Analizele Manager.ro: In Olanda, rasismul si xenofobia castiga teren

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Analizele Manager.ro: In Olanda, rasismul si xenofobia castiga teren Analizele Manager.ro: In Olanda, rasismul si xenofobia castiga teren
de Manager.ro la 22 Iun. 2013
Urmareste-ne pe Google News
geert wildersmuticulturalismascensiunea islamismului

Incepand din 2001-2002, o asa-numita "extrema dreapta moderna" castiga din ce in ce mai mult teren in Olanda, cu un discurs indreptat impotriva multiculturalismului (mai concret, impotriva islamului), cu trimitere directa la proasta integrare a imigrantilor musulmani in societatea olandeza si in alte tari europene. Aceasta extrema dreapta moderna a intrat in atentia generala in luna mai 2002, cand cel mai de seama reprezentant al sau, politicianul Pim Fortuyn, a fost impuscat in plina strada si ucis, cu doar 10 zile inainte de alegerile parlamentare. Partidul sau a obtinut atunci o victorie uriasa, reusind sa intre la guvernare.

Stafeta a fost preluata apoi de celebrul Geert Wilders (vezi ilustratia), un politician pe care romanii il cunosc destul de bine de cand el s-a opus vehement intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen. Wilders este liderul Partidului Libertatii (PVV), care la alegerile din 2010 a obtinut 24 de locuri in Parlament si care a ajutat guvernul minoritar format din liberali si crestin-democrati sa formeze o majoritate. Sprijinul sau nu a fost uitat ulterior si de-aceea acest politician extremist a reusit sa impuna restrictii legate de imigranti si modificari ale politicilor de securitate ale Olandei.

Si interesant este ca Geert Wilders a facut toate aceste lucruri (importante, sa recunoastem) cam de unul singur. Astfel, Partidul Libertatii inseamna doar Geert Wilders – el este principalul vector de mesaj al partidului, cam ca un Corneliu Vadim Tudor, diferenta fiind insa ca el, Wilders, nu da aproape niciodata interviuri presei si ca respinge aproape toate invitatiile de a participa la dezbateri televizate. In plus, el face singur selectia candidatilor partidului pentru alegerile locale, regionale sau nationale, fara vreo procedura sau vreun statut, si fara transparenta.

Dar in ciuda acestui comportament complet atipic pentru un politician dintr-o tara democratica, Geert Wilders, iata, are succes. Ideile sale rasiste si xenofobe tind sa devina normale in societatea olandeza, fiind preluate si de partidele democratice si ajungand sa fie incluse in programul guvernamental. Situatie care, desigur, ii convine de minune extremistului olandez: daca actiunile guvernului vor avea succes, el va culege o mare parte din lauri. In caz contrar, se va spala pur si simplu pe maini, spunand ca nu este in guvern.


Dar despre ce idei rasiste si xenofobe e vorba pana la urma?

Spre exemplificare, iata un discurs rostit de Geert Wilders la New York, in urma cu cativa ani, in fata unei adunari formate din inalti responsabili politici americani:

“Dragi prieteni,

Va multumesc foarte mult pentru ca m-ati invitat.

Vin in America cu o misiune. Nu este totul bine in lumea veche. Se contureaza un imens pericol si este foarte greu sa fii optimist. S-ar putea sa ne aflam in faza finala a islamizarii Europei si acesta nu este numai un pericol actual si transparent pentru insasi viitorul Europei, ci un pericol pentru America si pentru intreaga supravietuire a Vestului. Statele Unite constituie ultimul bastion al civilizatiei apusene care ar putea infrunta o Europa islamica.

Intai, voi descrie situatia existenta pe teritoriul Europei, iar apoi voi spune cateva cuvinte despre Islam.

Europa pe care dvs. o cunoasteti este in schimbare. Ati vazut, probabil, evenimente importante, anumite semne, dar trebuie sa stiti ca in multe orase europene, uneori la numai cateva case distanta de destinatiile dvs. turistice, este o cu totul alta lume. Este o lume a societatii paralele create de imigrarea musulmana in masa.

Pretutindeni in Europa se ridica o noua realitate: intregi cartiere musulmane, unde rezida foarte putina populatie indigena si unde politia ezita sa intre, o lume a esarfelor de cap, o lume in care femeile se preumbla intr-o tinuta in care sa nu li se poata vedea fata si cu o droaie de copii dupa ele, o lume in care sotii lor, sau daca preferati proprietarii de sclavi, merg cu trei pasi inaintea lor.

Pravaliile au semne pe care nici dvs. si nici eu nu le putem citi. Cu greu veti gasi vreo activitate economica. Exista doar ghetouri musulmane, controlate de fanatici religiosi, exista cartiere musulmane care cresc ca ciupercile in toate orasele, de-a curmezisul Europei. Si exista mii de moschei, cu congregatii mai largi decat in bisericile crestine. Si in fiecare oras european exista planuri de a construi cate o super-moschee care sa faca sa para pitica orice biserica din acea regiune. Semnalul este evident: Noi dominam!

Multe orase europene sunt deja pe un sfert transformate: Amsterdam, Marsilia sau Malmo, in Suedia. In multe orase, majoritatea populatiei sub 18 ani este musulmana, Parisul este inconjurat de un cerc de cartiere musulmane, Mohamed este acum cel mai popular prenume in randul baietilor, in multe orase.

