Top trei locuri din Romania pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in viata
viscricimitirul veseldelta dunariiromaniaturism intern
Natura ne-a inzestrat cu toate bogatiile ei. Avem rauri, munti, delta, mare si bogatii in adancul pamantului. Avem peisaje care-ti taie rasuflarea si care par desprinse din filmele de la Hollywood. Exista cateva locuri pe care orice roman trebuie sa le viziteze, cel putin o data in viata.
Din pacate, foarte multi dintre romani se orienteaza catre alte state atunci cand vine vorba despre turism. Aleg sa plece peste hotare, in cautare de istorie, de cunoastere, de mister, de frumusete si autenticitate.
Nu multi sunt aceia care stiu ca toate acestea pot fi descoperite chiar pe meleagurile noastre.
Pentru ceilalti, prezentam un top al celor mai fascinante locuri, ce merita vizitate, macar o data in viata:
1.
Delta Dunarii
Incepem topul cu Delta Dunarii, care ofera Romaniei privilegiul de a fi singura tara din Europa cu o astfel de comoara naturala.
In Delta Dunarii ai ocazia sa observi 1.830 de specii de plante si copaci, peste 2.440 de specii de insecte, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 90 specii de amfibieni, 320 de specii de pasari si 44 de specii de mamifere.
De asemenea in apele Dunarii se afla 133 de specii de pesti.
2.
Cimitirul vesel din Sapanta
Cimitirul vesel din Sapanta atrage anual numerosi turisti din intreaga lume. Se afla in Maramures, si a fost creat de mesterul maramuresean Ioan Stan Patras. Aici, crucile din lemn sunt unice, fiecare spunand povestea unei persoane trecute in nefiinta. Inedit este faptul ca povestile au un talc aparte, si caracter umoristic, fiind adevarate satire adresate persoanelor decedate.
In Cimitirul vesel din Sapanta, trecerea in nefiinta nu mai are aceleasi dimensiuni tragice, ca intr-un cimitir clasic, motiv pentru care oamenii ce vin aici, pleaca mai veseli si binedispusi.
3.
Viscri, Brasov
Dupa ce printul Charles al Marii Britanii a cumparat mai multe proprietati in zona, satul brasovean Viscri a devenit cunoscut in toata lumea. Insa satul este cunoscut si datorita bisericii fortificate care din 1999 a devenit patrimoniu mondial UNESCO.
In afara de biserica, cetate si restaurate din 1970-1971, in satul Viscri pot fi admirate peisajele naturale exceptionale, padurile de stejar si fag, dar si pasarile din zona. Un alt obiectiv al satului este reprezentat de mestesugarii zonei ce produc pasla sau obiecte din fier prin metode vechi de sute de ani.
Citeste si:
Cum se sarbatorea 1 mai pe vremea lui Ceausescu