Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Veste trista: ciocolata ar putea disparea de pe Pamant. Ce se intampla cu plantatiile de cacao


Veste trista: ciocolata ar putea disparea de pe Pamant. Ce se intampla cu plantatiile de cacao
de la 03 Ian. 2018
Veste trista: ciocolata ar putea disparea de pe Pamant. Ce se intampla cu plantatiile de cacao
Tags: ciocolataarbori de cacaodisparitie ciocolata

In 30 de ani, ciocolata, asa cum o stim astazi, ar putea sa nu mai existe.

Surprinzator sau nu, motivul ar fi schimbarile climatice severe. 
 
Doua treimi din totalul de ciocolata din lume vin din vestul Africii, iar Coasta de Fildes este cel mai mare producator de cacao din lume, potrivit Daily Mail. Arborii de cacao se dezvolta in conditii de umiditate crescuta si cu ajutorul tonelor de apa de ploaie, iar aceste doua elemente ar putea deveni aproape inexistente in aceasta regiune in urmatoarele cateva decenii.
 
Oficialii din Coasta de Fildes si Ghana incearca sa gaseasca solutii pentru salvarea produsului lor national iubit, acestia confruntandu-se si cu posibilitatea pierderii ecosistemelor lor din cauza schimbarilor climatice. 
 
Specialistii estimeaza ca lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone in urmatorii cativa ani, daca temperaturile medii continua sa creasca si vor atinge nivelul asteptat de meteorologi. Pentru a sustine productia de cacao in aceste conditii, plantatiile ar trebui sa fie mutate in munti, pentru a beneficia de conditiile meteorologice propice. 
 
Un raport al Administratiei Nationale pentru Oceane si Atmosfera din Statele Unite arata ca aproape 90% din cele peste 290 de producatori de cacao nu vor mai putea sustine plantatiile pana in 2050. 



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Protectia Datelor cu Caracter Personal".


Recomandari MANAGER.RO


Cele mai citite stiri




Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

Protectia Datelor cu Caracter Personal


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016