Potrivit sefului CNCAV, in tara noastra s-au pierdut pana acum 2.273, ceea ce reprezinta 0,2% din totalul dozelor utilizate.
'Este mult, practic, sub ceea ce noi ne-am asumat 0,5% si, respectiv, daca stim foarte bine, 10% conform Hotararii de Guvern. Din punctul de vedere al gestionarii dozelor, noi am considerat o limita de circa 0,5% in care am putea sa ne incadram ca numar de doze pierdute, pentru ca se pot intampla anumite incidente care compromit lantul de frig si pot, evident, sa invalideze un numar mare de doze'', a explicat oficialul CNCAV.
''Din acest punct de vedere, atentia noastra e una cat se poate de buna si, in baza procedurilor si instructiunilor, incercam sa reducem la minimul posibil riscul de a se intampla asemenea evenimente, dar evident ca acest risc nu poate sa fie 0”, a completat presedintele CNCAV.
In cadrul conferintei de presa, medicul a vorbit si despre durata raspunsului imun, la pacientii carora li s-au administrat cele trei doze disponibile in statele membre ale Uniunii Europene.
Un alt subiect atins de seful CNCAV a fost cel al persoanelor vaccinate cu prima doza, dar care s-au reinfectat cu noul coronavirus.
Despre aceste ultime aspecte dezbatute de seful CNCAV, aveti detalii aici: Din 700.000 de romani vaccinati, aprope 3.600 au facut din nou Covid
Foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si