Pierderea unei persoane dragi este un moment de mare tristete, deznadejde si dificultate. Situatia este dificila in momentele in care era ceva usor de prevazut, cand cel ce a trecut in nefiinta era fie foarte batran fie foarte bolnav. Daca decesul survine intr-o maniera neasteptata, iar persoana care a decedat este tanara, atunci totul este cu atat mai dramatic si mai dificil de gestionat. De aceea, in asemenea clipe ai nevoie de ajutor specializat din partea unei firme de pompe funebre.
Experienta isi spune cuvantul
Cand ai timp sa te pregatesti pentru despartirea de cineva drag si sa iti iei ramas bun, esti ceva mai impacat cu trecerea in nefiinta a acestuia. Cu toate acestea, cand moartea vine pe nepusa masa, iti este dificil sa iti gestionezi pana si propriile sentimente. Pregatirile de inmormantare, obtinerea documentelor obligatorii si pregatirea parastasului devin adevarate poveri in calea durerii tale si a procesului de vindecare.
In aceste momente, o firma de pompe funebre iti ofera intotdeauna ajutorul de care ai nevoie. Aceasta se va ocupa de tot ceea ce tine de pregatirea corpului neinsufletit pentru priveghere si inmormantare. Curatarea, imbalsamarea, toaletarea corpului si asezarea in sicriul ales de tine se fac in conditii de igiena deplina si respect profund fata de cel decedat. Apoi, personal specializat va transporta sicriul la locul de priveghere si va ramane alaturi de tine pentru a-ti oferi consiliere si sprijin organizatoric pe tot parcursul inmormantarii.
Firma de pompe funebre tine birocratia la distanta
Statul roman este cunoscut pentru birocratia excesiva, iar decesul unei persoane nu face exceptie de la regula. Pentru a fi in deplina legalitate, atunci cand o persoana trece in nefiinta ai nevoie de: certificat de deces, certificat de imbalsamare, autorizatie de transport a trupului neinsufletit si un dosar kilometric pentru a primi ajutorul de inmormantare.
In cazul unui deces neasteptat ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa stai la cozi pentru a obtine toate aceste certificate. Apeland la serviciile unei firme de pompe funebre aceste probleme dispar complet. Firma se ocupa de eliberarea certificatelor constatatoare, dar si de primirea ajutorului de inmormantare. In plus, in functie de optiunile tale, la incheierea inmormantarii o parte din acest ajutor iti poate reveni tie si familie tale fara nici un fel de cost suplimentar pentru toata activitatea birocratica a firmei de pompe funebre.
Locul de veci si parastasul
Nu in ultimul rand, o firma de pompe funebre este alaturi de tine atunci cand trebuie sa amenajezi locul de veci si sa pregatesti parastasul. Nu va fi nevoie sa stai tu si sa negociezi cu groparii din cine stie ce cimitir pentru a te asigura ca isi fac treaba. Cineva din echipa firmei de pompe funebre se va ocupa cu dedicare de acest aspect astfel incat locul sa fie pregatit si, ulterior, sicriul sa fie acoperit, iar coroanele aranjate cu grija pe mormant.
In ceea ce priveste parastasul, acest aspect va fi gestionat tot de echipa firmei de pompe funebre. Pachetele pentru pomana vor fi pregatite conform specificatiilor si cerintelor din perioada in care are loc inmormantarea (de post, respectiv ”de dulce”). Toate traditiile si obiceiurile specifice inmormantarii au inceput sa se piarda, insa apeland la o firma de pompe funebre te asiguri ca acestea sunt respectate in totalitate.
Acestea sunt doar 3 modalitati in care o firma de pompe funebre iti poate veni in ajutor atunci cand trebuie sa gestionezi un deces neasteptat. La ele se adauga si consilierea, esentiala pentru a putea gestiona un astfel de moment delicat, dar si multe alte aspecte ce par minore pana cand esti tu cel ce trebuie sa le rezolve. Deci nu sta prea mult pe ganduri si cere ajutor in clipele dificile.
Ultimele NOUTATI
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate, pe parcusul unui an?
Actiuni de motivare non-financiara a salariatilor - ce pot face angajatorii?
Ministerul Muncii: 55% dintre persoanele cu dizabilitati sa fie angajate pana in 2027
Posta Romana a inceput distribuirea scrisorilor de informare cu privire la amnistia fiscala
Nota de creditare primita in SPV: se inregistreaza in contabilitate?
TVA de 9% pentru hrana albinelor. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"