Sinteza Saptamanii: UMDR vrea un nou Cod administrativ, cazierul fiscal online si poprirea electronica, gata pana la final de an

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: UMDR vrea un nou Cod administrativ, cazierul fiscal online si poprirea electronica, gata pana la final de an
Sinteza Saptamanii: UMDR vrea un nou Cod administrativ, cazierul fiscal online si poprirea electronica, gata pana la final de an
de Magda Florea la 01 Nov. 2019
Urmareste-ne pe Google News
modificari legislativecazier fiscalpoprire electronicasanctiuniamenzideclaratii fiscalecontributii socialecod administrativudmrdan barnagunoiimpozitcheltuieli

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Eugen Teodorovici, ministrul demis al Finantelor Publice, a declarat joi, la Oradea, ca pana la sfarsitul anului cazierul fiscal va fi publicat pe site-ul ANAF si ca va functiona si poprirea electronica.
 
Citeste despre cazierul fiscal si poprirea electronica
 
BNS (Blocul National Sindical) a cerut joi, 28 octombrie 2019, in cadrul sedintei Consiliului National Tripartit, ca salariul minim pe economie sa fie majorat la 2495 lei, fiind astfel peste propunerea Guvernului PSD – 2.262 de lei brut.
 
Citeste despre majorarea salariului minim

Firmele care le platesc salariatilor cursuri de conducere defensiva, o pregatire speciala auto conceputa pentru prevenirea accidentelor rutiere, isi vor putea deduce din impozit cheltuielile respective, potrivit unei initiative legislative inregistrata la Senat.
 
Citeste despre deducerea din impozit a cheltuielilor pentru cursuri de conducere

Instanta a decis ca gradatia de merit sa ia in calcul la salarizarea in regim de plata cu ora si trebuie platita, chiar daca aceasta nu mai este cuprinsa intre sporurile aplicate la salariul de baza. Lupta are, insa, doua episoade.
 
Citeste despre Gradatia de merit se ia in calcul si se plateste

Tribunalul Uniunii Europene (TUE) arata ca arhicunocutul Cub Rubik nu poate fi inregistrat ca marca a Uniunii Europene (UE).
 

Curtea de Apel Brasov a hotarat ca vanatoare de ciocarlie sa fie oprita, in urma unui proces intentat de catre AACA.
 

Conducerea Societatii Romane de Televiziune (SRTV) a fost actionata in judecata pentru ca nu isi protejeaza angajatii de radiatii. Institutia a refuzat sa prezinte rezultatul masuratorilor de camp electromagnetic.
 

Firmele si persoanele fizice care arunca deseurile rezultate din constructii si demolari, reparatii si amenajari ale cladirilor vor fi obligate prin lege sa le elimine legal, conform unui act normativ care a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 865 din data de 28 octombrie 2019.
 
Citeste despre sanctiunile pentru deseuri

Sacii cu gunoi ai cetatenilor sunt verificati de catre angajati din Politia Locala si Primarie in municipiul Suceava, dupa ce s-au facut mai multe investitii pentru reciclarea selectiva.
 

In Monitorul Oficial nr. 865 din 28 octombrie 2019 a fost publicata Legea nr. 188/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deseurilor. Concret, persoanele fizice si cele juridice sunt obligate sa elimine legal deseurile rezultate din constructii si demolari, reparatii si amenajari ale cladirilor. In cazul incalcarii dispozitiilor legale, sanctiunile pentru persoanele fizice ajung pana la 6.000 de lei.
 
Citeste despre Legea nr. 188/2019

Posta din Austria (Austrian Post) a incalcat Regulamentul GDPR si va trebui sa achite o amenda de 18 milioane de euro. Este una dintre cele mai mari sanctiuni de acest fel din UE.
 

Franta ar fi incalcat mai multe prevederi din Tratatul privind Uniunea Europeana (TUE), dupa ce nu a sustinut candidatul roman la sefia Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA).
 
Citeste despre Franta ar fi incalcat TUE pentru ca nu a sustinut candidatul roman la sefia AIEA

Curtea de Apel Suceava (CAS) a hotarat ca doi barbati sa fie condamnati la ani grei de inchisoare cu executare pentru braconaj cinegetic si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Este una dintre cele mai mari pedepse date pentru o astfel de ilegalitate si confirma faptul ca vanatoarea ilegala se pedepseste aspru.
 

