Romania, fara NICIO reactie la faptul ca ungurii rup bucati din tara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania, fara NICIO reactie la faptul ca ungurii rup bucati din tara
Romania, fara NICIO reactie la faptul ca ungurii rup bucati din tara
de Magda Florea la 28 Iun. 2019
Urmareste-ne pe Google News
udmrcheile bicazuluikelemen hunor

"Cheile Bicazului nu vor mai apartine judetului Neamt – ci municipiului Gheorghieni din Harghita", arata decizia Tribunalului Prahova. O decizie prin care UDMR reuseste sa rupa bucati din Romania, iar autoritatile de la Bucuresti nu ofera nici macar o simpla declaratie pe aceasta tema.

In timp ce toata presa din Romania si toate autoritatile sunt puse pe jar de cazul fetitei din Baia de Arama adoptate de o familie de romani stabilita in America, acuzand ca ar urma sa fie victima unui trafic de organe sau ca ar fi vorba despre practici ilegale in sistemul de adoptii, Romania trece cu vederea faptul ca se modifica structura teritoriala chiar sub ochii nostri.
 
Maghiarii au obtinut Cheile Bicazului, printr-o decizie halucinanta a unei instante din Romania. Cheile Bicazului sunt motiv de disputa in instanta intre judetele Neamt si Harghita inca din 2013.
 
”Tribunalul Prahova a dat castig de cauza Primariei Gheorgheni, intr-un dosar in care reprezentantii institutiei au contestat limita dintre orasul Gheorgheni, aflat in Harghita, si comuna Bicaz Chei, din Neamt”, anunta Mediafax, precizand ca, potrivit acestei decizii,  Cheile Bicazului trec in administrarea judetului Harghita!
 
Conform deciziei magistratilor, Tribunalul Prahova a stabilit linia de hotar dintre judetul Neamt si Harghita, astfel ca zona Cheile Bicazului apartine acum orasului Gheorghieni si nu comunei Bicaz Chei.
 
"Admite cererea de interventie accesorie formulata de Consiliul Judetean Harghita. Stabileste linia de hotar dintre teritoriul administrativ al orasului Gheorgheni si teritoriul administrativ al comunei Bicaz – Chei, astfel: DN 12 Gheorgheni (DN 1)-Lacul Rosu-limita Jud. Neamt o +ooo 32 +32,ooo Km., conform Hotararii nr. 540/2000 din 22/06/2000 publicat in Monitorul Oficial, Partea I NR. 338 din 20.07.2000", se arata in decizia magistratilor.

Sentinta nu este insa definitiva si poate fi atacata.

Primarul orasului Gheorgheni spune ca si-a dat seama in 2009 ca limitele dintre cele doua judete au fost modificate.

 
"In 2009 s-a facut rectificarea hotarului dintre judetele Harghita si Neamt. Atunci am observat ca au fost modificate cu ani inainte granitele. I-am dat in judecata si am castigat", a declarat Janos Mezei, primarul municipiului Gheorgheni.
 

Reprezentantii comunei din judetul Neamt il contrazic si spun ca delimitarea s-a facut in 1998, iar procesul verbal incheiat atunci a fost semnat de ambele parti

 
"Litigiul a aparut de la o granituire din 1998, lucrare facuta de orasul Gheorgheni. S-a intocmit un proces verbal atunci, s-a facut o granituire cu o firma specializata din Miercurea Ciuc, am semnat si noi ca vecini, au semnat si ei ca vecini si pana la urma si-au contestat propriul proces verbal. (...) Cu cativa ani in urma si-au atacat in instanta propriul lor proces verbal, incheiat si facut de ei", a explicat Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz-Chei din Neamt.
 

De ce vor maghiarii Cheile Bicazului?

 
Cheile Bicazului sunt considerate cele mai impresionante chei din Europa. Peisajele naturale de o frumusete exotica, aerul curat si relieful spectaculos fac din Cheile Bicazului parca o oaza de Paradis in Desert. Frumusetea locului e rapitoare, iar acest lucru se reflecta in turismul care este in floare aici. Zeci de mii de turisti vin anual la Cheile Bicazului, insa nu doar turismul este obiectivul magiarilor.
 
Potrivit primarului din Gheorgheni, Janos Mezei, "municipiul poate sa isi adune de acolo taxele si impozitele de la comercianti si de la toti cei care stau acolo. Si mai mult, este zona turistica si acolo sunt bani totusi, care ar intra in bugetul local".

Maghiarii isi cer autonomia inca de la Revolutie si, daca nu pot sa o obtina, macar se extind teritorial. Si surprinzator este ca, dincolo de Cheile Bicazului, ascensiunea UDRM a pornit inca din 26 mai, cand minoritatile maghiare au obtinut voturi in judete din Sudul sau Estul tarii unde populatiile de minoritari sunt chiar si de 10 ori mai mici decat numarul votantilor pro UDMR.
 

