Cele trei luni de guvernare par a nu fi fost de bun augur pentru liberali, ultimul sondaj realizat de cei de la IMAS demonstrand ca PNL a pierdut in luna februarie nu mai putin de 7 procente in raport cu prima luna a acestui an. De asemenea, tot pe minus se afla si USR si UDMR la aceasta ora. Surprinzator sau nu, PSD este partidul care raporteaza cea mai mare crestere in sondajele pentru alegerile parlamentare din aceasta toamna. Cifrele nu arata deloc bine pentru partidele mici precum Pro Romania, ALDE, PMP sau PLUS, acestea aflandu-se sub pragul electoral de 5%.
Sondajul despre care vorbim a fost realizat de IMAS in perioada 11 - 28 februarie, pe un esantion de 1.010 persoane. Este important de mentionat ca exista si o marja de eroare de 3.1%.
Partidul National Liberal inregistra in prima luna a acestui an un scor record de peste 47%, cifra care ii facea pe unii liberali sa se gandeasca deja la guvernare. Pe fondul unor cifre atat de bune, multi liberali au adus in discutie din ce in ce mai pronantat ideea alegerilor anticipate. Surprinzator, desi intr-o prima faza a fost respinsa cu vehementa, ideea alegerilor anticipate a fost imbratisata in cele din urma chiar si de social-democrati. Conform datelor sondajului IMAS, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, din totalul celor care s-ar prezenta la vot, 40.7% sustin ca ar pune stampila pe PNL.
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, PSD este partidul care raporteaza cea mai mare crestere in sondajele pentru alegerile parlamentare din aceasta toamna, semn ca daramarea guvernului social-democrat s-ar putea sa nu fi fost cea mai buna optiune din punct de vedere politic pentru partidele de dreapta. Astfel, conform datelor din sondajul realizat de cei de la IMAS, social-democratii urca in luna februarie la 25.8%, ceea ce reprezinta cel mai bun nivel pe care il atinge partidul de la alegerile europarlamentare din vara anului trecut.
Declinul USR continua, partidul condus de Dan Barna fiind creditat de cei de la IMAS cu doar 10% din optiunile de vot ale celor care s-ar prezenta cu siguranta la urne in cazul in care duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare. In contextul in care se vorbeste din ce in ce mai des despre o alianta sau chiar despre o fuziune USR - PLUS, trebuie sa mentionam si ca partidul condus de Dacian Ciolos este creditat cu 3.5% din optiunile de vot ale celor care s-ar prezenta la urne la alegerile parlamentare. Chiar si asa, scorul pe care l-ar obtine o eventuala alianta este cu mult mai slab in raport cu asteptarile pe care le au cei din conducerea celor doua partide.
Pro Romania este creditat de sondajul IMAS cu 4.6% din optiunile de vot ale celor care s-ar prezenta la urne, in timp ce UDMR ar obtine doar 4.4% din voturi. De asemenea, ALDE ar obtine un scor de doar 4.3%, in timp ce PMP este creditat cu un scor de 3.6%. In conditiile in care pragul electoral este de 5%, toate aceste partide nu ar intra in Parlament in cazul in care ar obtine aceste scoruri la alegerile parlamentare din toamna.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si