Aceasta reprezinta o interventie chirurgicala estetica care are rolul de a elimina celulele de grasime in exces. Cu toate acestea, trebuie sa stii de la bun inceput ca liposuctia nu este o metoda de slabire, ci de remodelare corporala. Iata cum se efectueaza procedura, dar si care sunt beneficiile si riscurile acesteia.
O operatie de liposuctie se realizeaza sub anestezie generala sau locala, in functie de pacient ?i de zonele asupra carora se intervine. De cele mai multe ori, zonele vizate sunt: abdomenul, coapsele, fata, spatele, barbia, bratele, soldurile. Interventia se efectueaza prin realizarea unor incizii de mici dimensiuni in zonele de interes. Prin aceste incizii, se injecteaza solutie salina combinata cu un anestezic local si bicarbonat, acest mix prtand numele de solutie Klein si se introduce un tub subtire ( canula ) care aspira tesutul gras. Durata interventiei depinde de zonele care sunt operate. De obicei, liposuctia dureaza undeva la 1-2 ore. Dupa interventie poti pleca acasa in aceeasi zi. Totusi, uneori poate fi nevoie de spitalizare pentru 24 de ore.
Liposuctia este o procedura estetica care aduce beneficii pacientilor, din mai multe puncte de vedere. Fie ca vrei doar sa-ti remodelezi corpul, fie ca suferi de anumite afectiuni, liposuctia poate fi de mare ajutor. Care sunt beneficiile acestei proceduri?
Atunci cand iti doresti ca fizicul tau sa prinda un alt contur, liposuctia poate fi solutia. Atunci cand ne ingrasam, celulele grase fie se multiplica, fie cresc in dimensiuni. Procedura de liposuctie elimina permanent celulele grase. Totusi, celulele grase ramase se pot mari in volum, in conditiile unui stil de viata nesanatos. Prin urmare, liposuctia te ajuta sa iti imbunatatesti aspectul fizic, deoarece te scapa de depunerile nedorite de grasime. Totusi, pentru un rezultat cat mai eficient si mai durabil, este nevoie de mentinerea unei diete sanatoase si unui program de activitate fizica.
Atentie! Liposuctia nu trateaza obezitatea, vergeturile sau celulita, ci doar remodeleaza unele zone ale corpului.
Bineinteles ca odata cu imbunatatirea aspectului fizic, cresti stima de sine si starea generala de bine. Din moment ce apelezi la o astfel de procedura, cu siguranta nu te simti bine in pielea ta. Insa dupa procedura, complexele vor disparea si iti va creste increderea de sine.
Limfedemul reprezinta umflarea tesuturilor superficiale care apare la nivelul membrelor inferioare sau superioare. Liposuctia poate fi utilizata pentru ameliorarea acestei conditii.
Lipoamele sunt acumulari de grasime sub piele, de consistenta gelatinoasa si mari de cativa centimetri. Acestea reprezinta, de fapt, tumori benigne compuse din celule adipoase (grase). In tratamentul acestora, se poate utiliza liposuctia.
Ginecomastia apare la barbati si reprezinta marirea anormala in volum a sanilor. Liposuctia ajuta la ameliorarea acestei tulburari.
Precum orice alta procedura medicala, liposuctia este asociata si cu cateva riscuri:
Amorteala in unele zone ale corpului, timp de cateva saptamani
Infectii ale pielii
Inflamatii in zonele tratate cu sau fara scurgere de lichid
Reactie alergica la anestezic
Cicatrici sau vanatai care pot dura timp de cateva saptamani sau luni
Formarea de cheaguri de sange in vasele de sange
Contur neregulat al pielii
Arsuri la nivelul pielii din cauza instrumentelor utilizate in timpul procedurii
Edem pulmonar
Probleme pulmonare sau cardiace
Asadar, liposuctia poate fi o procedura benefica pentru problema estetica cu care te confrunti. Discuta cu medicul estetician pentru a afla daca interventia este potrivita pentru tine si care sunt riscurile la care te expui.
Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
www.cosmedica.ro
https://www.instagram.com/clinica_cosmedica/
Ultimele NOUTATI
7 metode de a castiga bani fara sa iesi din casa
10 greseli pe care toti soferii le fac iarna - esti sigur ca nu le faci si tu?
OpenAI obtine finantare de 6,6 miliarde de dolari si este evaluata la 157 de miliarde de dolari
Inteligenta artificiala si creativitatea cum poate tehnologia sa schimbe arta si designul
Partenerii nostri
Puteti concedia un angajat pentru absente nemotivate? Depinde!
Reangajarea unei persoane care se pensioneaza la limita de varsta - PROCEDURA
Reducerea saptamanii de lucru - in ce CONDITII este posibila? Procedura legala, pas cu pas
Reevaluare terenuri: Implicatii fiscale pentru societatile comerciale
Controale ANAF 2024: Ce nereguli au descoperit inspectorii in urma verificarilor
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?