.
 
Presedintele Romaniei va solicita in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc marti, 30 iulie a.c., o ancheta completa privind modul in care a actionat in acest caz fiecare institutie responsabila.
 
In situatia in care se va dovedi ca s-au luat masuri gresite sau cu intarziere, vinovatii vor trebui aspru sanctionati.
 
De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu sa fie rapid rezolvate pentru ca siguranta cetateanului trebuie sa fie garantata de institutiile statului”, se precizeaza intr-un comunicat al Aministratiei Prezidentiale.


 

Reactia ministrului de Interne la posibilele crime in serie din Caracal: "Un caz cutremurator”

 
"Este prematur sa ma pronunt acum cu privire la felul cum a fost gestionat apelul la 112 sau cum s-a facut localizarea telefonului, dar evident toate aceste lucruri trebuie clarificate. Daca intr-adevar se dovedeste ca au fost intarzieri in modalitatea de interventie, cine este vinovat trebuie sa plateasca, indiferent ca este de la Politie sau de la STS”, a spus Moga.
 
"Am solicitat comenzii Politiei Romane sa aloce toate resursele in acest caz pentru elucidarea cu celeritate a tuturor aspectelor. Deja, conducerea Politiei Romane a trimis specialisti de la Institutul National de Criminalistica si de la Sectia de Investigatii Criminale la Caracal pentru a acorda sprijin politistilor de acolo. Solicit Politiei Romane sa comunice permanent pe aceasta situatie”, a mai spus ministrul.


Declaratie de presa de ultima ora de la Biroul de presa STS. Vineri, ora 22:40

Vineri seara, la ora 22:40, STS a transmis urmatoarele:
 
"Doresc sa transmit, in primul rand, in numele intregului colectiv al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, condoleante familiilor pentru pierderea suferita. Va asiguram ca, pentru bunul mers al anchetei, neclintit, punem la dispozitia organelor competente absolut toate documentele, inregistrarile si materialele necesare pentru aflarea adevarului.
 
Doresc sa va informez ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale a pus deja la dispozitia Parchetului de pe langa Tribunalul Olt toate documentele si inregistrarile solicitate pentru efectuarea cercetarilor in acest caz.
 
In conformitate cu OUG nr. 34/2008 aprobata prin Legea nr. 160/2008, STS opereaza centrele unice pentru apeluri de urgenta cu personal propriu, 24 din 24.
 
Operatorii 112 ai STS transfera apelurile de urgenta catre dispecerii agentiilor de interventie. Prin agentie de interventie se intelege: Ambulanta, SMURD, Politie, Jandarmerie, alte servicii publice profesioniste sau voluntare, in functie de urgenta reclamata.
 
STS nu are atributii sau responsabilitati care privesc realizarea interventiei.
 
In cazul apelului 112 in discutie, cele 3 apeluri primite in Centrul Unic pentru Apeluri de Urgenta Slatina au fost transferate catre Dispeceratul Politiei Slatina, acestea avand o durata de 45 de secunde, 2 minute 20 de secunde si 1 minut 38 de secunde.
 
Informatia de localizare primara in cadrul 112 este reglementata de catre ANCOM, prin decizia nr. 1023/2008 atat ca format, cat si continut. Nu necesita nicio prelucrare suplimentara din partea STS, cu exceptia afisarii zonei transmise de operator in aplicatia 112.
 
In conformitate cu prevederile articolului 10 din OUG nr. 34, STS a procedat corect, fara nicio abatere, in spiritul si litera legii, indeplinind urmatoarele atributii:
- in data de 25 iulie am primit si inregistrat automat 3 apeluri de urgenta care au fost localizate asa cum prevede ordonanta, pe cat a fost posibil;
- am transmis operativ cazul la Dispeceratul Politiei Slatina, transferul realizandu-se conform indexului: lipsire de libertate;
- am inregistrat datele privind evolutia evenimentului;
- am centralizat, stocat si pus la dispozitia autoritatii competente, in speta Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, toate datele asociate acestui caz.
 
Garantam ca sunt respectate in permanenta prevederile referitoare la protectia datele cu caracter personal si la functionarea continua a Serviciului 112. Fata de referirile la localizarea defectuasa a apelului precizam, inca o data, ca informatiile de localizare primara sunt primite in mod automat de la operatorul de telefonie mobila, fiind afisate fara nicio prelucrare suplimentara in aplicatia 112.
 
In cel de-al doilea comunicat de presa se poate observa ca locul unde a fost gasita victima este la limita ariei de localizare primara, in cazul primului si celui de-al treilea apel, iar aria de localizare primara in cazul celui de al doilea apel este diferita, ca urmare a schimbarii in mod automat a celulei operatorului de catre terminalul telefonic al apelantului.
 
Totodata, dorim sa va comunicam ca STS, in calitate de administrator al SNUAU 112, a avut si are o preocupare constanta pentru modernizarea infrastructurii acestuia, cat si pentru imbunatatirea localizarii apelurilor provenite din retelele mobile.
 
In acest sens, exista in derulare procedura de modernizare a infrastructurii Sistemului 112 utilizandu-se finantare din fonduri europene, unul dintre obiective fiind si imbunatatirea facilitatilor de localizare la momentul apelului 112.
 
Pana la implementarea noului proiect, cu scopul imbunatatirii localizarii, STS a dezvoltat si, incepand cu data de 15 februarie, a lansat gratuit aplicatia Apel 112, care permite transmiterea coordonatelor geografice ale terminalului mobil. De la momentul lansarii si pana in prezent, au fost receptionate un numar de 409 apeluri prin intermediul aplicatiei, acesta demonstrandu-si utilitatea in toate aceste cazuri.
 
Acuratetea aplicatiei este de ordinul metrilor sau zecilor de metri.
 
Pana astazi s-au inregistrat 32.186 descarcari ale aplicatiei.
 
Ancheta Parchetului de pe langa Tribunalul Olt este in desfasurare si va asiguram ca vom furniza toate detaliile despre acest caz pentru aflarea adevarului.
 
Biroul de presa al STS".
 
Citeste despre: Crimele din Caracal: Incompetenta ucide, din nou. O lectie pentru Politia Romana: Nu exista nuante de alb si negru atunci cand auzi strigate de ajutor 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri
Economie

HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri

today26 Apr. 2024
Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum
Business

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum

today26 Apr. 2024
Ce sunt monedele de aur de investitii?
Life Style

Ce sunt monedele de aur de investitii?

today26 Apr. 2024
Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum
Business

Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum

today26 Apr. 2024
Ce sunt monedele de aur de investitii?
Life Style

Ce sunt monedele de aur de investitii?

today26 Apr. 2024
Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x