Sinteza Saptamanii: Cresc preturile la tigari, alcool si electricitate, iar datoriile fiscale s-ar putea prescrie mai repede

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: Cresc preturile la tigari, alcool si electricitate, iar datoriile fiscale s-ar putea prescrie mai repede
Sinteza Saptamanii: Cresc preturile la tigari, alcool si electricitate, iar datoriile fiscale s-ar putea prescrie mai repede
de Magda Florea la 26 Oct. 2018
Urmareste-ne pe Google News
sinteza saptamaniimodificari legislativeanafpreturi bucurestidatorii fiscaleinternet

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Ministrul de Finante ia in calcul posibilitatea reducerii perioadei de prescriptie a datoriilor fiscale, Eugen Teodorovici anuntand ca va face o propunere astfel incat termenul sa scada de la 5 ani, la 2 ani.
 
Citeste despre reducerea perioadei de prescriptie a datoriilor fiscale

Respinsa initial, Legea privind combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului a trecut de Camera Deputatilor, dupa ce PSD-ul a propus reluarea votului, invocand faptul ca unii parlamentari nu si-au exprimat votul, desi erau prezenti in sala.
 
Citeste despre Legea privind combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus in dezbatere publica un proiect de Ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligatiilor de plata stabilite prin Decizia de impunere privind CASS datorata de persoanele fizice potrivit art.180 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal precum si pentru aprobarea modelului si continutului formularului Notificare privind incetarea obligatiilor de plata stabilite prin Decizia de impunere privind contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice potrivit art.180 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal. Toodata, pe site-ul institutiei, la rubrica Proiecte de acte normative puse in dezbatere publica au fost publicate Anexele ordinului, dar si Referatul de aprobare.
 
 
Legea offshore a fost adoptata de camera deputatilor, ca for decizional, cu 170 de voturi pentru, 3 impotriva si o abtinere. Noutatea consta in reintroducerea clauzei de stabilitate a regimului fiscal al exploatarilor de gaze naturale din Marea Neagra pe toata perioada de derulare a acordurilor petroliere.
 
Citeste despre Legea offshore 

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei. Proiectul prevede, implicit, modificarea art. 7 pct. 15 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (care se refera la definitia francizei).
 

A intrat in vigoare Legea nr. 192/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, potrivit careia persoanele care refuza un loc de munca sau care nu vor sa participe la serviciile de stimulare a ocuparii fortei de munca pierd ajutorul de la stat.
 

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) anunta ca a fost lansat Registrului electronic de evidenta a contractelor de internship, toate organizatiile gazda avand obligatia inregistrarii lor in portalul dedicat.
 
Citeste despre Registrului electronic de evidenta a contractelor de internship

Premierul Viorica Dancila si ministrii Lia Olguta Vasilescu si Eugen Teodorovici s-au intalnit in data de 23 octombrie 2018, la Palatul Victoria, cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, carora le-a fost prezentat proiectul de Hotarare de Guvern privind cresterea salariului minim brut garantat in plata pe economie: 2080 de lei/luna, ceea ce inseamna o crestere neta cu 100 de lei fata de actualul.
 

Anuntarea faptului ca salariul minim pe economie ar putea creste chiar incepand cu 1 noimebrie 2018 a creat multa valva in mediul de afaceri. Asa se face ca Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a reactionat la anunturile facute chiar de Lia Olguta Vasilescu, ministrul muncii.
 
 
Pe perioada sarcinii femeia insarcinata are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, fara ca salariul sa ii fie afectat. Pentru a beneficia de reducerea programului de lucru aveti nevoie de o recomandare de la medicul de familie, care sa confirme faptul ca nu puteti munci opt ore.
 

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a anuntat sambata, pe contul de Facebook, ca salariul minim pe economie creste de la 1 noiembrie anul acesta, si nu de la 1 ianuarie 2019, cum se anuntase initial.  Totodata, salariul minim va fi diferentiat in functie de studii sau vechime: 2.080 lei salariul minim brut pe tara si 2.350 lei salariul minim pentru angajatii cu studii superioare sau pentru angajatii cu 15 ani vechime.
 
Citeste despre majorarea salariului minim brut

In Monitorul Oficial nr. 728 s-a publicat ORDONANTA GUVERNULUI Nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, care a intrat in vigoare la 2 septembrie 2018.
 

Din buletinul ANAF nr. 41 reiese ca a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 875 din 17 octombrie 2018 Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2346/2018. Acesta face referire la aprobarea Instructiunilor privind depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile utilizand aplicatia EMCSRO STOCURI.
 

ANAF a publicat la rubrica de “Transparenta decizionala” proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligatiilor de plata stabilite prin Decizia de impunere privind contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice potrivit art.180 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal, precum si pentru aprobarea modelului si continutului formularului Notificare privind incetarea obligatiilor de plata stabilite prin Decizia de impunere privind contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice potrivit art.180 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal.
 
Mai multi senatori apartinand grupului parlamentar PMP au initiati un proiect de lege prin care se stabileste construirea unei noi retele de drumuri rutiere de mare viteza sub numele de Autostrada Estului.
 
Citeste despre Autostrada Estului
 
Actiunea de evaluare a angajatilor este obligatorie din 2011, insa noutatile de anul acesta aduc amenzi de pana la 10.000 de lei.
 
Citeste despre actiunea de evaluare a angajatilor

Raportul privind modificarile la Codul penal si Codul de procedura penala a fost publicat de Comisia de la Venetia.
 

Statul roman, prin Trezorerie, va ajuta parintii sa economiseasca pentru copii printr-o noua OUG pentru programul gROwth.
 
Citeste despre programul gROwth

Daca ai un abonament la internet pe numele tau, atunci trebuie sa stii ca titularul este vinovat de ilegalitatile comise de alta persoana.
 

Un tanar batut de un echipaj de Politie din Bistrita a obtinut condamnarea Romaniei la CEDO, recunoscandu-i-se nevinovatia si primind chiar si despagubiri materiale.
 
Citeste despre sentinta CEDO

Judecatorul care a preluat dosarul de la Valeriu Terceanu dupa pensionarea acestuia a spus ferm ca dosarul Colectiv va continua si nu se va relua de la zero.
 
Citeste despre dosarul Colectiv 

Ministrul Justitiei a revenit din concediu si anunta in conferinta de presa ca prin raportul de 63 de pagini recomanda REVOCAREA din functie a procurorului general, Augustin Lazar.
 
Parlamentul va decide asupra unui proiect de lege prin care romanii din Diaspora vor putea vota prin intermediul unei aplicatii, introducandu-se astfel dreptul de vot electronic in Romania.
 

Liberalizarea onorariilor notarilor este acum cu un pas mai aproape de realitate, dupa ce Ordinul nr. 3926/C/2018 a fost publicat in Monitorul Oficial.
 
Curtea Constitutionala a admis, joi, cateva dintre sesizarile formulate de presedintele Iohannis, ICCJ, PNL, PMP si USR privind modificarile votate de PSD-ALDE pentru Codul penal.
 
 
Accizele vor creste din 2019 astfel crescand preturile la carburanti, tigari, alcool si electricitate.
 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala va emite un nou Ordin prin care se va aproba o noua Procedura de inregistrare a contractelor de chirie la ANAF. 
 
 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x