Procurorul-sef interimar al DNA, Calin Nistor, a declarat miercuri ca Dan Barna, liderul USR si candidat la alegerile prezidentiale 2019, nu este suspect sau inculpat in vreun dosar instrumentat de institutia pe care o conduce.
 

Mai multi mineri urmeaza a fi concediati colectiv pana la finalul anului curent, asadar in Senat a aparut o lege temporara speciala pentru protectia acestora. Actul ar urma sa le garanteze o serie de drepturi noi.
 
 
Toti alesii din Parlament apartinand formatiunii politice UDMR au creat un intreg nou Cod administrativ care cuprinde peste 640 de articole. Printre multele masuri noi este inclusa si posibilitatea de a folosi alte insemne sau simboluri in acte si pe edificii, precum steagul secuiesc sau steagul ungar. In plus, limba maghiara va putea fi folosita in toate institutiile publice, daca se ia o hotarare in acest sens, indiferent de numarul de persoane apartinand minoritatilor nationale.
 

E momentul sa discutam despre bani si, mai ales, despre leii pe care ii primesc judecatorii si procurorii. In acest articol iti oferim 4 motive pentru care aceasta categorie de angajati ai statului (pentru ca nu sunt functionari publici) merita salarii mari si pensii "speciale".
 

Intr-o decizie recenta, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) arata ca nu este necesara dezvaluirea confesiunii pentru scutirea de la ora de religie, aceasta obligatie fiind ilegala.
 

Programul de guvernare al PNL pentru anul 2020 are ca obiectiv general pregatirea reformelor necesare pentru intrarea Romaniei intr-o noua etapa, a modernizarii in spirit european a institutiilor si serviciilor publice, dupa cum este precizat in document.
 

CECCAR a publicat rezultatele obtinute in urma contestatiilor depuse de candidatii care au fost respinsi la examenul de acces la stagiu, la probele scrise din zilele de 5 si 6 octombrie 2019.
 

Camera Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) organizeaza o sesiune extraordinara a Examenului de acces la stagiul pentru obtinerea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat, in perioada 7-8 decembrie 2019.
 
Citeste despre examenul CECCAR

Clever anunta ca este singura platforma care a primit o licenta permanenta pentru transport alternativ, cu putin timp inainte de termenul de 1 noiembrie 2019.
 
Citeste despre licenta Clever

Va prezentam un articol care contine termenul de depunere pentru declaratiile fiscale aferente lunii noiembrie 2019.
 

 CCF (Camera Consultantilor Fiscali) a anuntat locatia de desfasurare a examenului pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, sesiunea noiembrie 2019.
 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat lista cu datornicii care nu si-au platit obligatiile fiscale in T3 2019.
 
Citeste despre lista cu datornici

Comerciantii din Romania care utilizeaza aparate comerciale (cunoscute sub denumirea de automate) mai au foarte putin timp la dispozitie pentru a dota aparatele cu casa de marcat, asa cum prevede Legea 163/2019, publicata in M.Of. in luna iulie a acestui an.
 

Ministrul demis al Finantelor Publice – Eugen Teodorovici – sustine ca decizia Comisiei Europene prin care se atesta faptul ca majorarea capitalului social al CEC Bank S.A. nu reprezinta ajutor de stat este una istorica pentru sectorul financiar-bancar romanesc.
 

Incepand cu anul fiscal 2018, in cazul in care persoanele fizice nu-si indeplinesc obligatia declararii contributiei de asigurari sociale (CAS) si contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS), potrivit Ordinului ANAF 2547/2019, fiscul stabileste din oficiu aceste contributii.
 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus in Transparenta Decizionala un proiect de Ordin de modificare a Ordinului nr. 3731 din 29 decembrie 2016 privind aprobarea modelului-cadru al protocolului de cooperare in vederea schimbului de informatii intre ANAF si institutiile financiare nebancare.
 
Citeste despre modificarea Ordinului nr. 3731/2016 privind schimbul de informatii cu institutiile financiare nebancare




 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x