In unele scoli elementare din Amsterdam nu se mai poate vorbi despre ferme, deoarece asta ar insemna sa se mentioneze si porcul, ceea ce ar fi o insulta pentru musulmani. Multe scoli din Belgia si Danemarca servesc elevilor numai «halal food», adica mancare acceptata de religia musulmana, fara carne de porc sau carne de animal nesacrificat conform ritualurilor musulmane.

In acelasi Amsterdam, candva un oras tolerant, homosexualii sunt crunt batuti aproape exclusiv de catre musulmani. Femeile nemusulmane aud regulat strigandu-li-se «curva, curva». Antenele de televiziune nu sunt indreptate spre canalele locale, ci numai spre statiile din tarile musulmane. In Franta, profesorii de scoala sunt sfatuiti sa evite autorii considerati ofensatori pentru musulmani, inclusiv Voltaire si Diderot, si acelasi lucru este valabil si pentru Darwin. Istoria Holocaustului nu mai poate fi predata in scoala din cauza sensibilitatii musulmane.

In Anglia, tribunalele Sharia fac acum parte oficial din sistemul legislativ britanic, multe cartiere din Franta sunt astazi zone de necirculat pentru femeile cu capul descoperit, iar in urma cu o saptamana un barbat aproape a murit dupa ce a fost batut de musulmani pe o strada din Bruxelles, pentru ca a fost vazut band, cand la ei era Ramadanul. Si as putea continua cu multe povestiri de acest gen, povestiri despre islamizare.

Un total de 54 de milioane de musulmani traiesc astazi in Europa, iar intr-un calcul recent al Universitatii San Diego s-a constatat ca, in urmatorii 12 ani, 25 % din populatia Europei ar putea fi musulmana. Si cifrele acestea n-ar fi amenintatoare daca imigrantii musulmani ar manifesta o tendinta de asimilare. Dar nu, ei sunt colonisti. Asta sunt. Ei nu vin sa se integreze in societatile noastre, ei vin sa integreze societatile noastre in Dar-al-Islam-ul lor.

Si sa nu incerce nimeni sa va pacaleasca cu faptul ca islamul ar fi o religie. Desigur, are un Dumnezeu, o lume de apoi si cele 72 de fecioare. Dar, in esenta, Islamul este o ideologie politica. Este un sistem care stabileste reguli precise pentru societate si pentru viata fiecarei persoane. Islamul vrea sa dicteze fiecare aspect al vietii. Islamul inseamna resemnare sau supunere, el nu este compatibil cu libertatea sau cu democratia.

Luminile se pot stinge in Europa mai repede decat va puteti imagina. O Europa islamica inseamna o Europa fara libertate si democratie, un desert economic, un cosmar intelectual si o pierdere de putere militara pentru America, deoarece aliatii sai se vor transforma in dusmani, dusmani cu bombe atomice. Cu o Europa islamica, America va trebui sa apere singura mostenirea Romei, a Atenei si a Ierusalimului.

Dragi prieteni, libertatea este cel mai pretios dintre cadouri. Generatia mea niciodata n-a trebuit sa lupte pentru aceasta libertate, ea ne-a fost oferita pe o tava de argint, de catre oameni care au luptat pentru ea. Pe tot cuprinsul Europei, cimitirele americane ne amintesc de baieti tineri care n-au mai ajuns acasa si a caror amintire noi o pretuim.

Generatia mea nu este proprietara acestei libertati, noi suntem numai pastratorii, paznicii ei. Noi putem doar preda copiilor Europei aceasta libertate greu obtinuta, in aceeasi stare in care ne-a fost oferita noua. Noi nu putem ajunge la nici o intelegere cu mulahii si imamii. Generatiile viitoare nu ne vor ierta niciodata. Nu ne putem risipi libertatile, pur si simplu nu avem dreptul sa facem asta.

In schimb, trebuie sa facem tot ce este posibil acum pentru a opri aceasta situatie care poate distruge lumea aceasta libera pe care noi o cunoastem.
Va multumesc.”

Discursul lui Geert Wilders, presedintele Partidului Libertatii din Olanda, membru al Parlamentului olandez.
 

Ultimele NOUTATI

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
Avem peste 1,2 milioane de bugetari in toata Romania: unde lucreaza cei mai multi angajati la stat
Ultimele stiri economice

Avem peste 1,2 milioane de bugetari in toata Romania: unde lucreaza cei mai multi angajati la stat

today25 Apr. 2024
Astepti musafiri de Paste? Iata cum sa fii o gazda buna, fara sa te epuizezi si fara sa iti fie rusine sa spui NU
Analize

Astepti musafiri de Paste? Iata cum sa fii o gazda buna, fara sa te epuizezi si fara sa iti fie rusine sa spui NU

today25 Apr. 2024
Cum poti acum sa platesti legal oamenii care vin si-ti muncesc in curte sau casa, ca sa n-ai probleme cu ANAF-ul
Economie

Cum poti acum sa platesti legal oamenii care vin si-ti muncesc in curte sau casa, ca sa n-ai probleme cu ANAF-ul

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
Avem peste 1,2 milioane de bugetari in toata Romania: unde lucreaza cei mai multi angajati la stat
Ultimele stiri economice

Avem peste 1,2 milioane de bugetari in toata Romania: unde lucreaza cei mai multi angajati la stat

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x