Care sunt cele mai nocive combinatii alimentare uzuale?
1) Friptura cu garnitura de cartofi. Cartofii reprezinta sursa cel mai des intalnita (dupa painea alba) de carbohidrati rapizi. Ei contin in principal amidon, fibrele sunt slab reprezentate in compozitia lor. Carnea (datorita proteinelor specifice ei si care sunt in cantitati mari) reduce eliberarea ptialinei in saliva, astfel incat transformarea amidonului in glucoza si maltoza, la nivelul cavitatii bucale, este compromisa. Amidonul ajuns nedigerat in stomac fermenteaza (fermentarea lui este favorizata de enzimele care digera carnea - in special pepsina), provocand flatulenta, dureri de stomac, dureri de cap. Acest amidon care fermenteaza impiedica, la randul sau, digestia normala si completa a proteinelor. Proteinele nu sunt folosite optim de catre corp.
Ultimele NOUTATI
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri
Cele mai importante motive pentru care sa faci investitii in parcuri fotovoltaice acum
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
Te-ar putea interesa si
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
HR Barometru: Au crescut salariile specialistilor in industria serviciilor pentru afaceri