UDMR - politica extremista imbracata in haine "xenofobe"
 


Si, totusi, maghiarii nu vor Cheile Bicazului nici pentru frumusete, nici pentru bogatie. Oricum s-ar fi numit aceasta zona, apropierea sa de Tinutul Secuiesc le da maghiarilor ocazia de a acapara pamant pentru Mica Ungarie. Nu conteaza ce iau, atat timp cat isi largesc zona de control si usor, usor, pun mana pe cat mai multe judete. Este o politica extremista a UDMR construita, culmea, pe lasitatea sau indiferenta autoritatilor romane de a pune piciorul in prag.

Maghiarii isi construiesc o politica extremista pe lipsa de implicare a autoritatilor romane, acuzate de "discriminare etnica" si "xenofobie": la cel mai mic act de implicare. Practic, maghiarii profita de faptul ca romanii nu stiu sa isi apere interesele si fac abuz de drepturile lor, alunecand in partea extremista.

Culmea este ca aceasta actiune, corelata cu evenimentele de la Valea Urzului, dar si cu rezultatele alegerilor europarlamentare nu pun pe nimeni pe ganduri.

Maghiarii se extind teritorial in Romania, sunt suspectati de maghiarizare a ostasilor romani, germani, austrieci, italieni, rusi, sarbi etc. aflati in cimitirul de la Valea Urzului, actiune ce se incadreaza la crime impotriva umanitatii, au blocat accesul  in Cimitirul International de la Valea Uzului pe criterii etnice, act ce se incadreaza si el la crime impotriva umanitatii, si au obtinut rezultate uriase la alegerile europarlamentare. UDMR a fost votat in judete unde minoritarii erau mai putini chiar si de 10 ori decat numarul de votanti.

De ce au votat romanii cu un partid minoritar extremist, care desi traieste in Romania si i se respecta toate drepturile, militeaza de treizeci de ani pentru autonomie, vor limba oficiala maghiara, vor steaguri secuiesti, vor sa aiba tara lor?

UDMR pozeaza in victimele perfecte si orice actiune abuziva pe care o intreprind o prezinta ca pe un drept pe care il au. "Daca nu ne dati, sunteti xenofobi", par a le spune cei din UDMR politicienilor romani, care le dau. Si le tot dau, de trei decenii!

Faptul ca UDMR s-a alaturat intotdeauna cu castigatorii alegerilor de la Revolutie pana in prezent, dand dovada ca singura doctrina a partidului e propriul interes, a reusit sa ii dea acestui partid minoritar forta de a consturi o Ungarie Mica in miezul Romaniei. Si vorba aceea "nu e prost cine cere, e prost cine da". Faptul ca partidele politice din Romania nu au reusit sa convinga prin dialog, prin masuri, prin doctrina, decat prin aliante josnice cu personaje oportuniste, a creat cadrul favorbail pentru UDMR, de a-si atinge obiectivele, sarind cand intr-o barca, cand in cealalta, la toti care au avut nevoie de voturile lor, ca sa incline balanta.

Dincolo de a avea un discrus nationalist, xenofob sau anti etnic, autoritatile romane sunt lipsite de reactie, iar acest lucru este dureros pentru orice cetatean cu un strop de patriotism.

Ca in orice tara normala, oamenii care aleg sa traiasca aici trebuie sa respecte limba oficiala, sa respecte granitele teritoriale si respecta faptul ca "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil", Art.1 din Constitutie.

Desi milioane de romani traiesc in Spania, nu prea cred ca vor obtine vreodata atat de multe privilegii precum etnicii maghiari in Romania. Avem milioane de romani in toata lumea, sunt orase in Italia, spre exemplu, unde se vorbeste doar limba romana. Dar nimeni nu cere oficializarea acesteia si nici nu arboreaza tricolorul cand le e lumea mai draga italienilor.

Fie ca politicienii romani se tem sa ia atitudine pentru ca, nu-i asa, mai devreme sau mai tarziu, vor avea nevoie de UDMR pentru a obtine majoritate politica prin vreun for Parlamentar, fie ca policienii romani sunt indeferenti vizavi de extremismul de care dau dovada maghiarii, ambele situatii sunt o tradare nationala.

Nu avem nicio reactie a politicienilor romani desi in centrul Romaniei creste o Ungarie, limba oficiala, graiul romanesc, traditiile, istoria, teritoriul patat cu sangele stramosilor nostri care s-au sacrificat pentru intregirea neamului romanesc si au aparat cu viata fiecare petec de pamant, se pot duce cantand pe apa sambetei pentru ca noi avem altele mai importante. Ce?! Orice ...

Citeste si: Va intra Dragnea in istorie ca un martir?
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x