Tendintele industriei veterinare in 2024
cabinet veterinar bucurestifurnizare de servicii veterinareclinica joyvet
Industria veterinara a cunoscut foarte multe schimbari si provocari in ultimul an, oferindu-ne numeroase subiecte de discutie si de reflectie. De la dezbateri aprinse in jurul utilizarii tehnicienilor veterinari, la stiri legate de inteligenta artificiala, industria nu a dus lipsa de transformari.
“In timp ce ne apropiem rapid de anul 2024, lumea veterinara este pregatita pentru inca un an de transformare. Este important sa urmarim cu atentie aceste trenduri, deoarece ele au potentialul de a remodela peisajul industriei si furnizarea de servicii veterinare” ne spune dr. Antonia Antal, din cadrul Joyvet -
cabinet veterinar Bucuresti.
Iata cateva tendinte importante care trebuie urmarite in anul care urmeaza si in anii urmatori.
Clientii par sa fie in favoarea telemedicinei
O tendinta sustinuta de sondaje indica faptul ca 69% dintre proprietarii de animale de companie si-au exprimat interesul in a utiliza optiunile de ingrijire la distanta, daca acestea sunt disponibile. Pe masura ce din ce in ce mai multe spitale veterinare adopta instrumente de comunicare digitala, descopera noi surse de venit si profita de un spectru mai larg de medici veterinari talentati disponibili pentru angajarea la distanta, industria se apropie de rezolvarea problemei accesului la ingrijire. Avand in vedere progresul continuu al telemedicinei, este prudent sa ne pregatim pentru implementarea fluxurilor de lucru de ingrijire virtuala pentru a fi pregatiti sa profitam de oportunitatile ce vor veni.
Migrarea in cloud continua
Adoptarea solutiilor software bazate pe cloud a fost o tendinta de crestere constanta in ultimul deceniu. Potrivit raportului IDEXX Investor Day, numarul de cabinete veterinare din SUA care opereaza cu sisteme de gestionare a informatiilor de cabinet (PIMS) bazate pe cloud a crescut de la doar 1% in 2013, la 12% in 2018, iar in prezent se situeaza la pragul de 35%. Se preconizeaza ca migrarea catre sistemele bazate pe cloud va continua sa accelereze cu 6-8 puncte procentuale pe an, ajungand la o penetrare de 84% pana in 2030.
Avand in vedere ca 17% dintre cabinetele veterinare intentioneaza sa isi retraga sistemele bazate pe server in urmatorii 2 ani, acestea vor cauta solutii all-in-one care ofera o gama larga de integrari si functionalitati extinse si care elimina necesitatea de a achizitiona software suplimentar, cum ar fi rezervari online, memento-uri sau functionalitati de telemedicina.
Utilizarea si reglementarea inteligentei artificiale
Desi conceptul de inteligenta artificiala (AI) in domeniul sanatatii animalelor nu este chiar nou, industria veterinara este in prezent martora unei cresteri a interesului in acest domeniu. Aceasta tendinta este evidenta atat in cazul startup-urilor globale, cat si a companiilor consacrate, toate dedicate introducerii de instrumente bazate pe inteligenta artificiala care acopera diverse fatete ale practicii veterinare: PIMS cu capacitati integrate de inteligenta artificiala, transcriere vocala in text, analiza de date si instrumente predictive, imagistica de diagnosticare - si asa mai departe.
AI prezinta numeroase potentiale aplicatii in cadrul fluxului de lucru al clinicilor veterinare. De la preselectie si triaj pana la elaborarea planurilor de tratament si urmarirea pacientilor dupa vizita, tehnologia promite sa eficientizeze procesele si sa reduca sarcinile administrative ale practicienilor.
Un alt aspect este acela ca eficacitatea AI in medicina veterinara depinde de capacitatea tehnologiei de a se adapta la nevoile specifice ale profesiei. Antrenarea algoritmilor de invatare automata necesita seturi de date masive, care, deocamdata, se bazeaza in mare masura pe modele generale de inteligenta artificiala precum ChatGPT. Cu toate acestea, pentru ca AI sa ajunga la adevaratul potential in medicina veterinara, este esential sa se asigure accesul la date medicale verificate si la baze de cunostinte, implicand in acelasi timp in mod activ profesionistii veterinari in procesul de formare si perfectionare a acestor algoritmi.
Pe masura ce tehnologiile AI evolueaza, acestea au potentialul de a remodela modul in care medicii veterinari si clinicile functioneaza. Clinica Joyvet urmareste trendurile internationale pentru a eficientiza procedurile administrative si pentru a oferi cele mai moderne solutii pacientilor.
In cazul in care doriti o programare la Joyvet - cabinet
veterinar Bucuresti - ii puteti apela la 0731803803 sau va puteti programa direct pe website: www.joyvet.ro. Clinica se afla in Sectorul 3, pe Strada Dumitru Papazoglu 68 si este una dintre cele mai apreciate din Bucuresti.