Basescu ACCEPTA sa fie viitorul premier desemnat al Romaniei: Iohannis mi-a propus. Am acceptat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Basescu ACCEPTA sa fie viitorul premier desemnat al Romaniei: Iohannis mi-a propus. Am acceptat
Basescu ACCEPTA sa fie viitorul premier desemnat al Romaniei: Iohannis mi-a propus. Am acceptat
de Magda Florea la 18 Oct. 2019
Urmareste-ne pe Google News
traian basescuklaus iohannispremier desemnatludovic orbanparlament

In urma unor informatii lansate in spatiul public de jurnalistul Robert Turcescu, Traian Basescu a iesit public cu o pozitie mai mult decat transanta. Jurnalistul a spus ca, in cazul in care primul premier desemnat -Ludovic Orban- nu va trece de votul de incredere al Parlamentului, Iohannis ar putea forta organizarea alegerilor anticipate numindu-l premier pe nimeni altul decat Traian Basescu, omul care nu ar obtine sub nicio forma sustinerea liderilor ALDE - Calin Popescu Tariceanu si PRO Romania - Victor Ponta.

"Sa zicem ca Tariceanu, Ponta, Barna si Veorica nu-si lasa partidele sa voteze Guvernul Orban. Bineee...Ca sa citez din clasicul ala micut, sef la USR, care pe vremuri era mare specialist in fonduri europene, daca as fi presedinte stiti pe cine as nominaliza a doua oara ca prim-ministru? Ei bine, ati ghicit: pe Traian Basescu insusi! Atunci sa vezi chinuri pe Tariceanu, Ponta si Veorica, ba chiar pe Barna insusi: il voteaza sau mergem la anticipate?
Mai, baieti, mai ginditi-va, ca niciodata nu se stie ce va astepta! Viata, aia politica mai ales, e plina de surprize", a scris Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook.
 
In replica la acest scenariu, Traian Basescu a spus ca nu accepta ca pe seama lui "sa fie spuse in spatiul public doar jumatati de adevar, doresc sa aduc urmatoarele clarificari destinate purtatorilor de voturi la traista care isi poarta cu morga si importanta ifosele de politicieni care nu au castigat la viata lor nici macar o primarie de comuna, domnilor Calin Popescu Tariceanu, Kelemen Hunor si Victor Ponta".

Basescu accepta sa fie premier: "Voi forma un Guvern de uniune nationala"

 
De asemena, fostul presedinte ofera informatia saptamanii si anume ca accepta numirea in functia de premier. Insa, este vorba doar despre o gluma.

Fostul presedinte a spus ca va forma un Guvern de uniune nationala din care nu va face parte niciun politician care a luat parte la alcatuirea Executivelor anterioare ale lui Ponta, Grindeanu, Ciolos, Dancila. Totodata, Basescu a spus ca nu va accepta in Cabinetul sau nici fosti secretari de stat ai acestor guvernari.

Una dintre masurile importante pe care le va lua Basescu in functia de premier ar fi alegerea primarilor in trei tururi si alcatuirea Parlamentului din 600 de membri.

Nu in ultimul rand, fostul presedinte spune ca Legea pensiilor si a salarizarii unitare nu va fi intrerupta. "pentru ca poporul sa-l poata acuza pe Basescu ca si-a marit pensia", a spus Basescu.
 
