MADR va gazdui un nou targ al producatorilor traditionali intre 19 - 20 iulie
targmadrplacintelemnproducatori traditionalicapsuni
In perioada 19 - 20 iulie 2014, intre orele 9:00 si 18:00, curtea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va gazdui un nou targ al producatorilor de produse traditionale si ecologice. Evenimentul isi propune sa prezinte obiceiuri si sa promoveze produsele de calitate, reprezentative pentru toate zonele Romaniei, dar in mod special pentru zona Moldovei, sub denumirea "Moldova lui Stefan in Bucuresti, obiceiuri si traditii stramosesti!". Astfel, au confirmat prezenta la aceasta editie producatori din Galati, Vrancea, Bacau, Iasi, Suceava, Botosani, Neamt, Vaslui. Pe langa cei din zona Moldovei, vor mai fi prezenti si producatori din judetele Arges, Brasov, Bihor, Buzau, Sibiu, Dolj, Ilfov, Prahova, Dambovita.
Astfel, printre produsele care se vor regasi la targul din 19 si 20 iulie se afla: legume si fructe de sezon: dovlecei, rosii, castraveti, ardei, ceapa, pastai, verdeturi, vinete, caise, piersici, pepeni, visine; Magiun de Prune Topoloveni, precum si toata gama ”Topoloveana” – dulceata de afine, caise, capsuni, catina, cirese negre, coacaze, visine, precum si zacusca de ciuperci si vinete; produse din carne si lapte din regiunea Covurluiului; pastrav afumat in cobza de brad Doftana; produse din carne din zona Plescoi; paine traditionala batuta pe vatra din Ardeal; branzeturi de la Bran; miere; branzeturi si produse lactate din zona Vlasinesti, judetul Botosani.
De asemenea, se vor regasi produse lactate proaspete si din carne din comuna Sipote, judetul Iasi, - carnati traditionali de Sipote, lapte batut, cascaval Sipote, branza de vaci - dar si din alte zone ale Iasiului: salam de casa de Dancu, pastrama de vita de Dancu, cotlet de porc afumat, pastrama de porc afumata de Dancu, etc.
Din judetul Bacau vor fi aduse urmatoarele produse: sirop din mugur de brad, bors de putina, dulceata de zmeura, dulceata de afine, dulceata de mure, dulceata de capsuni, zacusca.
Producatorii din Suceava vor fi prezenti cu chisca Baciu, muschi haiducesc Baciu, carnati boieresti Baciu, costita hituita Baciu, muschi copt in jar Baciu, jambon taranesc Baciu, toba Baciu, cozonac Bujor si suc natural de mere.
Faimoasele placinte moldovenesti ”poale-n brau”, din Botosani vor intregi, de asemenea, tabloul unui colt din indragita Moldova, chiar in centrul capitalei.
Obiecte traditionale din lemn, prelucrate manual vor fi realizate de priceputi mesteri populari si vor fi prezentate la aceasta editie a targului.