"1. Noaptea trecuta, am avut o discutie indelungata cu Presedintele Iohannis;
2. Subiectul discutat a fost daca accept nominalizarea pentru functia de Prim-ministru in cazul in care Ludovic Orban nu va trece prin Parlament;
3. Am acceptat propunerea ;
4. Am convenit ca voi forma un Guvern de uniune nationala din care nu va face parte niciun politician care a facut parte din guvernele Ponta, Grindeanu, Ciolos, Dancila. Valabil si pentru secretarii de stat, nu numai pentru ministri;
5. Am convenit ca minoritatile vor avea in Romania toate drepturile date si garantate de legislatia unei mari democratii care este Frantei . Asta pentru ca Hunor sa nu mai reproseze ca minoritatea maghiara nu are drepturi ;
6. Am convenit ca, prin lege, sa introducem respectul obligatoriu. Ca urmare, politicienii care in viata lor nu au castigat nici macar o functie de primar de comuna sa le spuna NENE acelora care au castigat un mandat de primar, indiferent de varsta. Apelativul NENE va fi obligatoriu si atunci cand politicienii care au castigat functii de primar sunt atacati de politicienii fara norocul de a fi fost primari;
7. Am convenit ca se vor emite doar doua ordonante de urgenta, una pentru alegerea primarilor din trei tururi si alta pentru Parlament cu 600 parlamentari, ca sa putem da parlamentari la tot poporul ;
8. Am convenit ca se va aplica, fara nicio derogare, legea pensiilor si legea salarizarii pentru ca poporul sa-l poata acuza pe Basescu ca si-a marit pensia ;
9. Am stabilit ca se vor introduce pensii speciale pentru domnii Hunor, Tariceanu si Ponta, care au daramat cabinetul Dancila si care, pe deplin responsabili pentru gastile politice din spatele lor,recurg la santajarea lui Orban prin anuntarea refuzului sau conditionarii excesive a votului pentru noul guvern. Cuantumul pensiilor va fi de 10 lei, suma impozabila, dar care urmeaza sa fie indexata cu rata inflatiei la nivel anual. Liderii politici care considera fezabila solutia alegerilor anticipate vor primi un bonus echivalent cu inca o pensie pentru a-si trata starile de inconstienta .
10. Am convenit ca premierul care a cedat guvernului maghiar Fundatia Gojdu ce apartinea de drept Statului Roman sa fie tratat cu tot respectul legislatiei penale pentru a putea fi apoi acoperit prin decizii ale Senatului ;
11. Am stabilit ca politicienii a caror urmarire penala a fost blocata de Parlament sa fie promovati cu prioritate in pozitii de conducere a Senatului sau Camerei Deputatilor pentru a avea de unde sa fie dati afara ;
12. Am agreat sa fie aplicate principiile enuntate in campania „Fara penali in functii publice” si sa li se aplice si celor suspectati ca au deturnat fonduri europene, acestia nemaiputand candida pentru demnitati in statul roman pana la lamurirea situatiei lor juridice;
13. Am convenit ca din guvernul de uniune nationala vor face parte in mod obligatoriu urmatorii politicieni din PMP pentru ca au scoala facuta la zi si s-au consacrat in meseria lor, nefiind muritori de foame daca nu le da partidul functii politice :
- Theodor Paleologu
- Mihail Neamtu
- Ioana Constantin
- Marius Pascan
- Robert Turcescu
- Simona Vladica
- Eugen Tomac - Prim Vice Prim Ministru.
14. Am stabilit ca guvernul de uniune nationala va fi comasat si va avea sapte ministere plus PM. Cele zero posturi de ministri ramase neocupate de politicienii PMP, raman disponibile pentru a fi negociate de domnii Tariceanu, Hunor si Ponta spre a fi ocupate de specimene tip „Andrusca” sau „pamblica” a caror prezenta in guvern au sustinut-o.
15. Am convenit ca, in cazul in care partidele parlamentare nu vor fi de acord cu un guvern cu sapte ministere, sa se formeze un guvern cu 18 ministere in asa fel incat toti cei 18 parlamentari ai PMP sa fie numiti ministri in cabinetul meu pentru ca mai destepti ca unii din ei „nu se mai exista”.
In concluzie, voi, Tariceanu, Ponta si Hunor, politicieni fara norocul de a fi fost vrednici sa castigati macar o primarie mica, spuneti-i lui Iohannis NENE si treceti sa reparati ce ati stricat. Puneti inapoi Guvernul Romaniei pentru ca voi l-ati dat jos, chiar daca ati dat jos Dancila si puneti inapoi Orban. Romania trebuie sa aiba guvern !
Votati de buna voie Orban daca vreti sa nu votati de nevoie Basescu! Ha, ha, ha !!!
Si m-am trezit din vis cu gandul ca v-am spus cate ceva din ceea ce trebuie spus ", a transmis Traian Basescu.

Citeste si: Dancila e dispusa sa sustina un Guvern PNL ... cu O CONDITIE. Ce vor celelalte partide

Si, totusi, avem deja un premier desemnat ...


In prezent, premierul desemnat al Romaniei este Ludovic Orban. Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul PNL in urma consultarilor cu partidele parlamentare.

Insa lucrurile s-au complicat pentru Ludovic Orban, care mai are la dispozitie doar cateva zile sa isi alcatuiasca un nou cabinet, iar negocierile purtate cu semnatarii motiunii de cenzura nu prea au dat roade.

Fiecare partid are propriile cerinte si par toti liderii politici a se exclude reciproc. In aceste conditii, liberalilor le este foarte greu sa gaseasca un consens si un numitor comun, in baza caruia sa impace toate grupurile parlamentare si sa reuseasca sa obtina votul de incredere al Parlamentului pentru Cabinetul sau.

Citeste si: Ludovic Orban anunta PRIORITATILE pe care le are Guvernul sau: Reforma ampla a aparatului guvernamental

Mai mult decat atat, desi isi anuntase disponibilitatea de a sustine un nou Guvern si a votat motiunea de cenzura impotriva Executivului Dancila, Victor Ponta incurca calculele matematice ale lui Orban si anunta ca nu il va mai sustine la votul din Parlament.

Fara sustinerea parlamentarilor PRO Romania, Guvernul Orban are slabe sanse sa treaca, mai ales ca nu a convins 100% nici celelalte partide parlamentare, cum ar fi de exemplu USR, care militeaza pentru alegeri anticipate si nu vrea sa vina guvernare.

Astfel, se contureaza scenariul in care Guvernul Orban nu obtine cele 233 de voturi in Parlament la finalul celor 10 zile pe care le are la dispozitie pentru a-si alcatui Cabinetul. Astfel, cartile ii revin din nou presedintelui Klaus Iohannis, care va face alta numire in functia de premier.

Aceasta, din cate am vazut la inceputul articolului, ar urma sa fie chiar Traian Basescu.

Citeste si: Orban desfiinteaza 8 Ministere / Lista persoanelor care vor face parte din noul Guvern
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x